aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚρίμα, πάλεψαν σαν λέοντες, αλλά αποκλείστηκαν (vid & pics)

Κρίμα, πάλεψαν σαν λέοντες, αλλά αποκλείστηκαν (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Κρίμα, κρίμα, κρίμα… Η ΑΕΛ ήταν πολύ καλύτερη από την Αούστρια στον επαναληπτικό του «Αντώνης Παπαδόπουλος», αλλά μία «εφεύρεση» του Καζάκου διαιτητή Αρτιόμ Κούτσιν, οι «βιολά» κατάφεραν να σκοράρουν με πέναλτι-φάντασμα, πέτυχαν κι ένα γκολ στο 90’ κόντρα στη ροή του αγώνα, κέρδισαν με 2-1 και πήραν αυτή την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ουσιαστικά, ο Αϊρόσα ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Πιρές στο 26’, αλλά ο διαιτητής «είδε» πέναλτι και σαν να μην έφτανε αυτό, έδειξε και μία παρατραβηγμένη απευθείας κόκκινη κάρτα στον Αγκολέζο δεξιό μπακ. Το παιχνίδι διακόπηκε λόγω αψιμαχιών και ρίψης αντικειμένων από τους οπαδούς της ΑΕΛ, το ματς επανάρχισε στο 41’ κι ένα λεπτό αργότερα ο Χολτζχάουζερ ευστόχησε στο αδικοδοσμένο πέναλτι σε βάρος της Λεμεσιανής ομάδας κι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, η ΑΕΛ πάτησε στο… λαιμό την αντίπαλό της. Κατάφερε να ισοφαρίσει στο 60’ έστω και με δόση τύχης, αφού ο Αλνταΐρ εκτέλεσε φάουλ από μακριά, η μπάλα γλίστρησε μέσα από τα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίκτυα. Έως το τελικό σφύριγμα, οι παίκτες του Μπρούνο Μπαλταζάρ απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα και σε μία αντεπίθεση, ο Πιρές με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας του Τόρστεν Φινκ.

ΑΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Βοζίνια, Αϊρόσα, Μίτρεα, Λαφράνς, Αβράαμ, Σασί, Σοάρες, Ιρένε, Μέσκα (73′ Μπενίτεθ), Ρεζέντε (46′ Αλνταΐρ), Αρουαμπαρένα (41′ Χ. Κυριάκου).

Αούστρια Βιέννης (Τόρστεν Φινκ): Χάτζικιτς, Φιλίποβιτς, Σράντι, Γκρίνβαλντ, Μόνσχαϊν (83′ Φρισενμπλίχλερ), Σερμπέστ, Λάρσεν, Βέστερμαν, Χολτζχάουζερ, Μαρτσίνκο, Πιρές.

Σκόρερ: 60′ Αλνταΐρ / 42′ Χολτζχάουζερ (πεν.), 90′ Πιρές.

Κίτρινες: Ρεζέντε, Μίτρεα, Αλνταΐρ / Mάρτσινκο, Φιλίποβιτς, Λάρσεν, Πιρές.

Αποβολές: Αϊρόσα (απευθείας κόκκινη).

Διαιτητής: Αρτιόμ Κούτσιν (Καζακστάν).

Βοηθοί: Γιεβκένι Μπελσκί και Ανατόλιν Κόντιν (Καζακστάν).

Τέταρτος: Τιμούρ Κουμάσεφ (Καζακστάν).


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ