aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Κουλούρια» στο Λονδίνο, χαμογελά η Σίτι (vid)

«Κουλούρια» στο Λονδίνο, χαμογελά η Σίτι (vid)

Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελαν τη νίκη καθεμία για τους δικούς της λόγους, το πάλεψαν αμφότερες όμως στο τέλος βολεύτηκαν με τον βαθμό της ισοπαλίας, μένοντας στο 0-0.

Οι αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δύο αντίπαλοι δεν κατέληξαν σε γκολ, με αποτέλεσμα να χαμογελάσει η… Μάντσεστερ Σίτι! Κι αυτό γιατί η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βλέπει πλέον τη Γιουνάιτεντ στο -3, έχοντας μάλιστα και ένα ματς λιγότερο…

Το ματς

Το πρώτο ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν μέτρα προς το τέλος του. Η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στη Γιουνάιτεντ, με τον Λένο να απομακρύνει εντυπωσιακά το πλασέ του Φρεντ στο 20’. Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο με μερικά ακίνδυνα σουτ από μεριάς «κανονιέρηδων», προτού ο Φερνάντες απειλήσει με σουτ από πλάγια θέση στο 34’. Ο Πορτογάλος είχε και μία εκτέλεση φάουλ που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ στο 45’, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο 0-0.

Το δεύτερο μέρος συνέχισε σε ίδιο τέμπο, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να έρχεται στο 58’. Ο Καβάνι βρέθηκε φάτσα με την κενή εστία, όμως υποδέχτηκε τη μπάλα λάθος και την είδα να φεύγει άουτ. Επτά λεπτά αργότερα ο Λακαζέτ είδε την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του να σταματά στο δοκάρι του Δε Χέα, με τον Καβάνι να έχει ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία στο 89’. Και πάλι ωστόσο τελείωσε λάθος τη φάση μετά από τη μπαλιά του Γουάν-Μπισάκα.

Κάπως έτσι τα… κουλούρια έμειναν μέχρι το τέλος με αμφότερες χαμένες, μια και η Άρσεναλ έμεινε στο -2 από την επτάδα και οι «κόκκινοι διάβολοι», ως προαναφέρθηκε, στο -3 από την κορυφή.

Ο MVP: Μπορεί γκολ να μην είχαμε, ωστόσο ένας από τους πιο εντυπωσιακούς παίκτες του γηπέδου ήταν επιθετικογενής. Ο Έμιλ Σμιθ-Ρόου έδειξε πως δε… χαμπαριάζει από πίεση και έκανε εξαιρετική εμφάνιση, ανακατεύοντας αρκετές φορές την άμυνα της Γιουνάιτεντ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Λουίζ, Σεντρίκ, Χόλντινγκ, Μπεγιερίν, Τζάκα, Παρτέι, Πεπέ, Σμιθ-Ρόου (83’ Όντεγκαρντ), Μαρτινέλι (46’ Γουίλιαν), Λακαζέτ (90+2’ Ενκέτια).

Στον πάγκο έμειναν: Γουίλοκ, Τσέιμπερς, Μαγκαλιάες, Ρούναρσον, Μάιτλαντ-Νάιλς, Ελνένι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Δε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λιντέλοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Πογκμπά, Φερνάντες, ΜακΤόμινεϊ (37’ Μαρσιάλ), Φρεντ, Ράσφορντ (80’ Γκρίνγουντ), Καβάνι.

Στον πάγκο έμειναν: Τουανζέμπε, Χέντερσον, Τζέιμς, Μάτιτς, Φαν Ντε Μπέικ, Τέλες, Μπαγί.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο (30/1)

Έβερτον-Νιουκάστλ 0-2
(72′, 93′ Κ. Γουίλσον)

Γουέστ Μπρομ-Φούλαμ 2-2
(47’ Μπάρτλεϊ, 66’ Περέιρα – 10’ Κόρντοβα-Ριντ, 77’ Καβαλέιρο)

Κρίσταλ Πάλας-Γουλβς 1-0
(60′ Εζέ)

Μάντσεστερ Σίτι-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0
(9′ Γκάμπριελ Ζέσους)

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0
Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα (22:00)

Κυριακή (31/1)

Τσέλσι-Μπέρνλι (14:00)
Λέστερ-Λιντς (16:00)
Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ (18:30)
Μπράιτον-Τότεναμ (21:15)

Το πρόγραμμα της επόμενης (22ης) αγωνιστικής:

Τρίτη (2/2)

Γουλβς-Άρσεναλ (20:00)
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ (20:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαουθάμπτον (22:15)
Νιουκάστλ-Κρίσταλ Πάλας (22:15)

Τετάρτη (3/2)

Μπέρνλι-Μάντσεστερ Σίτι (20:00)
Φούλαμ-Λέστερ (20:00)
Λιντς-Έβερτον (21:30)
Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ (22:15)
Λίβερπουλ-Μπράιτον (22:15)

Πέμπτη (4/2)

Τότεναμ-Τσέλσι (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ