aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΛίβερπουλ είναι και ο... Θεός! (vid)

Λίβερπουλ είναι και ο… Θεός! (vid)

Είναι άγνωστο αν η Λίβερπουλ το σηκώσει στο τέλος. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν συνεχιστούν τέτοια θρίλερ, όλοι στην πόλη θα αποκτήσουν πρόβλημα με την καρδιά τους. Εκεί που μοιάζουν όλα χαμένα, εκεί που λες ότι η ομάδα του Κλοπ τελείωσε, κάτι μαγικό, κάτι ανεξήγητο συμβαίνει και αυτή η ομάδα ανασταίνεται από τις στάχτες της.

Είναι αδύνατον να ξεχάσει κανείς πως οι κόκκινοι πήραν το εντός έδρας ντέρμπι με την Έβερτον. Με ένα freak γκολ του Ορίγκι στις καθυστερήσεις σε μία φάση που ο Τζόρνταν Πίκφορντ έκανε την γκέλα της ζωής του.

Αυτή η εστία μπροστά από το Kop λες και μαγεύει, λες και διαλύει το μυαλό των αντιπάλων της Λίβερπουλ. Στην ίδια εστία, ξανά στις καθυστερήσεις, ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ έπαθε Πίκφορντ. Εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα, ένα αυτογκόλ του Βέλγου στόπερ στις καθυστερήσεις ήταν σανίδα σωτηρίας. Η Λίβερπουλ εντελώς in extremis κέρδισε με 2-1 την Τότεναμ και πήρε ξανά κεφάλι στην μάχη της κορυφής (79-77) με ένα παιχνίδι περισσότερο από την Μάντσεστερ Σίτι.

Το ματς στο Ανφιλντ ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο για την Λίβερπουλ, όταν ο Φιρμίνο με τέλεια καρφωτή κεφαλιά αξιοποίησε την σέντρα του Ρόμπερτσον για το 1-0 (16’). Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα φαινόταν ότι το άγχος παραλύει τους γηπεδούχους.

Ειδικά στην επανάληψη, η Τότεναμ πήρε μέτρα έψαξε με αξιώσεις το γκολ σε δύο περιπτώσεις με τον Χάρι Κέιν και απόλυτα λογικά έκανε το 1-1 με τον Λούκας (70’). Ο Κλοπ έδωσε εντολή για φουλ επίθεση και το ματς έγινε ροκ. Η Τότεναμ έχασε απίθανη ευκαιρία για το 1-2 σε κόντρα τέσσερις εναντίον δύο και το πλήρωσε. Το αυτογκόλ του Αλντερβάιρελντ πανηγυρίστηκε σαν πρωτάθλημα στο Άνφιλντ και το όνειρο παραμένει ζωντανό. Ώσπου πάει…

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (Φαμπίνιο 77′), Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (Οριγκί 77′), Μανέ, Φιρμίνο, Σαλάχ (Λόβρεν 93′).

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Βερτόνγκεν, Σάντσεζ (Σον 69′), Ρόουζ, Αλντερβάιρελντ, Σισοκό, Έρικσεν (Γιορέντε 92′), Άλι, Λούκας (Ντέιβις 82′), Κέιν.

Σκόρερς: Φιρμίνο, Αλντερβάιρελντ (αυτ.) / Λούκας.

Κίτρινες Κάρτες: -/-.

Κόκκινες Κάρτες: -/-.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ