aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΛίβερπουλ - Μπαρσελόνα: Ο 19χρονος που ετοιμάζει ο Κλοπ

Λίβερπουλ – Μπαρσελόνα: Ο 19χρονος που ετοιμάζει ο Κλοπ

H Λίβερπουλ υποδέχεται την Μπαρσελόνα για τη ρεβάνς της ήττας (3-0) στη Βαρκελώνης στο πλαίσιο των ημιτελικών του Champions League.

Οι ρεντς καλούνται να φέρουν εις πέρας μία mission impossible για να βρεθούν στο δεύτερο διαδοχικό τελικό της διοργάνωσης. Το εμπόδιο των τριών γκολ έχει αποδειχθεί απροσπέλαστο σ’ αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

Δεν έχει καταφέρει, δηλαδή, κάποια ομάδα να “γυρίσει” την πρόκριση στο μέρος της, ενώ είχε γνωρίσει την ήττα με τρία γκολ διαφορά στο πρώτο ματς με τη μορφή που γνωρίζουμε το Champions League. Κατά σύμπτωση η τελευταία που το είχε κάνει – στο πάλαι ποτέ Κύπελλο Πρωταθλητριών – ήταν η Μπαρτσελόνα.

Τον Απρίλιο του 1986 οι μπλαουγκράνα γνώρισαν την ήττα με 3-0 στο “Ούλεβι” του Γκέτεμποργκ, νίκησαν τους Σουηδούς με το ίδιο σκορ στην παράταση και πήραν στα πέναλτι την πρόκριση για τον τελικό, όπου στην ίδια διαδικασία έχασαν το τρόπαιο από τη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν έχει μόνον την παράδοση αντίπαλο, αλλά και τους τραυματισμούς βασικών του στελεχών. Η “καυτή” τριάδα των Σαλάχ-Φιρμίνο-Μανέ θα μείνει… μονάδα. Μόνον ο Σενεγαλέζος θ’ αγωνιστεί κόντρα στους Καταλανούς.

Ο Αιγύπτιος τραυματίστηκε στη σύγκρουση με τον Ντουμπράβκα, στην εκτός έδρας νίκη (2-3) επί της Νιούκαστλ για την προτελευταία αγωνιστική της Premier League – λόγω τραυματισμού στο ζυγωματικό. Ο Βραζιλιάνος, άλλωστε, είχε τεθεί νοκ-άουτ από το ματς με τις “καρακάξες”.

Εκτός είναι κι ο Ναμπί Κεϊτά, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρώτο ματς των δύο ομάδων. Ο Γερμανός τεχνικός των ρεντς, Γιούργκεν Κλοπ, προσφεύγει στη λύση ενός 19χρονου. Είναι ο Ράιαν Μπρούστερ, ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα!

Ο μικρός από το Ντάγκεναμ αναγκάζεται να κολυμπήσει στα βαθιά. Άλλωστε, την επόμενη σεζόν θα προωθηθεί στην πρώτη ομάδα – θα είναι μέλος του ρόστερ – και θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες. “Έλαμψε” με την εθνική Αγγλίας Κ17 στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2017, ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι βρέθηκε μια ανάσα από την Bundesliga, καθώς Γκλάντμπαχ και Λειψία έδειξαν ενδιαφέρον.

Μόλις πριν από ένα μήνα επέστρεψε από τον τραυματισμό που υπέστη στο γόνατο τον Ιανουάριο του 2018 με την Κ23. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα – οι εκτιμήσεις δίνουν φανέλα βασικού στον άνθρωπο που κράτησε την ομάδα “ζωντανή” στη μάχη του τίτλου του αγγλικού πρωταθλήματος, Ντιβόκ Οριζί – αλλά το επιβεβαίωσε κι ο Κλοπ.

Ο Μπρούστερ είναι έτοιμος και θα πάρει την ευκαιρία του. Οι Βίρχιλ φαν Ντάικ και Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ δεν προπονήθηκαν τη Δευτέρα (6/5), αλλά δεν τίθεται θέμα απουσίας τους.

Η Μπαρσελόνα δέχθηκε το πασίγιο στο Βίγκο από τη Θέλτα, αλλά στο “Μπαλαΐδος” βρέθηκαν τα “δεύτερα” της ισπανικής ομάδας. Οι μνήμες από το “κάζο” της Ρώμης και τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Ρόμα και τον Κώστα Μανωλά είναι νωπές.

Ένας χρόνος έχει περάσει. Για τους “μπλαουγκράνα” το ματς του “Ανφιλντ” έχει χαρακτήρα τελικού. Φαίνεται, άλλωστε, κι από τον τρόπο που το προσεγγίζει ο τύπος της Βαρκελώνης. “Τώρα ή ποτέ” αναφέρει η σκληροπυρηνική “Sport”, “από το Άνφιλντ στο Ουάντα (γήπεδο Ατλέτικο, έδρα του τελικού)” ο τίτλος της πιο μετριοπαθούς, “Mundo Deportivo”.

Ο συνήθως μετρημένος, Ερνέστο Βαλβέρδε, έδωσε σύνθημα: “Θα βγούμε για να επιτεθούμε και να περάσουμε”, είπε ο “τσινγκούρι”. Σε 4-4-2 προσανατολίζεται, ενώ εκτός αρχικού σχήματος θα μείνει ο Φιλίπε Κοουτίνιο.

Το αγαπημένο παιδί του Βαλβέρδε, έχει δεχθεί αρκετή κριτική και αποδοκιμασίες – όπως στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων – κυρίως λόγω της αναλογίας της προσφοράς με το ποσό που δαπανήθηκε για ν΄αποκτηθεί από την αποψινή αντίπαλο των μπλαουγκράνα.

Ο φορμαρισμένος Αρτούρο Βιδάλ θα παίξει πίσω από το δίδυμο που θα συνθέσουν οι Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες. Άλλωστε εκτός μάχης έχει τεθεί ο Ουσμάν Ντεμπελέ. Αυτή είναι και η μοναδική απουσία των φιλοξενούμενων.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Μανέ, Οριζί.

ΜΠΑΡΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Νέλσον Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Βιδάλ, Σουάρες, Μέσι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ