aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΛαπόρτα: «Ο Μέσι παράγει το 1/3 των εσόδων της Μπαρτσελόνα»

Λαπόρτα: «Ο Μέσι παράγει το 1/3 των εσόδων της Μπαρτσελόνα»

Η αποκάλυψη πως ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε 555 εκατ. ευρώ την τελευταία τετραετία του στην Μπαρτσελόνα προκάλεσε σάλο. Υπήρξαν πολλές αμφιβολίες για το αν ένας ποδοσφαιριστής, ακόμη και ο κορυφαίος του κόσμου, μπορεί να επιβαρύνει με τέτοια ποσά τα ταμεία ενός συλλόγου. Ο Ζοάν Λαπόρτα, που διεκδικεί την προεδρία της «Μπάρτσα» μετά τη θητεία του από το 2003 μέχρι το 2010, υποστήριξη απόλυτα τον Αργεντινό.

«Ο Λέο παράγει πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που στοιχίζει. Έχουμε κάνει μια μελέτη και προκύπτει πως ο Μέσι φέρνει περίπου το 1/3 από τα έσοδα του κλαμπ», τόνισε και πρόσθεσε: «Οι στιγμές που μας έχει χαρίσει ο Μέσι είναι ανεκτίμητης αξίας. Μας έχει προσφέρει πολλά συναισθήματα και επιτυχίες. Χωρίς αυτόν, δεν θα είχαμε κερδίσει πολλά από όσα κατακτήσαμε
», ενώ υποσχέθηκε πως «… αν εκλεγώ θα προσπαθήσω να μάθω ποιος έκανε τη διαρροή του ιδιωτικού συμφωνητικού και θα φύγει από το κλαμπ».

Τέλος, υποσχέθηκε πως θα κάνει το παν για να κρατήσει τον Μέσι στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι, που λήγει το συμβόλαιό του. «Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να ανανεώσει. Θεωρώ πως είναι καλά στη Βαρκελώνη και θέλει να μείνει. Δεν καθοδηγείται από τα χρήματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ