aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΛεβ: «Ιστορικό επίτευγμα η κατάκτηση του τίτλου»

Λεβ: «Ιστορικό επίτευγμα η κατάκτηση του τίτλου»

Επαίνους, όπως ήταν φυσικό, είχε ο Γιοακίμ Λεβ για την νεαρή πειραματική ομάδα του, μετά τη νίκη (1-0) απέναντι στην Χιλή και την κατάκτηση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στη Ρωσία. Ο Λεβ, άφησε πίσω παίκτες, όπως ο Μανουέλ Νόιερ, Ζερόμ Μπόατεγκ, Σάμι Κεντίρα,Τόνι Κρόος και Τόμας Μίλερ, αλλά η ομάδα του κατάφερε να νικήσει τους πρωταθλητές της Ασίας, της Αφρικής, της CONCACAF και της Νότιας Αμερικής, στον δρόμο για τον τίτλο.

Η Γερμανία χθες είχε μέσο όρο ηλικίας μόλις 24 ετών, σε σύγκριση με εκείνο των 30 ετών της Χιλής. Η νεότερη με την γηραιότερη ομάδα του τουρνουά. Ο Ζουλιάν Ντράξλερ, στα 23 του, ήταν ο πιο έμπειρος παίκτης με συμμετοχές.

«Είμαι εξαιρετικά περήφανος για αυτή την ομάδα επειδή ήταν μαζί μόνο για 25 ημέρες. Νομίζω ότι αξίζαμε αυτή τη νίκη. Ηταν ένα μαγικό παιχνίδι γι αυτούς τους νέους παίκτες », είπε ο Λεβ στους δημοσιογράφους.

«Θα μπορούσες να αισθανθείς σε όλες τις προπονήσεις, σε κάθε μέρα, ότι κάτι συνέβαινε. Θα μπορούσες να αισθανθείς μια απίστευτη πείνα για νίκη, τόσο στις προπονήσεις , όσο και κατά τη διάρκεια των αγώνων, γι ‘αυτό αξίζει τον κόπο. Το γεγονός ότι αυτοί οι νέοι παίκτες έχουν κερδίσει αυτό το τουρνουά καθιστά ένα ιστορικό επίτευγμα, είναι μοναδικό στην ιστορία της Γερμανίας, είναι εξαιρετικό».

Η νίκη στον τελικό, έφτασε δύο μέρες μετά την επιτυχία (1-0) της εθνικής ομάδας Ελπίδων της Γερμανίας απέναντι στην Ισπανία 1-0 και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 21 ετών.

«Όλοι οι παίκτες που ήταν στην ομάδα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ό, τι πριν», πρόσθεσε ο Λεβ. «Η ομάδα μας έπρεπε να αγωνιστεί σκληρά επειδή οι Χιλιανοί είναι πολύ ισχυροί παίκτες. Κυνηγήσαμε κυριολεκτικά κάθε μπάλα. Πριν από το παιχνίδι ο Βιδάλ είχε πει ότι η Χιλή θα κέρδιζε και θα έδειχνε ότι είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Αυτή τη νίκη, δείχνει ότι προς το παρόν, η Γερμανία εξακολουθεί να είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ