aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΛίβερπουλ-Παρί: Οι δυο τριπλέτες-«φωτιά» με 199 γκολ σ' ένα χρόνο

Λίβερπουλ-Παρί: Οι δυο τριπλέτες-«φωτιά» με 199 γκολ σ’ ένα χρόνο

Η Λίβερπουλ φιλοξενεί την Παρί Σεν Ζερμέν για πρεμιέρα των ομίλων του Champions League (22:00) στο σπουδαιότερο και πιο λαμπερό παιχνίδι της πρώτης ημέρας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Δυο ομάδες που φιλοδοξούν να φτάσουν μακριά, γιατί όχι και μέχρι το τέλος, κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο. Άλλωστε, έχουν το υλικό για να είναι ανταγωνιστικές και να παλέψουν στα ίσια με τις υπόλοιπες διεκδικήτριες του τίτλου.

Αυτό που ξεχωρίζει πάντως, είναι αναμφίβολα οι επιθέσεις τους. Οι τριπλέτες στη γραμμή κρούσης πετούν… φωτιές και ενδεικτικό είναι ότι αθροιστικά φτάνουν τα 199 (!) γκολ. Αυτό φανερώνει ότι έχουν τα επιθετικά όπλα για να χτυπήσουν την αντίπαλη άμυνα και να δούμε ματσάρα στο Άνφιλντ. Άλλωστε, αμφότερες θέλουν να ξεκινήσουν με το… δεξί στην διοργάνωση.

Βέβαια, εξαιρετικά αμφίβολος για τους «reds» είναι ο Ρομπέρτο Φιρμίνο λόγω του χτυπήματος στο μάτι από το ματς με την Τότεναμ κι έτσι πιθανότατα τη θέση του θα πάρει ο Τζέρνταν Σατσίρι. Ο Γιούργκεν Κλοπ, ασφαλώς, στάθηκε στη δυναμική του γηπέδου: «Μπορεί ν’ αποδειχθεί πλεονέκτημα», ξεκαθάρισε ο Γερμανός τεχνικός.

Απέναντί του βρίσκεται Τόμας Τούχελ. Η Παρί έχει δοκιμάσει τα πάντα για να φθάσει μέχρι το τέλος και να κατακτήσει τη διοργάνωση και δεν έχει άλλα περιθώρια με βάση τα χρήματα που έχει δαπανήσει. Οι τιμωρημένοι Μπουφόν (έτσι κι αλλιώς δεν θα ήταν βασικός), Βεράτι και οι τραυματίες Ντάνι Άλβες και Κουρζαουά δεν ταξίδεψαν για το Λίβερπουλ από την πλευρά της πρωταθλήτριας και πρωτοπόρου του πρωταθλήματος Γαλλίας.

Οι Ρομπέρτο Φιρμίνο (29), Μο Σαλάχ (46) και Σαντιό Μανέ (24) από τη μια έχουν πετύχει 99 γκολ μαζί τον τελευταίο χρόνο σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στα 100 γκολ είναι οι Έντινσον Καβάνι (43), Κιλιάν Εμπαπέ (25) και Νεϊμάρ (32). Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι οι επιθέσεις τους είναι τρομερά αποτελεσματικές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ