aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΛαβόρδε: Έτσι (ίσως) εξηγείται η ανάρτηση του

Λαβόρδε: Έτσι (ίσως) εξηγείται η ανάρτηση του

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Αυτό που κάνει ο Ρικάρδο Λαβόρδε στους οπαδούς της Ανόρθωσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως… πόλεμος νεύρων. Κάθε λίγο και λιγάκι αναπολεί τις στιγμές που έζησε στην Ανόρθωση και ποστάρει φωτογραφίες. Σε κάθε σημαντική νίκη εκφράζεται λες κι είναι στο πέταλο των «μαχητών» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αλλά χθες το… παρατράβηξε. Ανέβασε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μια μονταρισμένη φωτογραφία του φορώντας τη φετινή φανέλα της Ανόρθωσης! Είναι που είναι «τρελαμένοι» οι φίλοι της «Κυρίας», τους έπιασε αμόκ χθες στο απόγευμα. Η δε ανάρτησή του άκρως ποιητική: «Πιστεύετε στους ανθρώπους μου; Ναι ή όχι;». Μέσα σε λίγες ώρες εκατοντάδες τα σχόλια τύπου «έλα πίσω ρε παικταρά!» κι ακόμη περισσότερα τα Like και οι καρδούλες από τα κοριτσόπουλα.

Διαβάστε επίσης: Ενεργοποίησε νέα «βόμβα» ο Λαβόρδε! (pic)

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν παίζει πολύ στην Κρασνοντάρ, οι νοσταλγοί του «Ρίκι» της κυανόλευκης εξέδρας πλάθουν όνειρα. Δικαιολογημένα ως ένα μεγάλο βαθμό. Όταν ρωτάς τον Ανδρέα Παντελή αν είναι εφικτή η επιστροφή του Λαβόρδε και απαντά με το (εξίσου ποιητικό)  «είναι στη σφαίρα των συζητήσεων…» και καπάκι ο Κολομβιανός μοντάρει τη φάτσα του στη φανέλα της Ανόρθωσης της τρέχουσας σεζόν, πώς να μην τρελαθεί ο «μαχητής» που έχει ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που η ομάδα του έπαιξε στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Ο λόγος που ο Λαβόρδε… ψηφίζει Ανόρθωση

Ένα είναι σίγουρο. Ο Λαβόρδε δεν ξεχνά τα χρόνια που πέρασε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Για την ακρίβεια, δεν ξεχνά ότι η Ανόρθωση ήταν το εφαλτήριο για να κάνει τ’ όνειρό του πραγματικότητα. Όταν ήρθε στην Κύπρο ήταν απλά ένα ταλέντο που πέρασε ένα φεγγάρι από την Λουγκάνο στην Ελβετία (και δεν έπιασε), ενώ είχε πολύ λίγα ματς στα πόδια του. Με τον φοίνικα στο στήθος αισθάνθηκε αυτοπεποίθηση, έγινε βασικό γρανάζι, πολύτιμος και βίωσε την αγάπη του κόσμου. Κι αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι. Όταν είχε ήδη μετεγγραφεί στην Κρασνοντάρ του περίφημου «βασιλιά» των παντοπωλείων της Ρωσίας, του Σεργκέι Γκαλίτσκι του είχα κάνει μία συνέντευξη για το «Goal» στην οποία έσταζε μέλι για την Ανόρθωση. Πρέπει να ήταν γύρω στα τέλη του 2013.

Διαβάστε επίσης: Μετεγγραφάρα!

Ήταν στην ομάδα ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου (τότε ο  Σεργκέι Γκαλίτσκι είχε περιουσία 8.2 δις ευρώ, 7900 μικρά μπακάλικα, 93 μεγάλα σούπερ μάρκετ και απασχολούσε 77.000 προσωπικό!), αλλά ο Λαβόρδε έδειχνε να νοσταλγεί τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές της… ταλαιπωρημένης τέως ομάδας του. Τον είχα ρωτήσει αν συνεχίζει να παρακολουθεί την πορεία της Ανόρθωσης. «Είναι ποτέ δυνατόν να μην ενδιαφέρομαι. Σ’ αυτήν την ομάδα πέρασα τρία χρόνια. Έχω άριστες σχέσεις με όλους. Οι πρώην συμπαίκτες μου είναι φίλοι και αδελφοί, ο κόσμος είναι υπέροχος… Ξέρω για την ιστορία της Ανόρθωσης, για την Αμμόχωστο που όλοι αγαπούν. Αν δεν ενδιαφερόμουν θα ήμουν αχάριστος», μου είχε απαντήσει χαρακτηριστικά.

Τον ρώτησα και για τη σχέση του με τους φίλους της «Κυρίας»: «Κι εγώ τους αγαπώ. Μου πρόσφεραν τόσα πολλά. Για τρία χρόνια με βοήθησαν αφάνταστα. Όποιος και να ήταν στη θέση μου το ίδιο θα έκανε. Αν κάποτε επιστρέψω θα είναι μεγάλη η χαρά μου να παίξω και πάλι γι’ αυτούς τους ανθρώπους». Τον ρώτησα ευθέως, αν μία ημέρα θα επιστρέψει. «Γιατί όχι; Αν τα φέρει η ζωή να επιστρέψω γιατί όχι; Είμαι δεμένος με την Κύπρο. Είχαμε μερικές μέρες ξεκούραση, όλοι οι συμπαίκτες μου πήγαν στην πατρίδα τους, εγώ ήρθα στην Κύπρο. Για να δω τους φίλους μου, τους γνωστούς μου, να περάσω όμορφα». Αν συνεχίζει να σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο, ίσως να εξηγείται και η χθεσινή του ανάρτηση…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ