aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΛάτσιο: Ποινή χάδι για την υπόθεση «Άννα Φρανκ»

Λάτσιο: Ποινή χάδι για την υπόθεση «Άννα Φρανκ»

Ελαφριά κρίνεται η ποινή που επιβλήθηκε στους οπαδούς της Λάτσιο για την υπόθεση της «Άννας Φρανκ». Συγκεκριμένα, μερίδα οπαδών των λατσιάλι, τον περασμένο Οκτώβριο κόλλησαν αυτοκόλλητα της Αννα Φρανκ με τη φανέλα της Ρόμα στις εξέδρες της Curva Sud του Olimpico, γράφοντας αντισημιτικά συνθήματα. Η πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου τιμώρησε την Λάτσιο με ένα απλό πρόστιμο 50.000 ευρώ, για ένα ζήτημα που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στον αθλητικό, όσο και στον πολιτικό κόσμο.

Υπενθυμίζεται, πως η έρευνα από τις κάμερες ασφαλείας, οδήγησε στην ταυτοποίηση 16 εκ των δραστών, ανάμεσά τους και τρεις ανήλικοι, ο ένας μάλιστα 13 ετών. Σε ποινικό επίπεδο, ο αναπληρωτής εισαγγελέας Φραντσέσκο Καποράλε εξετάζει την υπόθεση και την κατηγορία υποκίνησης εγκλήματος λόγω φυλετικού μίσους. «Έχουμε ήδη απαντήσει στον υπουργό του Ισραήλ. Είμαστε, επίσης, σοκαρισμένοι, το είπε και ο Πρόεδρος Ματαρέλα, που μου ζήτησε να κινηθώ με προσοχή», δήλωσε την επομένη ο υπουργός Αθλητισμού, Λούκα Λοτί.

Ο Ισραηλινός υπουργός Μίρι Ρεγκέβ σε επιστολή του προς τον Ιταλό ομόλογό του, έγραψε από την πρώτη στιγμή, ότι ήταν «σοκαρισμένος» από την υπόθεση. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, επισκέφτηκε την εβραϊκή συναγωγή στη Ρώμη, δηλώνοντας την κατηγορηματική του αντίθεση, υποστηρίζοντας ότι «αυτοί δεν ανήκουν στην οικογένεια της Λάτσιο». «Είναι μία συμπεριφορά απάνθρωπη και ανησυχητική για τη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, που ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, να βρεθούν «οι υπεύθυνοι για την απεχθή συμπεριφορά και να αποκλειστούν οριστικά από τα γήπεδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ