aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΛίβερπουλ «τεσσάρων αστέρων» πάτησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Λίβερπουλ «τεσσάρων αστέρων» πάτησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Μια Λίβερπουλ που θύμισε τις φοβερές εμφανίσεις της περσινής πρωταθληματικής σεζόν, πέρασε με εμφατικό τρόπο από το «Ολντ Τράφορντ» νικώντας 4-2 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 34ης αγωνιστικής της Premier League.

Έτσι, έμεινε ζωντανή στο κυνήγι μιας θέσης στην τετράδα που οδηγεί στο Champions League της νέας σεζόν, αφού με ματς λιγότερο βρίσκεται πλέον στο -4 από την Τσέλσι και στο -6 από τη Λέστερ, με τις δύο τελευταίες να έχουν μπροστά τους και την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε στο 10ο λεπτό, αλλά εξαφανίστηκε από το γήπεδο μέχρι το 65′. Έτσι, οι οι «reds» έφεραν τούμπα το ματς, κάνοντας την ανατροπή σε 2-1 μέχρι το ημίχρονο και πήραν αέρα δύο τερμάτων (1-3) με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν και να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης στο τελευταίο 20λεπτο, αλλά ο Σαλάχ με γκολ στο φινάλε κλείδωσε το πολύτιμο τρίποντο για τους φιλοξενούμενους.

Το ματς

Μόλις στο 3ο λεπτό η Λίβερπουλ ζήτησε πέναλτι σε προσπάθεια του Φιρμίνο, ωστόσο κατόπιν εξέτασης του video δεν διαπιστώθηκε παράβαση.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ χάθηκε από τη Γιουνάιτεντ στο 5ο λεπτό, όταν ο Άλισον υπέπεσε σε τραγικό λάθος και ο Καβάνι έκλεψε την μπάλα, αλλά σπατάλησε το «δώρο» στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Αυτό που δεν πέτυχε ο Καβάνι, ήρθε πέντε λεπτά αργότερα (10′) με γκολ του Μπρούνο Φερνάντες: ο Πορτογάλος έκανε το σουτ με το εξωτερικό εντός περιοχής και ο Γουίλιαμς έβαλε το πόδι του στέλνοντας κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Παρότι η μπάλα άλλαξε εντελώς πορεία, το τέρμα πιστώθηκε στον παίκτη των γηπεδούχων.

Έπειτα από μια καλή στιγμή στο 23′ με τον Ζότα, η Λίβερπουλ είδε στο 27′ τον Τέιλορ να καταλογίζει πέναλτι υπέρ της σε μαρκάρισμα του Μπαϊγί στον Φίλπις, αλλά κατόπιν χρήσης VAR να το παίρνει πίσω, κρίνοντας ότι ο Ιβοριανός βρήκε σε πρώτο χρόνο την μπάλα και ακόμη κι αν υπήρξε επαφή με τον παίκτη της Λίβερπουλ, δεν υπήρχε παράβαση.

Ακόμη κι αν δεν δόθηκε η ευκαιρία να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι από τη βούλα, το κατάφεραν επτά λεπτά αργότερα με τον Ζότα (34′): Ο Πορτογάλος προειδοποίησε με ωραίο σουτ στο 33′ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Χέντερσον και ισοφάρισε (1-1) ένα λεπτό αργότερα, όταν μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων που κατέληξε σε σουτ του Φίλιπς, έκανε το τακουνάκι κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι «κόκκινοι» κατάφεραν μάλιστα ελάχιστα πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου (45’+3) να κάνουν την πλήρη ανατροπή για το 1-2: Ο Αλεξάντερ Άρνολντ εκτέλεσε ωραία το φάουλ και ο Φιρμίνο σκόραρε με κεφαλιά, για να πετύχει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα έπειτα από 12 αγωνιστικές.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πήρε προβάδισμα δύο γκολ (1-3) λίγα δευτερόλεπτα μόλις μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ξανά με τον Φιρμίνο: Ο Χέντερσον απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Αλεξάντερ Άρνολντ, ο Βραζιλιάνος πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ σκόραρε.

Η Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να απειλήσει με τίποτα προκειμένου να επιστρέψει στο παιχνίδι και η Λίβερπουλ έφτασε κοντά σε ακόμη ένα γκολ στο 59′, με το πλασέ του Ζότα στο τετ α τετ με τον Χέντερσον να σταματάει στο δεξί δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα (62′) ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε δύσκολα το σουτ εντός περιοχής του Αλεξάντερ Άρνολντ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα που έδειχνε ότι η Λίβερπουλ θα μπορούσε να αποκτήσει μεγαλύτερο προβάδισμα, η ομάδα του Σόλσκιερ κατάφερε στο 68′ να μειώσει σε 3-2 με τον Ράσφορντ, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Άλισον και τον νίκησε με αριστερό πλασέ.

Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα (70′) η Γιουνάιτεντ έχασε απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν σε φάση διαρκείας ο Γκρίνγουντ έκανε το πλασέ και ο Φίλιπς έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Με το ματς να έχει πολύ καλό ρυθμό και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω στη συνέχεια, ήταν εφικτό τόσο για τους γηεδούχους να ισοφαρίσουν όσο και για τους φιλοξενούμενους να φτάσουν σε τέταρτο γκολ. Τελικά έγινε το δεύτερο, με τον Σαλάχ στo 90′ να φεύγει στην αντεπίθεση και να μην αστοχεί στο τετ α τετ (2-4), κλειδώνοντας τη νίκη των «reds».


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ