aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚύπελλο Αγγλίας: Πρόκριση στην παράταση η Νιουκάστλ (τα ζευγάρια των «32»)

Κύπελλο Αγγλίας: Πρόκριση στην παράταση η Νιουκάστλ (τα ζευγάρια των «32»)

Την πρώτη της πρόκριση σε εκτός έδρας παιχνίδι στο Κύπελλο Αγγλίας από το 2006 πανηγύρισε η Νιουκάστλ. Οι «καρακάξες» νίκησαν 4-2 στην παράταση τη Μπλάκμπερν στο «Ίγουντ Παρκ» στον επαναληπτικό του γ’ γύρου και πήραν το εισιτήριο για τη φάση των «32», όπου θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τη Γουότφορντ.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, αφού ο βασικός στόχος είναι η παραμονή στην Premier League, προηγήθηκαν μόλις στο 56ο δευτερόλεπτο με τον Λόνγκσταφ και στο 22’ έδειξαν να απλοποιούν τα πράγματα με τον Ρόμπερτς, που έκανε το 0-2. Όμως, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, μειώνοντας αρχικά με τον Άμστρονγκ (33’) και εν συνεχεία ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Λέχιναν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Νιουκάστλ διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα στο 61’ για πέναλτι σε ανατροπή του Ζοσέλου από τον Λέχιναν, ενώ στο 69’ είχε δοκάρι με τον Χάιντεν. Τίποτε δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί μίλησε η μεγαλύτερη εμπειρία των παικτών του Ράφα Μπενίτεθ, καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου πέτυχαν τρίτο γκολ με τον Ζοσέλου και στο 106’ ο Πέρες διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Μεγάλο ματς έγινε και στο «Μπριτάνια». Η Σριούσμπερι παρότι αγωνίζεται στη League 1, έφτασε σε μια απίστευτη ανατροπή και πρόκριση επί της Στόουκ, μολονότι η δεύτερη αγωνίζεται στην Championship και προηγήθηκε μάλιστα με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη και σε διάστημα δέκα λεπτών (71’-81’), οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τρία γκολ και πήραν τη νίκη με 3-2, που τους στέλνει στη φάση των «32», όπου θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τη Γουλβς.

Στην επόμενη φάση προκρίθηκε και η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, που επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Λούτον. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε στο 46’ ο Νουχίου. Επόμενος αντίπαλος θα είναι η Τσέλσι, με την οποία θα κοντραριστεί στο Λονδίνο.

Οι επαναληπτικοί του γ’ γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας

Τρίτη 15/1

Μπλάκμπερν-Νιουκάστλ 2-4 παράταση (κ.δ. 2-2)

(33’ Άμστρονγκ, 45+1’ Λένιχαν – 1’ Λόνγκσταφ, 22’ Ρόμπερτς, 105+3’ Ζοσέλου, 106’ Πέρες)

Στόουκ-Σριούσμπερι 2-3

(20’, 36’ Κάμπελ – 71’ Μπόλτον, 77’ πεν. Οκεναμπίρι, 81’ Λορέν)

Λούτον-Σέφιλντ Γουέν. 0-1

(46’ Νουχίου)

Τετάρτη 16/1

Σαουθάμπτον-Ντέρμπι (21:45)

Τα ζευγάρια της φάσης των «32»:

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουν.

Πόρτσμουθ-ΚΠΡ

Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ

Μπαρνέτ-Μπρέντφορντ

Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρνλι

Μίντλεσμπρο-Νιούπορτ

Νιουκάστλ-Γουότφορντ

Τσέλσι-Σέφιλντ Γουέν.

Ντονκάστερ-Όλνταμ

Άκρινγκτον-Ντέρμπι/Σαουθάμπτον

Μπρίστολ Σίτι-Μπόλτον

Μπράιτον-Γουέστ Μπρομ

Μίλγουολ-Έβερτον

Σριούσμπερι-Γουλβς

Γουίμπλεντον-Γουέστ Χαμ

Σουόνσι-Τζίλιγχαμ

** Οι αγώνες θα διεξαχθούν 26-28 Ιανουαρίου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ