aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΚριστιάνο Ρονάλντο: Μοναδικός με πέντε Euro, γιγαντώνει τον θρύλο του (vids)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Μοναδικός με πέντε Euro, γιγαντώνει τον θρύλο του (vids)

O Κριστιάνο Ρονάλντο γίνεται ο πρώτος που παίζει σε πέντε διαφορετικά Euro, πρώτος σε συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στοχεύει σε πολλά μέτωπα και κυνηγάει επτά μυθικά ρεκόρ.

Η Πορτογαλία κάνει πρεμιέρα στο Euro, αντιμετωπίζοντας την Ουγγαρία (15/6, 19:00, Ant1, Live Gazzetta) στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης και ο Κριστιάνο Ρονάλντο όπως είναι αναμενόμενο ξεκινά βασικός και γράφει ιστορία! Γίνεται ο πρώτος που παίζει σε πέντε διαφορετικά Euro και πρώτος σε συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Θέλει ένα γκολ για να ξεπεράσει τον Μισέλ Πλατινί και να βρεθεί μόνος στην κορυφή των σκόρερ σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης, κυνηγά τα γκολ, αλλά και τις ασίστ, τον Αλί Νταεΐ, αλλά και τον Σέρχιο Ράμος.

Πρώτος σε συμμετοχές Euro
Έγινε ο πρώτος που συμμετέχει σε πέντε διοργανώσεις Euro και προφανώς αυτός που έχει παίξει τα περισσότερα ματς (21) στη διοργάνωση και τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (1.795 συνολικά, πίσω του βρίσκονται οι Τζανλουίτζι Μπουφόν με 1.620 και Φαν ντερ Σάαρ με 1.535). Στην αποστολή πέντε Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων βρέθηκε ήταν και ο πρώην συμπαίκτης του στη Ρεάλ, Ίκερ Κασίγιας, δεν αγωνίστηκε όμως το 2000 στα γήπεδα του Βελγίου και της Ολλανδίας. Λόταρ Ματέους, Πέτερ Σμάιχελ και Τζανλουίτζι Μπουφόν έχουν από τέσσερις.

Πρώτος σε συμμετοχές Euro και Μουντιάλ
Η αναμέτρηση με την Ουγγαρία θα είναι η 39η συμμετοχή του CR7 σε Euro και Μουντιάλ. Αφήνει πίσω του τον Μπάστιαν Σβαϊνσταϊγκερ, καθώς μέχρι τώρα μοιραζόταν την την κορυφή με τον Γερμανό (38 ματς έκαστος).

Ένα γκολ για να ξεπεράσει τον Πλατινί
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει εννιά γκολ σε Euro, όσα και ο Μισέλ Πλατινί (σκόραρε και τα εννιά στη διοργάνωση του 1984). Σκόραρε δύο το 2004, ένα το 2008, τρία το 2014 και τρία το 2016. Θέλει ένα για να ξεπεράσει τον Γάλλο πρώην μέσο και πρώην πρόεδρο της UEFA και η κορυφή του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων ν’ ανήκει μόνο στον ίδιον. Το πρώτο του γκολ (και η πρώτη του συμμετοχή) ήταν κόντρα στην Ελλάδα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης του 2004, αν και στο τέλος χαμογέλασε η Εθνική μας.

Μία νίκη, άλλη μία κορυφή
Σε περίπτωση που η Πορτογαλία νικήσει την Ουγγαρία, ο Κριστιάνο θα πανηγυρίσει με τη Σελεσάο τη 12η νίκη του και θα γίνει αυτός με τις περισσότερες στην ιστορία της διοργάνωσης. Θα αφήσει πίσω του, τους Ισπανούς Σεσκ Φάμπρεγκας και Αντρές Ινιέστα, οι οποίοι έχουν 11.

Δεν θέλει μόνο να σκοράρει, αλλά κυνηγάει τις ασίστ
Από το 1980 όταν και συλλέγονται τα σχετικά δεδομένα, ο πρώτος σε ασίστ στην ιστορία της διοργάνωσης είναι ο Τσέχος, Κάρολ Πομπόρσκι με 6. Ο Κριστιάνο έχει 5, όσες και οι Λουίς Φίγκο, Άριεν Ρόμπερν, Ντέβιντ Μπέκαμ και Μπάστιαν Σβαϊνσταϊγκερ. Με μία πιάνει τον Πομπόρσκι, με δύο τον ξεπερνάει και βρίσκεται μόνος του στην κορυφή.

Ο στόχος του Αλί Νταεΐ
Η κορυφή του πίνακα των σκόρερ των εθνικών ομάδων παγκοσμίως ανήκει στον Ιρανό, Αλί Νταεΐ με 109 γκολ. Ο Πορτογάλος αρχίζει και ροκανίζει τη διαφορά. Είναι βέβαιο ότι θα τον ξεπεράσει, το θέμα είναι αν θα το καταφέρει στο τουρνουά. Έχει 104 και συνεχίζει ακάθεκτος. Όσο για το ρυθμό, με τον οποίον κινείται; Τα 43 γκολ στις 42 τελευταίες συμμετοχές του.

Τρίτος τελικός και κορυφή
Έχει παίξει δύο τελικούς Euro. Ο πρώτος του ήταν το 2004, όταν και γνώρισε την ήττα από την Εθνική Ελλάδας… εντός έδρας. Τότε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το θαύμα και τον… πίκρανε, αλλά πήρε την «εκδίκησή» του 2016 και κατέκτησε το τρόπαιο… εκτός έδρας κόντρα στη Γαλλία. Έχει παίξει δύο τελικούς (στο δεύτερο τραυματίστηκε) και κυνηγά τον τρίτο. Αν τα καταφέρει στο «Γουέμπλεϊ» θα είναι ο πρώτος με τρεις.

Με «φούρια» για να φτάσει και να ξεπεράσει τον Ράμος
Άλλο ένα ρεκόρ που απειλεί είναι αυτό που κατέχει ο πρώην συμπαίκτης του στη Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος, ο οποίος δεν βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής Ισπανίας. Είναι ο Ευρωπαίος με τις περισσότερες συμμετοχές (180). Ο Κριστιάνο έχει 175 και αν θα φτάσει ή θα ξεπεράσει τον Ανδαλουσιάνο εξαρτάται από την πορεία της εθνικής Πορτογαλίας στη διοργάνωση.

Η μονομαχία με τον Ζλάταν
Αν σκοράρει δύο φορές σε ένα ματς θ’ αφήσει πίσω του τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Τόσο ο Πορτογάλος, όσο και ο Σουηδός το έχουν καταφέρει σε τρία διαφορετικά Euro. Ο δεύτερος δεν βρίσκεται σε αυτή τη διοργάνωση, ο πρώτος ελπίζει ότι θα το κάνει και θ’ απολαμβάνει τη μοναξιά ενός ακόμη ρεκόρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ