aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΛίβερπουλ: Οι τέσσερις νεαροί «σωματοφύλακες» του έπους (pics & vids)

Λίβερπουλ: Οι τέσσερις νεαροί «σωματοφύλακες» του έπους (pics & vids)

Ο Γιούργκεν Κλοπ έριξε πάρα πολύ τον μέσο όρο της ηλικίας στην 11άδα της Λίβερπουλ κόντρα στην Άρσεναλ και οι νεαροί που χρησιμοποίησε τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο. Ξεχώρισε το θράσος του Έλιοτ, το όνειρο του Τζόουνς, η σοβαρότητα του Γουίλιαμς και ο ηρωισμός του Κέλεχερ στα πέναλτι.

Τα 23 χρόνια και οι 122 ημέρες του μέσου όρου της ηλικίας στο αρχικό σχήμα με το οποίο παρουσιάστηκε η ομάδα του Κλοπ στον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ» απέναντι στην Άρσεναλ για τον 4ο γύρο του φετινού Carabao Cup, είναι ο μικρότερος από τον Ιανουάριο του 2017.

Τα παιδιά που έλαβαν έμπρακτα την εμπιστοσύνη του Γερμανού προπονητή και τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο συμμετέχοντας ίσως στο κορυφαίο παιχνίδι της σεζόν, εντυπωσίασαν και μυήθηκαν στον απόλυτο βαθμό στη γενικότερη νοοτροπία που θέλει τη Λίβερπουλ να… μην πεθαίνει ποτέ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτά τα παιδιά που θα θυμούνται για πάντα στη ζωή τους αυτή την πρώτη τους μεγάλη νύχτα στο Άνφιλντ. Οι δικές τους ενέργειες και η συμμετοχής τους έκαναν αυτή την ιδιαίτερη ποδοσφαιρική νύχτα που έζησαν. Πραγματικά, ήταν τρομερό. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τακτικές και ν’ αναλύσουμε το ματς, αλλά ποιος νοιάζεται έπειτα από αυτό που παρακολουθήσαμε;» είπε ο Γιούργκεν Κλοπ που χαμογελαστός αγκάλιαζε τα παιδιά του έπειτα από την μεγαλειώδη πρόκριση που πήραν εις βάρος της Άρσεναλ.

Κάτω απ’ τα δοκάρια ο νεαρός Ιρλανδός γκολκίπερ, Κέλεχερ, ναι μεν δέχθηκε πέντε γκολ, όμως προσπάθησε να παραμείνει σταθερός. Στο πρώτο τέρμα κάνει ασταθή απόκρουση για να έρθει ο Τορέιρα να σκοράρει εύκολα, ενώ, δέχεται την ανατροπή σε φάση που πέφτει σωστά στην κλειστή του γωνία όμως ξανά δεν καταφέρνει να διώξει εντελώς τον κίνδυνο.

«Κάποια από τα παιδιά αλλά και ορισμένοι από το τεχνικό τιμ μου είπαν πριν τα πέναλτι ότι δεν είχα τίποτα να χάσω και ότι μπορούσα να γίνω ήρωας…» είπε για τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησαν να τον εμψυχώσουν προτού αποκρούσει το πέναλτι του Θεμπάγιος στη διαδικασία μετά το 5-5 στα 95 λεπτά του αγώνα. Μαζί του, ξεχώρισε και ο Χάρβεϊ Έλιοτ, ο νεαρός εξτρέμ που είχε γίνει ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην Premier League στο ξεπέταγμά του με τη Φούλαμ και τώρα έγινε ο νεαρότερος που παρουσιάζεται ποτέ στο αρχικό σχήμα της Λίβερπουλ σε ματς στο «Άνφιλντ», σε ηλικία 16 ετών και 209 ημερών.

Διόρθωσε λάθος του με το πέναλτι που κέρδισε από τον Μαρτινέλι, πέφτοντας έξυπνα στην περιοχή στην επαφή που είχε με τον Βραζιλιάνο στη ντρίμπλα που του έκανε από αριστερά εντός περιοχής στο πρώτο ημίχρονο και οι κινήσεις του από δεξιά, ήταν γεμάτες αυτοπεποίθηση, θράσος και μερικές φορές ρίσκο. Είναι παιδί που δεν φοβάται να κάνει το κάτι παραπάνω ή να κουβαλήσει τη μπάλα, ενώ, από πάθος ξεχείλιζε και αυτό το έχει πολλή ανάγκη η Λίβερπουλ για τους νεαρούς που κάνουν τις πρώτες τους εμφανίσεις ώστε να «ψηθούν» όπως πρέπει.

Πίσω του, ο Νέκο Γουίλιαμς ήταν αρκετά σταθερός και σοβαρός κερδίζοντας κι εκείνος πόντους για την εμφάνισή του, τη στιγμή που το κέντρο της άμυνας των «κόκκινων» με τους Γκόμες και Φαν ντεν Μπεργκ η αλήθεια είναι πως δεν ενέπνεε και τόση εμπιστοσύνη έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς. Ο Ουαλός μπακ είχε τις περισσότερες επαφές με τη μπάλα, επιχείρησε τις περισσότερες σέντρες, έκανε τα περισσότερα τάκλιν για να μαρκάρει, είχε τις περισσότερες παρεμβάσεις σε φάσεις των αντιπάλων του, σταμάτησε περισσότερες φορές από κάθε άλλον τους παίκτες της Άρσεναλ και πιστώνεται και την ασίστ στον Οριγκί στο 95′, επιμένοντας μέχρι να βγάλει την ιδανική σέντρα!

Όσο για τον Κέρτις Τζόουνς, μπήκε με αλλαγή στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους αντί του Ναμπί Κεϊτά, έδωσε φρεσκάδα στα χαφ της Λίβερπουλ και στη «ρωσική ρουλέτα» εκπλήρωσε ένα τεράστιο όνειρο που έχει κάθε παιδί όταν ξεκινάει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο 18χρονος μέσος, έχοντας μεγαλώσει στις τάξεις των «κόκκινων», όντας οπαδός της ομάδας του από μικρό παιδί, σκόραρε μπροστά στο Kop, σε ένα «Άνφιλντ» που κρατούσε την ανάσα του γιατί επρόκειτο για το τελευταίο πέναλτι και εκείνος χάρισε την πρόκριση στο κλαμπ σε μια επική βραδιά για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, ο Κλοπ αποκάλυψε ότι η σειρά των πέναλτι ήταν τέτοια που ο Κέρτις Τζόουνς έπρεπε κανονικά να πάρει το 4ο χτύπημα κι όχι το τελευταίο, όμως, το άλλαξαν μόνοι τους με τον Οριγκί. «Είναι από τις στιγμές που είτε πετυχαίνει και ο κόσμος το θυμάται για πάντα, είτε δεν πετυχαίνει και ο κόσμος δεν το ξεχνάει για τρία χρόνια, αφού θα ήταν μοιραίοι…» είπε ο Γερμανός κόουτς που παρά την αλλαγή των σχεδίων του, δεν κράτησε κακία και απλά απόλαυσε όσα συνέβαιναν. Άλλωστε, ήταν ειλικρινής προς τις κάμερες, λέγοντας πως έπιασε τον εαυτό του σε μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης να… κοιτάζει σαν οπαδός και να χαίρεται το ματς, παρά να το σκέφτεται και να παρεμβαίνει σε αυτό ως προπονητής!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ