aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚυπελλούχος Γαλλίας δια χειρός Εμπαπέ η Παρί!

Κυπελλούχος Γαλλίας δια χειρός Εμπαπέ η Παρί!

Σε ένα ματς που δεν ήταν και το καλύτερο από πλευράς ποιότητας, η Παρί Σεν Ζερμέν εκμεταλλεύτηκε το «άστρο» του Κιλιάν Εμπαπέ, επικράτησε 2-0 της Μονακό και αναδείχθηκε Κυπελλούχος Γαλλίας για 14η φορά στην ιστορία της!

Παρά την μεγάλη απουσία του Νεϊμάρ, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο κατάφερε να βρει τις λύσεις απέναντι σε μια ακίνδυνη Μονακό και πλέον περιμένει τι θα γίνει την τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα.

Στο μυαλό των κόουτς: Ο Νίκο Κόβατς ξεκίνησε με 4-4-2 και τον Ματζέσκι κάτω από τα δοκάρια. Δυάδα στα στόπερ οι Ντισασί-Μαριπάν, δεξί μπακ ο Σιντιμπέ και αριστερό ο Ενρίκε. Τετράδα στα χαφ με τους Φοφανά-Τσουαμενί πιο πίσω και τους Γκολόβιν και Αγκιλάρ πιο προωθημένους. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Μπεν Γεντέρ και Φόλαντ.

Από την άλλη, ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο επέλεξε το 4-3-3 και το Νάβας στην εστία, ενώ τα στόπερ βρέθηκαν οι Μαρκίνιος και Κερέρ. Δεξί μπακ ο Φλορέντσι και αριστερό Ντιαλό, ενώ τριάδα στα χαφ ήταν από αριστερά προς τα δεξιά οι Γκουιγέ, Ντανίλο και Παρέδες. Στα άκρα της επίθεσης βρέθηκαν οι Ντι Μαρία και Εμπαπέ, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ικάρντι.

Το ματς

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά και χωρίς έχει σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση, η Παρί κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ χάρη στο γκολ του Ικάρντι (19’). Ο Αργεντίνος επιθετικός πλάσαρε σε ανυπεράσπιστη εστία, με τον Εμπαπέ να έχει κλέψει στην εξέλιξη της φάσης την μπάλα, εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος της άμυνας της Μονακό.

Η αμέσως επόμενη φάση ήρθε στο 33’, όμως ο Μαζέτσκι έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Φλορέντσι. Οι τυπικά γηπεδούχοι δυσκολεύονταν φανερά να δημιουργήσουν ευκαιρίες, ενώ οι μοναδικές στιγμές που απείλησαν ήταν με τον Ντισασί στο 37’ και με τον σουτ του Φόλαντ στο 39’.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε απογοητευτικά από πλευράς θεάματος και έπρεπε να φτάσουμε στο 69’ για να γίνει η πρώτη αξιόλογη φάση. Για ένα δεκάλεπτο από εκείνο το σημείο η Μονακό έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσει. Αρχικά η σέντρα σουτ του Μάρτινς κατέληξε στο δοκάρι, στη συνέχεια το σουτ του Νιατά κατέληξε στην αγκαλιά του Νάβας, ενώ ο Τσουμενί έστειλα ελάχιστα έξω από τα δοκάρια την μπάλα. Ο Εμπαπέ όμως δεν άφησε ασυγχώρητες αυτές τις ενέργειες, και αφού προειδοποίησε στο 80’, με την ασύλληπτη λόμπα του να καταλήγει στο δοκάρι, στη συνέχεια έκανε το 2-0 (81’) με σκαφτό σουτάκι μέσα από την περιοχή και χάρισε τον τίτλο στην Παρί!

Μονακό (Νίκο Κόβατς): Μαζέτσκι, Σιντιμπέ, Μαριπάν, Ντισασί (74’ Μπαντιασίλ), Ενρίκε, Αγκιλάρ (46’ Ντιατά), Φοφανά (60’ Μάρτινς), Τσουαμενί, Γκολόβιν, Μπεν Γεντέρ (60’ Γιόβετιτς), Φόλαντ (74’ Φάμπρεγας).

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Φλορέντσι (67’ Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κερέρ, Ντιαλό, Γκουιγέ, Ντανίλο, Παρέδες (79’ Ερέρα), Ντι Μαρία, Εμπαπέ, Ικάρντι (79’ Κεν).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ