aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Κυρία» ψάχνει για πρωτοτυπία

«Κυρία» ψάχνει για πρωτοτυπία

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το μόνο που δεν λείπει από τα παιχνίδια της Ανόρθωσης είναι το σασπένς, κάτι που έχει ενδιαφέρον ενόψει του αυριανού εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό. Μοναδική εξαίρεση από τα δέκα που έχουν διεξαχθεί στο πρωτάθλημα ήταν το 2-0 επί της Δόξας, που διαμορφώθηκε στο 69’. Τα αποτελέσματα φανερώνουν λοιπόν πως η ομάδα που δημιούργησε ο Ρόνι Λέβι είναι των στενών σκορ, αφού οι άλλες τέσσερις νίκες της κρίθηκαν στο γκολ. Ακόμα και απέναντι σε ομάδες των χαμηλών δωμάτων, δυσκολεύτηκε να φτάσει στο ζητούμενο, σκοράροντας στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα, ενίοτε και από το 85’ και μετά.

Το συγκεκριμένο στατιστικό σε συνδυασμό με τον επικείμενο αντίπαλο προσδίδει ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Η «Μεγάλη Κυρία» θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό, την κατεξοχήν αμυντική ομάδα του πρωταθλήματος. Οι μαυροπράσινοι διαθέτουν τα στοιχεία που δυσκολεύουν τους κυανόλευκους. Βασίζονται πρωτίστως στη μεσοαμυντική λειτουργία, κλείνοντας χώρους στο μισό γήπεδο και αντιπαραθέτοντας στην ποιότητα των αντιπάλων τους τη μαχητικότητα και το πάθος τους. Μοναδική εξαίρεση των εμφανίσεών τους το 0-3 στο Τσίρειο από την ΑΕΛ.

Η Ανόρθωση λοιπόν είναι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει ένα… αμυντικό τείχος και θα χρειαστεί καλές συνεργασίες από την εμπροσθοφυλακή της. Το εύλογο ερώτημα για τους ποδοσφαιριστές του Ισραηλινού τεχνικού είναι αν θα πρωτοτυπήσουν αύριο, ξεφεύγοντας νωρίς από την «τανάλια» της ομάδας του Χρύση Μιχαήλ.

Η τελευταία απόπειρα να «ξεκλειδώσει» αντίπαλη μαζική άμυνα ήταν στο ματς της 9ης αγωνιστικής με την Πάφος FC στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η προσπάθεια στέφθηκε από αποτυχία, καθώς το αποτέλεσμα ήταν 0-0. Μα και τις προηγούμενες φορές, η νίκη ήρθε με την ψυχή στο στόμα. Για να καμφθεί η αντίσταση της Αλκής Ορόκλινης (1-0), χρειάστηκε το αυτογκόλ του Κυριάκου Στρατηλάτη στο 87’. Απέναντι στον Άρη (1-0), έδωσε τη λύση ο Σεκού Σισέ στο 60’, ενώ στο Δασάκι παίχτηκε θρίλερ κόντρα στον Εθνικό (2-1), με από μηχανής θεό τον Γκόρντον Σίλντενφελντ στο 85’.

Συνοπτικά, μία ομάδα που δυσκολεύεται απέναντι σε κλειστές άμυνες (Ανόρθωση) θα υποδεχτεί μίαν άλλη που έχει παντιέρα της τον «κλεφτοπόλεμο» (Ολυμπιακός). Ασφαλώς, η «Μεγάλη Κυρία» θα είναι το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη. Μένει να το επιβεβαιώσει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Από εκεί και πέρα, αν καταφέρει να προσφέρει στους οπαδούς της για πρώτη φορά και ένα παιχνίδι περισσότερο ξέγνοιαστο σε σχέση με τα προηγούμενα, θα είναι ακόμα καλύτερα γι’ αυτήν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ