aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚρίσιμη συνάντηση την Πέμπτη για το μέλλον του γαλλικού ποδοσφαίρου

Κρίσιμη συνάντηση την Πέμπτη για το μέλλον του γαλλικού ποδοσφαίρου

Το διοικητικό συμβούλιο της γαλλικής λίγκας (LFP) θα συνεδριάσει την Πέμπτη (30/04) για να «μελετήσει τις αθλητικές και οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό της χώρας, Εντουάρ Φιλίπ». Ο τελευταίος το βράδυ της Τρίτης (28/04) τόνισε ότι η σεζόν 2019/2020 μοιάζει «απίθανο να επαναρχίσει.»

«Είναι μία σοφή απόφαση» τόνισε ο πρόεδρος της Νις, Ζαν-Πιερ Ριβιέρ, ενώ ο Σιλβέν Καστεντό, πρόεδρος της ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, υποστήριξε πως «η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οικονομία δεν μπορεί αν υπερισχύσει της δημόσιας υγείας.»

Η λίγκα περίμενε την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 17 Ιουνίου, αλλά το «κόκκινο φως» της κυβέρνησης σημαίνει ότι πρέπει να παρθούν αποφάσεις για τις ομάδες που θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης σεζόν και για τον τίτλο του πρωταθλητή.

«Η UEFA μας ρώτησε εάν μπορούμε να παίξουμε χωρίς θεατές τον Αύγουστο», φέρεται να δήλωσε στην L’Equipe ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρα. Αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά μόνο ως μέρος της περιόδου 2020/2021, η οποία δεν αποκλείεται να ξεκινήσει στις 7 Αυγούστου.

Ο Λε Γκρα είπε ακόμη ότι ο τελικός του Κυπέλλου Γαλλίας, ανάμεσα στην Παρί ΣΖ και στην Σεντ Ετιέν, μπορεί να διεξαχθεί στις αρχές Αυγούστου. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι βαθμολογικοί πίνακες της Ligue 1 και Ligue 2 μπορούν να μείνουν ως έχουν, αν και δύο σύλλογοι, η 11η της κατάταξης, Στρασμπούρ και η πρωτοπόρος, Παρί ΣΖ, έχουν ένα ματς λιγότερο.

Η Παρί παραμένει ακόμη στο Champions Leagye και δεν θα είναι σε θέση να δώσει τον εντός έδρας προημιτελικό, αλλά ο πρόεδρός της, Νασέρ αλ Κελαϊφί, επισήμανε ότι θα συμφωνήσουν να παίξουν στο εξωτερικό.

«Σχεδιάζουμε να συμμετάσχουμε στην τελική φάση του Champions League. Εάν δεν είναι δυνατό να παίξουμε στην Γαλλία θα δώσουμε τους αγώνες μας στο εξωτερικό, ενώ θα φροντίσουμε ότι οι παίκτες και το τεχνικό τιμ θα παραμείνουν υγιείς», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ Κελαϊφί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ