aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚριστιάνο: «Πιστεύω ότι είμαι ο καλύτερος»

Κριστιάνο: «Πιστεύω ότι είμαι ο καλύτερος»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν χρειάζεται κανέναν να του πει ότι είναι ο καλύτερος, το λέει μόνος του και μάλιστα δημοσίως.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει αυτοπεποίθηση και το αποδεικνύει με κάθε του δήλωση και σε κάθε του εμφάνιση. Αυτή την φορά σε συνέντευξή του στη Marca ήταν για ακόμα μια φορά αποκαλυπτικός και αφοπλιστικά ειλικρινής. Μίλησε για όλους και για όλα: για την Εθνική Πορτογαλίας, για τη Ρεάλ και φυσικά για τα κατορθώματά του.

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί τον εαυτό του τον καλύτερο όλων η απάντηση δεν αφήνει αμφισβήτηση: «Πάντα λέω το ίδιο, με θεωρώ τον καλύτερο γιατί δουλεύω για να είμαι. Στο κεφάλι μου είμαι ο καλύτερος και δουλεύω γι’ αυτό»

Για την επέκταση του συμβολαίου του: «Δεν περίμενα να είμαι τόσο πολύ καιρό στη Μαδρίτη. Ήδη έχω πει ότι θέλω να σταματήσω στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ο σύλλογος της καρδιάς μου. Μου δίνει τρόπαια ατομικά, συλλογικά. Αυτό που θέλω πιο πολύ είναι να ανανεώσω με τη Ρεάλ και να συνεχίσω πολλά χρόνια ακόμα εδώ.»

Αν πέτυχε όλους τους στόχους που είχε όταν ήρθε στη Μαδρίτη: «Ποτέ δεν περίμενα να φτάσω τα νούμερα που έχω πετύχει. Ήξερα ότι ήταν ο μεγαλύτερος σύλλογος, αλλά δεν περίμενα να φτάνω τους Ντι Στέφανο, Ραούλ… Ήταν κάτι φανταστικό και απίστευτο. Το κίνητρό μου είναι να συνεχίζω να γράφω ιστορία στο σπουδαιότερο σύλλογο του κόσμου, τη Ρεάλ.»

Σε ερώτηση για το αν η ομάδα στοχεύει στο πρωτάθλημα, απάντησε: «Η αλήθεια είναι πως ναι. Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είναι η διοργάνωση στην οποία πρέπει να έχεις μεγαλύτερη σταθερότητα. Είναι ένα τρόπαιο πολύ σημαντικό και μακάρι να το καταφέρουμε φέτος. Η Ρεάλ δεν μπορεί να είναι τόσα χρόνια χωρίς να κατακτά το πρωτάθλημα, αλλά πιστεύω ότι θα την κατακτήσουμε.»

Για το αν στόχος της Ρεάλ είναι το δεύτερο συνεχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ ανέφερε: «Προφανώς συζητάμε γι’ αυτό μεταξύ μας στα αποδυτήρια, γιατί θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι που θα κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ δύο συνεχόμενες φορές. Ξέρουμε ότι είναι μια δύσκολη διοργάνωση και γι’ αυτό δεν το έχει καταφέρει κανείς ακόμα.

Για το Ζιντάν και τις αλλαγές που έφερε στην ομάδα, ανέφερε: «Ο Ζιντάν έφερε πολλά καλά πράγματα. Ήταν παίκτης πριν, ξέρει πολύ καλά την ομάδα και τους παίκτες από την εποχή του Αντσελότι. Το να είσαι πρώην παίκτης είναι πλεονέκτημα και φέρνει πολλά καλά. Ο Ζιζού είναι πολύ ήρεμος, πολύ επαγγελματίας, του αρέσει να δουλεύει. Και ακούει, το οποίο είναι ένα πλεονέκτημα.»

Όσο για τη σεζόν που πέρασε: «Ίσως ήταν η καλύτερη χρονιά σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Το όνειρό μου ήταν πάντα να κατακτήσω κάτι με την Εθνική της χώρας μου, την Πορτογαλία. Και από πάνω να κατακτήσω το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν ένας όνειρο να κατακτήσω και τους δύο τίτλους την ίδια χρονιά. Επίσης τον τίτλο του “Πρώτου σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ” και του “Καλύτερου παίκτη της UEFA”… Ναι ήταν μια φανταστική σεζόν.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ