aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΛίγο οι αλλαγές, λίγο το κίνητρο

Λίγο οι αλλαγές, λίγο το κίνητρο

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Πραγματοποιώντας μέτρια έως κακή εμφάνιση, η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με τη Λίνκολν και η πρόκρισή της στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ δεν πανηγυρίστηκε με δεύτερη νίκη. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα, όμως το σκορ του πρώτου αγώνα (5-0) ήταν τέτοιο που από μόνο του δεν έδινε πολλά κίνητρα στους παίκτες για να μπουν φορτσάτοι στην αναμέτρηση.

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί τέτοια εμφάνιση, καθώς η ΑΕΚ γλίτωσε την ήττα χάρις στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λαρένα. Με συνολικό σκορ 6-1 η ομάδα της Λάρνακας ετοιμάζει βαλίτσες για Ιρλανδία. Αν και χθες βράδυ έφθασε στην Λάρνακα μετά από κοπιαστικό ταξίδι, πρέπει να τρέξει για να τακτοποιήσει το επόμενο ταξίδι που είναι με την Κορκ Σίτι στην Ιρλανδία. Η αποστολή αναμένεται να αναχωρήσει την Τρίτη για το Κορκ με στόχο να φέρει καλό αποτέλεσμα που θα της δίνει σημαντικό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο «ΑΕΚ Αρένα».

Η Κορκ πέρασε  το εμπόδιο της Λεβάντια Ταλίν, την οποία κέρδισε με 4-2 για δεύτερη φορά και περιμένει την ΑΕΚ σε παιχνίδι που σαφέστατα θα είναι πολύ πιο επικίνδυνο για τους παίκτες του Ιδιάκεθ. Ένα κομμάτι που καλείται να διαχειριστεί η τεχνική ηγεσία είναι και η κούραση μιας και οι παίκτες δεν θα έχουν τον κατάλληλο χρόνο να γεμίσουν μπαταρίες και θα αναγκαστούν να μπουν και πάλι στο αεροπλάνο.

Ο Ιδιάκεθ στην αναμέτρηση με την Λίνκολν χρησιμοποίησε τους Τρουγιόλς, Μπόλιεβιτς, Μαλόκου και Μυτίδη στο αρχικό σχήμα, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Ονησίφορος Ρουσιάς. Είδε κάποια πράγματα που ήθελε ο Βάσκος προπονητής, ο οποίος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Κάναμε άσχημο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ήμασταν λίγο καλύτεροι. Γενικά δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Δεχτήκαμε πολλές ευκαιρίες. Υπάρχουν δυσκολίες σε τέτοια παιχνίδια, το σκορ όμως του πρώτου ματς ήταν ξεκάθαρο». Ερωτηθείς αν επηρέασαν οι αλλαγές, πρόσθεσε: «Δεν είναι θέμα παικτών. Είναι η ομαδική δουλειά. Ίσως να επηρέασε και το μακρινό ταξίδι. Μάθαμε από τα λάθη μας».

Μέσα από τις τοποθετήσεις του είναι φανερό ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του. Σε μία τέτοια περίοδο άλλωστε είναι δύσκολο να μπορέσεις να φθάσεις εκεί που θέλεις αγωνιστικά, όμως το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι να είναι όσο γίνεται πιο έτοιμη για το ματς της Πέμπτης με την Κορκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ