aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚρίνεται όλη η σεζόν για την ΑΕΛ

Κρίνεται όλη η σεζόν για την ΑΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όπως το έφεραν οι συγκυρίες, η ΑΕΛ είναι υποχρεωμένη σε τρεις μέρες να αποδείξει πως η χρονιά δεν θα πάει χαμένη. Να επανέλθει στην 3η θέση της βαθμολογίας αλλά και να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου.

Αντιμετωπίζει αύριο την ΑΕΚ, σε παιχνίδι που ίσως καθορίσει την τύχη της ομάδας του Κέρκεζ στο πρωτάθλημα, θέλοντας να επανέλθει στην 3η θέση που κατείχε για μεγάλο χρονικό διάστημα, διασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Υποχώρησε από την 3η θέση για πρώτη φορά φέτος, μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής. Ακολουθεί ο επαναληπτικός για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα. Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι, όμως όλα είναι ανοικτά ενόψει της δεύτερης «μάχης» με τον «αιώνιο» αντίπαλό τους.

Στους δύο αγώνες, απαιτείται συγκέντρωση και αγωνιστική πειθαρχία, ενώ στο χρονικό σημείο που βρίσκεται η σεζόν δεν έχει και τόσο σημασία η εικόνα που θα βγάλει η ομάδα όσο τα αποτελέσματα. Ο Ντούσαν Κέρκεζ καλείται να διαχειριστεί το έμψυχο δυναμικό που θα έχει στη διάθεσή του. Κόντρα στην ΑΕΚ θα έχει στην διάθεσή του τον Λαφράνς, όμως δύσκολα τον Ζούνιορ, ενώ το αντίθετο θα συμβεί απέναντι στον Απόλλωνα. Θα επανέλθει ο Ζούνιορ αλλά θα απουσιάσει ο Λαφράνς λόγω καρτών.

Κάθε παιχνίδι στην ώρα του, λένε στην ΑΕΛ, γι’ αυτό και η σκέψη είναι πρώτα στην ΑΕΚ, την οποία θέλουν να κερδίσουν για να επανέλθουν στην 3η θέση. Η προσπάθεια δεν θα είναι εύκολη για την ΑΕΛ, η οποία θα παραταχθεί με νέα ενδεκάδα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Ο στόχος είναι η νίκη, αλλά για να επιτευχθεί θα πρέπει να μη γίνουν λάθη στην άμυνα.

Αν καταφέρει η αμυντική γραμμή να έχει σταθερή παρουσία και διατηρήσει το μηδέν παθητικό, επιθετικά θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φθάσει στο γκολ, απομένει να είναι αποτελεσματική. Για να ελπίζουν στη νίκη οι γαλαζοκίτρινοι, θα χρειαστεί να είναι πιο δημιουργικοί από προηγούμενα παιχνίδια τους, βάζοντας πίεση στον αντίπαλό τους, που έχει επικίνδυνους επιθετικούς αλλά διαθέτει και την καλύτερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ