aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚυνική Μπάγερν «σκότωσε» τη Λειψία και… ακούμπησε τη σαλατιέρα (vid)

Κυνική Μπάγερν «σκότωσε» τη Λειψία και… ακούμπησε τη σαλατιέρα (vid)

Μια κυνική Μπάγερν Μονάχου, ελλείψει και του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, νίκησε 1-0 τη Λειψία στη «Red Bull Arena» για την 27η αγωνιστική της Bundesliga και αγκάλιασε τον τίτλο για ένατη συνεχόμενη χρονιά. Οι Βαυαροί έφτασαν τους 64 βαθμούς, απέκτησαν διαφορά 7 βαθμών από την αντίπαλό τους και με επτά αγωνιστικές να απομένουν, θα πρέπει να έρθουν τα πάνω-κάτω για να μην σηκώσουν και φέτος τη… σαλατιέρα.

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ δεν ήταν καλύτερη, δέχθηκε αρκετή πίεση, αλλά κατάφερε να κρατήσει το μηδέν και σε μια από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε, βρήκε το «χρυσό» γκολ από τον Λέον Γκορέτσκα, που έκρινε το ματς. Από την άλλη, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν παρά τις πολλές ευκαιρίες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, λύγισαν από το βάρος της περίστασης και γνώρισαν την ήττα.

Το ματς

Η Λειψία μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στο παιχνίδι και προσπάθησε δύο φορές να απειλήσει τη Μπάγερν, αλλά και τις δύο φορές οι επιθέσεις σταμάτησαν με οφσάιντ. Οι «ταύροι» ασκούσαν πίεση στους αμυντικούς των Βαυαρών και η μπάλα παιζόταν στο μισό γήπεδο στο πρώτο τέταρτο, παρ’ όλα αυτά δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Νόιερ.

Όσο περνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν μέτρα και έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο 24’ με τον Τσούπο-Μοτίνγκ. Στο 38’, η Μπάγερν άνοιξε το σκορ στην πρώτη τελική εντός στόχου. Ο Μίλερ έστρωσε τη μπάλα μέσα στην περιοχή στον Γκορέτσκα, που νίκησε τον Γκουλάσι με «κεραυνό» για το 0-1. Στο 43’ λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 με τον Σανέ, που νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Λειψίας, ο οποίος στη συνέχεια της φάσης, μπλόκαρε την κεφαλιά του Τσούπο-Μοτίνγκ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 47’ ο Ενκουνκού, ένα λεπτό αργότερα ο Σάμπιτσερ και στο 51’ και στο 52’ ο Όλμο βρέθηκαν σε πλεονεκτικές θέσεις, αλλά και στις τέσσερις περιπτώσεις σούταραν άουτ. Στο 58’ ο Σάμπιτσερ έπιασε μια βολίδα εκτός περιοχής, αλλά ο Νόιερ με εντυπωσιακή απόκρουση, έδιωξε σε κόρνερ. Οι Βαυαροί όχι μόνο δέχονταν τεράστια πίεση, αλλά δεν μπορούσαν καν να κρατήσουν τη μπάλα.

Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας, η Μπάγερν ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι και κυρίως κράτησε τους παίκτες των γηπεδούχων μακριά από την εστία του Νόιερ. Μάλιστα, στο 76’ με τον Μουσιάλα και ένα λεπτό αργότερα με τον Μίλερ έχασαν ευκαιρίες για να «κλειδώσουν» τη νίκη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Χάνσι Φλικ έκαναν σωστή διαχείριση και έφτασαν σχετικά εύκολα στην τελική επικράτηση με σκορ 1-0.


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ