aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Λεπτές ισορροπίες για Πέδρo, πιστεύαμε ότι θα πείσουμε τον Παπουλή»

«Λεπτές ισορροπίες για Πέδρo, πιστεύαμε ότι θα πείσουμε τον Παπουλή»

Είναι πλέον και επίσημο. Ο Φώτης Παπουλής αποχωρεί από τον Απόλλωνα οκτώ χρόνια. Ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλάζιων, Φανούριος Κωνσταντίνου επιβεβαίωσε την απόφαση του επί σειρά ετών αρχηγού της ομάδας να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM (95,0) o ο Φανούριος Κωνσταντίνου χαρακτήρισε λεπτές τις ισορροπίες σχετικά με τον μέλλον του Ζοάο Πέδρο, ενώ επιβεβαίωσε πως εκτός απρόοπτου θα ενεργοποιηθεί ο Βαλεντίν Ρομπέρζ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την σοκαριστική είδηση του θανάτου του Μρντάκοβιτς: «Είναι οδυνηρό. Όταν υπάρχει αυτή η κατάληξη δεν μπορείς παρά να στεναχωριέσαι. Πολύ περισσότερο όταν αυτός ο άνθρωπος με τα τέρματα και την παρουσία του έδωσε οξυγόνο στον Απόλλωνα σε δύσκολα χρόνια. Δεν μπορεί να αισθανθεί κανείς πως μπορεί να βιώσει κανείς τέτοιες καταστάσεις. Δεν μπορείς να πεις πολλά, τα υπόλοιπα είναι λόγια παρηγοριάς. Οι δικοί του άνθρωποι θα τραβήξουν τον Γολγοθά».

Είναι οριστικό ότι αποχωρεί ο Φώτης Παπουλής; «Είναι μία εξέλιξη που φαίνεται πως δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί. Πρόκειται για προσωπική απόφαση του Φώτη Παπουλή. Μιλάμε για ένα τεράστιο παίκτη για εμάς. Έχει συνδέσει το όνομά του με την αναμόρφωση του Απόλλωνα σε μια λαμπρή οκταετία. Σκόραρε 103 φορές ως εξτρέμ, πανηγύρισε κύπελλα, Σούπερ Καπ, τέσσερις φορές σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ. Τα επιτεύγματά του θα τοποθετηθούν στην ιστορία του συλλόγου. Και σίγουρα μια φανέλα με τον αριθμό 26 θα είναι στο μουσείου του Απόλλωνα. Ένας τεράστιος αθλητής. Νομίζω ο αποχωρισμός θα είναι δύσκολος, όμως ο ίδιος θεωρεί ότι ο κύκλος του στην ομάδα έχει κλείσει. Είναι η μοίρα του ποδοσφαίρου».

Θα σταματήσει το ποδόσφαιρο; «Όχι, μας είπε ότι θα συνεχίσει 1-2 χρόνια. Θέλει να ζήσει νέες παραστάσεις. Αναγνωρίζει τι του έχει προσφέρει ο Απόλλωνα, αλλά και ο Απόλλωνας αναγνωρίζει τι έχει προσφέρει ο Παπουλής. Πρόθεση του είναι να βρει ομάδα στην Ελλάδα. Είναι επαγγελματίας, τίμησε τη φανέλα του Απόλλωνα. Το θέμα δεν ήταν οικονομικό, την απόφασή του την πήρε πριν από μήνες. Πιστεύαμε ότι θα του αλλάζαμε άποψη, αλλά πιστεύει ότι πρέπει να φύγει από τον Απόλλωνα με το κεφάλι ψηλά».

Θα γίνει κάποια τιμητική στον Παπουλή; «Θα λάβει τις τιμές που του αρμόζουν, αλλά τα επιτεύγματά του από μόνα τους είναι παρακαταθήκη».

Ποια είναι τα δεδομένα για τον Ζοάο Πέδρο; «Το χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος τις τελευταίες μέρες και θα έχουμε εξελίξεις σύντομα. Ίσως και σήμερα. Είναι λεπτές οι ισορροπίες, θέλουμε να είμαστε διακριτικοί και γι’ αυτό καλύτερα να περιμένουμε τις οριστικές αποφάσεις.

Για το θέμα της μισθοδοσίας, υπάρχει συμφωνία με όλους τους παίκτες; «Κάναμε το καλύτερο δυνατό. Η πρόταση που κατέθεσε ο Απόλλων σε όλους τους παίκτες αν μιλήσετε και με παίκτες άλλων ομάδων αναγνωρίζουν  ότι ήταν η καλύτερη από όλες τις ομάδες. Έμειναν κάποιες εκκρεμότητες, αλλά η πλειοψηφία των παικτών συναίνεσαν άμεσα. Έμειναν 2-3 εκκρεμότητες και θα περιμένουμε μέχρι το τέλος της βδομάδας».

Για το μέλλον του Ρομπέρζ: «Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του κόσμου για ενημέρωση σε ότι αφορά τα θέματα προγραμματισμού. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχει προχωρήσει αρκετά ο σχεδιασμός. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια θέματα 100% και ακολούθως να πάμε στα θέματα μετεγγγραφών. Το πιο πιθανό είναι ότι θα συνεχίσει μαζί μας».

Ο Ενσούε είναι ανάμεσα σε αυτούς που συμφώνησαν; «Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Το σωστό και πρέπον είναι να τοποθετηθώ όταν ολοκληρωθούν όλα τα κεφάλαια για να σας μεταφέρω την επόμενη μέρα».

Ο Ντιγκινί ακόμα ενδιαφέρει ή όχι; «Να μείνουμε να ξεκαθαρίσουν οι διαπραγματεύσεις με τους παίκτες του υφιστάμενου ρόστερ και έχουμε πολλές βδομάδες για να ενισχύσουμε την ομάδα. Έγιναν επαφές με παίκτες που είναι στη λίστα του προπονητή μας. Γνωρίζαμε εδώ και μήνες για κάποιες θέσεις που θέλαμε ενίσχυση. Αφού ολοκληρωθούν οι συζητήσεις του προέδρου με τους παίκτες του υφιστάμενου ρόστερ θα μπούμε και στο τελευταίο κεφάλαιο που αφορά τις προσθήκες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ