aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚβιλιτάια: Χωρίς ρήτρα αγοράς, από τους πιο ακριβοπληρωμένους του ρόστερ

Κβιλιτάια: Χωρίς ρήτρα αγοράς, από τους πιο ακριβοπληρωμένους του ρόστερ

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αν είναι κάτι που χαροποίησε τους φίλους της Ανόρθωσης στα παιχνίδια με Απόλλωνα και Βασιλεία, πέραν του πάθους και της μαχητικότητας που είχε η «Κυρία» στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τους Ελβετούς είναι η παρουσία του Γκιόργκι Κβιλιτάια.

Ο Γεωργιανός επιθετικός αν και αποκτήθηκε μερικές μέρες προηγουμένως ρίχθηκε με τη μία στα βαθειά και έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής. Κόντρα στους γαλάζιους της Λεμεσού ήταν μέσα σε αρκετές φάσεις, ταλαιπώρησε την άμυνα του Απόλλωνα και δεν σκόραρε από καθαρή ατυχία.

Στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Βασιλεία ήταν ο κορυφαίος της Ανόρθωσης. Κατέβαζε μακρινές μπαλιές με άνεση αν και είχε «κολλημένο» από πίσω του αμυντικό, έπαιζε με άνεση κατά μέτωπο της αντίπαλης εστίας, συνδυάστηκε με τους ακραίους επιθετικούς και τους μέσους και φανέρωσε αρετές που δεν είχαν οι προκάτοχοί του (Κατσαράβα, Ντούρις) στην κορυφής της επίθεσης. Από το σημείο του πέναλτι άνοιξε λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα και το ερώτημα που υπάρχει είναι που υπάρχει είναι πόσο αποτελεσματικός μπορεί να είναι μέσα στη σεζόν.

Στην καριέρα του μόνο δύο φορές έφτασε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Τη σεζόν 2015-16 είχε πετύχει 24 τέρματα με τη Δυναμό Τιφλίδας, ενώ δύο σεζόν αργότερα σημείωσε 10 γκολ με τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης. Στη Γάνδη την τελευταία διετία πανηγύρισε μόλις τέσσερις φορές, όμως σαφώς το επίπεδο του βελγικού πρωταθλήματος δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε για αστείο με το κυπριακό.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Μ’ όποιον δάσκαλο (Τιμούρ) καθίσεις…

Οι πρώτες εμφανίσεις του Κβιλιτάια έκαναν τους φίλους της Ανόρθωσης να διερωτώνται κατά πόσο υπάρχει το ενδεχόμενο αγοράς του το ερχόμενο Καλοκαίρι, αφού αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Η απάντηση είναι πως δεν υπάρχει καμία ρήτρα αγοράς ανάμεσα στην Ανόρθωση και τη Γάνδη. Το συμβόλαιό του λήγει το Καλοκαίρι του 2022, ενώ όσον αφορά τις απολαβές του στην ομάδα της Αμμοχώστου διατηρεί ένα από τα πιο ψηλά συμβόλαια με ετήσιο μισθό λίγο πάνω από τις 250.000 ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ