aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚουν ο λυτρωτής! (video)

Κουν ο λυτρωτής! (video)

Με τον συνήθη ύποπτο, τον Κουν Αγουέρο και μετά από ένα κακό πρώτο μέρος, η Σίτι κέρδισε και την Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League με 92 βαθμούς, έναντι 91 της Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα που ήταν πολύ καλή στην επανάληψη, ζητάει δικαίως πέναλτι για χέρι του Μπαρνς σε σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα στο 48ο λεπτό.

Η Σίτι είχε την συντριπτική υπεροπλία στην κατοχή της μπάλας, ωστόσο έπεσε πάνω στην καλά οργανωμένη άμυνα της Μπέρνλι, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει μεγάλα κενά στην επιθετική της απόδοση και στη δημιουργία φάσεων στο πρώτο μέρος. Ένα σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα μετά από πάσα του Στέρλινγκ από πλάγια θέση, μπλόκαρε εύκολα ο Χίτον, ενώ στο 33’ ο Νταβίδ Σίλβα βρέθηκε σε θέση βολής στο σημείο του πέναλτι για να του βάλει το stop ο Ταρκόφσκι. Στο 40’ ήρθε η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος, με ένα σουτ του Αγουέρο που πέρασε λίγο έξω από την εστία του Χίτον. Ο Γκουαρντιόλα ήταν ήδη πολύ προβληματισμένος.

Η Σίτι μπήκε με ευκαιρία από τον Αγουέρο στο 48’, αλλά ο Χίτον απέκρουσε εντυπωσιακά ψηλά στην κλειστή του γωνία, ενώ ο πορτιέρε της Μπέρνλι εξουδετέρωσε και την κεφαλιά του Λαπόρτ αμέσως μετά. Μέσα σε αυτό τον χαμό, ο διαιτητής έχει χάσει τη φάση του πέναλτι όπου κάνει ο Μπαρνς με χέρι σε σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα. Στο 52’ ο Χίτον θα κάνει την επέμβαση του αγώνα, σε κοντινό σουτ του Αγουέρο.

Η Μπέρνλι μπήκε στην περιοχή της, δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου μπάλα και μοιραία ήρθε το γκολ για την Σίτι με τον Μπερνάρντο Σίλβα να κάνει μια διαγώνια πάσα στον Αγουέρο που κέρδισε τις κόντρες και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα προς την εστία, με τον Λόουτον να αδυνατεί να την κρατήσει εκτός γραμμής. Με το goal line technology το τέρμα του Αργεντινού μέτρησε και οι «πολίτες» ξεκλείδωσαν το τρίποντο που τους φέρνει ακόμα πιο κοντά στον τίτλο.

Στο 74’ ο Μι θα καταφέρει πάνω στη γραμμή να γλιτώσει το πλασέ του Ζεσούς που πήγαινε στα δίχτυα, για να μην επιτρέψει στη Σίτι να «καθαρίσει» το ματς. Η Μπέρνλι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση στα εναπομείναντα λεπτά και έτσι έμεινε το πολύτιμο 1-0 υπέρ της Σίτι που την φέρνει ακόμα πιο κοντά στον τίτλο.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ