aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚυπελλούχος η Σπόρτινγκ, λύγισε στα πέναλτι την Πόρτο

Κυπελλούχος η Σπόρτινγκ, λύγισε στα πέναλτι την Πόρτο

Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας είναι για 17η φορά Κυπελλούχος Πορτογαλίας, αφού μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια και το 2-2 στα 120’ πήρε τον τίτλο, παρά το σοκ της ισοφάρισης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης από τον Φελίπε. Ο ίδιος παίκτης είχε κάνει το λάθος στο 101’ για να φτάσει η μπάλα στον Μπας Ντοστ που είχε δώσει προβάδισμα στην παράταση στη Σπόρτινγκ.

Στην κανονική διάρκεια τα γκολ σημείωσαν ο Τικίνιο το 1-0 στο 41’ και ο Μπρούνο Φερνάντες τέσσερα λεπτά αργότερα για τη Σπόρτινγκ. Τα «λιοντάρια» διατήρησαν την παράδοση των τελευταίων πέντε ετών, να κερδίζουν πάντα τη διαδικασία των πέναλτι.

Μετά από ένα πρώτο μέρος που έμενε το 0-0, η Πόρτο άνοιξε το σκορ μετά από σέντρα που βγήκε από τα δεξιά και κεφαλιά του Τικίνιο που έκανε το 1-0 για τους «Δράκους» στο 41ο λεπτό. Ωστόσο λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Μπρούνο Φερνάντες με ωραίο δεξί σουτ λίγο έξω από την περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσια για το 1-1.

Στο 101ο λεπτό ύστερα από μια σέντρα από αριστερά και γκέλα του Φελίπε, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Μπας Ντοστ και ο Ολλανδός με μονοκόμματο δεξί πλασέ στην απέναντι γωνία έδωσε προβάδισμα στα «λιοντάρια». Όμως ο Φελίπε ρέφαρε για το λάθος του με το γκολ στο 120+1’, αφού με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια και οδήγησε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Στα πέναλτι ο Ντοστ έχασε το πρώτο πέναλτι, ο Πέπε όμως σημάδεψε και αυτός το δοκάρι και ο Αντράντε αστόχησε στο 6ο πέναλτι των «Δράκων» και ο Λουίς Φελίπε έκανε το 5-4 στα πέναλτι για να δώσει στη Σπόρτινγκ το 17ο Κύπελλο. Θυμίζουμε πως η Σπόρτινγκ κέρδισε και στο Λιγκ Καπ την Πόρτο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ