aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Κτυπούσαν με κλομπ στο κεφάλι, κλωτσούσαν και φώναζαν "turkish-turkish"»

«Κτυπούσαν με κλομπ στο κεφάλι, κλωτσούσαν και φώναζαν “turkish-turkish”»

Αρκετές μέρες μετά το ματς του Απόλλωνα με την Άιντραχτ στη Φρακφούρτη για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ο Παν.Συ.Φι. Απόλλωνα, αναφέρεται στα όσα διαδραματίστηκαν με τους οπαδούς της γερμανικής ομάδας και την Αστυνομία.

Από την ανακοίνωση, αφαιρέθηκε για ευνόητους λόγους απόσπασμα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, τον Έλληνα ομογενή που δολοφονήθηκε στην Αλβανία από αλβανούς αστυνομικούς και αποσπάσματα εναντίον συναδέλφων για σκοπούς δημοσιογραφικής δεοντολογίας και τήρηση της αναχρονιστικής Νομοθεσίας περί λιβέλλου. Δημοσιεύσαμε λοιπόν, μόνο όσα υποστηρίζουν σχετικά με τις καταστάσεις στη Φρανκφούρτη.

«Κανένας δε πήγε στο νοσοκομείο, ούτε δικός μας αλλά ούτε και δικός τους. Μάθετε λοιπόν τι έγινε απ’ αυτούς που τα έζησαν!», τονίζεται μεταξύ πολλών άλλων και ακολούθως σημειώνεται: «Απλοί οπαδοί μας δέχτηκαν άνανδρες επιθέσεις από μεγάλες ομάδες κουκουλοφόρων επιλεκτικά και στοχευμένα, έχοντας πάντα αριθμητική υπεροχή και με την αστυνομία να δηλώνει επιλεκτικά απών, ενώ περιπολούσε ασταμάτητα την πόλη.

Ακολούθως, ο Παν.Συ.Φι. Απόλλων, υποστηρίζει:

«Σε ένα περιστατικό, πέντε “μαγκάκια” κλωτσούσαν ένα μόνο άτομο ενώ ήταν στο έδαφος, φωνάζοντας του “turkish turkish”! Αυτοί είναι οι ευρωπαίοι Gερμανοί κύριοι, οι οποίοι φαίνεται αγνοούν το γεγονός ότι η ίδια τους η πόλη θυμίζει τουρκική πρωτεύουσα παρά γερμανική πόλη. Τη μέρα του αγώνα, αφού η αστυνομία αποφάσισε να μην πάμε στο γήπεδο με λεωφορεία όπως συμφωνήθηκε, κατεβήκαμε στον υπόγειο σιδηρόδρομο για να μεταβούμε στο γήπεδο. Αποτέλεσμα αυτής της εσκεμμένης κατ’ εμάς αμέλειας, να συναντηθούμε σε όλες τις στάσεις με γερμανούς οπαδούς και αναπόφευκτα να έρθουμε σε σύγκρουση. Για την ανικανότητα των υπευθύνων, αναλάβαμε οι ίδιοι την ευθύνη προστασίας των οπαδών μας, αφού η γερμανική ασφάλεια προφανώς είχε άλλα σχέδια. Το ίδιο κάναμε κατά την διάρκεια μεταφοράς μας από και προς το στάδιο.

Κατάσχεσαν το πανί της εισόδου μας, υποστηρίζοντας ότι έγινε παρεξήγηση και πως θα τα παραλάβουμε με το τέλος του αγώνα! Στην συνέχεια, από δικό τους λάθος εκατοντάδες οπαδοί μας έμειναν εκτός γηπέδου μέχρι και το 15”. Όταν ξεκίνησαν οι συλλήψεις των Κύπριων “τρομοκρατών”, απέναντι υπήρχαν χιλιάδες πυρσοί, ανέμιζαν σημαίες Τσε Γκεβάρα, και επιδεικνύονταν αυτά που τόσο άνανδρα κλάπηκαν από τους οπαδούς μας.

Που ήταν άραγε οι Γερμανοί αστυνομικοί; Ήταν απασχολημένοι χτυπώντας οπαδούς μας αφηνιασμένοι, όταν είδαν κι εμάς να δένουμε στα κάγκελα τα κασκόλ των “αδελφών” τους.

Μήπως ο στόχος ήταν ένα ολοκληρωτικό σαμποτάζ σε βάρος μας; Μήπως η αυστηρότητα εφαρμόστηκε μόνο στον δικό μας κόσμο λόγω οπαδικών σκοπιμοτήτων, καταγωγής και πολιτικών πεποιθήσεων; Μήπως η γερμανική αστυνομία προτίμησε να κάνει τον νταή στους “λίγους”, αφού ήταν ανίκανη να ελέγξει αυτούς που έπρεπε; Μην ξεχνάμε ότι ένα μήνα πριν, χαρακτηριστήκαμε εγκληματίες, προδότες και άλλα τόσα, όταν ανάψαμε πυρσούς στο Ολίμπικο. Επίσης μην ξεχνάμε τη στοχοποίηση μας όλο αυτό το διάστημα και πως αντιμετωπιστήκαμε σαν εγκληματίες στη Γερμανία για τον ίδιο λόγο! Απόδειξη, τα χτυπήματα των κλομπ στα κεφάλια αδελφών μας για ένα μόνο καπνογόνο στη πλατεία.

Κατά την αποχώρηση μας από το στάδιο, περάσαμε ξανά από το δάσος. Εκεί μάλιστα μείναμε για ακόμη μια περίπου ώρα. Όταν επιτέλους φτάσαμε στη πλατφόρμα, δεν υπήρχε ούτε και ένα τρένο να μας περιμένει, κι όταν επιτέλους έφτασε, δεν αναχώρησε για την επόμενη μια ώρα. Χιλιάδες κόσμος στριμωγμένος στα βαγόνια, δε γνώριζε τον λόγο καθυστέρησης, ούτε την ώρα αναχώρησης. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί αγνοούσαν επιδεικτικά τις ερωτήσεις του κόσμου για το τι συμβαίνει, καθώς και τις ανησυχίες τους αφού οι πλείστοι θα έχαναν τις πτήσεις και τα λεωφορεία τους.

Υπογραμμίζουμε επίσης, την αξιοθρήνητη στάση της πολιτείας μας, αφού Πρεσβεία και Υπουργείο Εξωτερικών ήταν ερμητικά κλειστά. Το ίδιο ανίκανοι φάνηκαν και τις επόμενες μέρες μετά την κλοπή των προσωπικών μας δεδομένων. Όσοι ταξίδεψαν στη Γερμανία και όχι μόνο, δέχονταν τηλεφωνήματα από γερμανικούς αριθμούς για δεκάδες μέρες στα κινητά και στα σπίτια τους. Πρόκειται για μια μέθοδο απάτης στην οποία οι “αρμόδιοι” ούτε καν ασχολήθηκαν. Κανένας δεν προστάτεψε τον κόσμο μας κύριοι! Ποιές είναι οι ενέργειες που ακολουθείτε σαν κράτος για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων; Ή μήπως όλα αυτά αποτελούν ψιλά γράμματα;

Όσο αφορά στους επερχόμενους αγώνες με Άιντραχτ και ΑΕΛ, υπό κανονικές συνθήκες θα μιλούσαμε για μια φλεγόμενη πόλη. Δυστυχώς όμως, η υφιστάμενη νομοθεσία φρόντισε για ακόμη μια πρώτης τάξεως ξενέρα. Αυτοί οι “κύριοι” βλέπετε έχουν σοβαρότερες δουλειές, συγκαλύπτοντας χορηγήσεις φαρμάκων σε ποδοσφαιριστές, τραυματισμούς οπαδών από αστυνομικούς και παρασκηνιακές συμφωνίες εκατομμυρίων!

Καλούμαστε με τη σειρά μας, να δώσουμε ακόμα μια ξεκάθαρη απάντηση στο κατεστημένο, αδειάζοντας τα γήπεδα και γεμίζοντας τους συνδέσμους. Η πόλη δεν θα κοιμηθεί αυτές τις μέρες, θα παραδοθεί στον παλμό της Θύρας Ένα!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ