aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚοτσώνης: «Ο Τιμούρ αυτός είναι, ίσως κάποιοι δεν το εμπεδώσαν»

Κοτσώνης: «Ο Τιμούρ αυτός είναι, ίσως κάποιοι δεν το εμπεδώσαν»

Την άποψη ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια αυτός είναι, με τα καλά του και τα κακά του, εξέφρασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης Χρίστος Κοτσώνης στον Super Sport fm.

Συμπλήρωσε παράλληλα, πως ίσως κάποιοι παίκτες του να μην μπόρεσαν να το εμπεδώσουν, και αυτό να ήταν που άφησε μακριά την Ανόρθωση από τη διεκδίκηση του τίτλου στην πιο κρίσιμη καμπή.

Τέλος έδωσε και την πρόβλεψη του για το σημερινό ματς, για το οποίο είπε ότι η Ανόρθωση θα κερδίσε με 1-0.

Όσα δήλωσε ο Χρίστος Κοτσώνης:

«Τότε υπήρχαν εξαιρετικοί ξένοι, αλλά και εξαιρετικοί Κύπριοι τον καιρό που αγωνιζόμουν στην Ανόρθωση. Έσμιγαν προσωπικότητες, χωρίς να λέω ότι τώρα δεν έρχονται καλοί ξένοι. Αλλάζουν οι εποχές, οι Κύπριοι οφείλουν να επιβιώσουν. Τώρα είναι απίστευτα τα ποσά που δίνονται στους ποδοσφαιριστές, γι’ αυτό πολλοί θέλουν να γίνουν παίκτες. Τον δικό μας καιρό μπορούσες με τα χρήματα που έπαιρνες να κοντρολάρεις τη ζωή σου και να είσαι καλά. Μέχρι εκεί».

«Πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, με τεράστιες ιδιαιτερότητες. Είναι η μοναδική διέξοδος τους στην Ευρώπη το Κύπελλο και προβλέπεται μεγάλοι αγώνες. Επίσης, οι ομάδες αυτές έμαθαν να τρέφονται με τίτλους και θεωρώ ότι το τρόπαιο είναι περισσότερο γι’ αυτές από την έξοδο στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ένα τρόπαιο αλλάζει την ιστορία, ο κόσμος ξεχνάει εάν δεν έκανες καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Εγώ έτσι το νιώθω. Σίγουρα οι ομάδες βλέπουν και την Ευρώπη».

Για το γεγονός ότι η ομάδα έχει χρόνια να κατακτήσει ένα τρόπαιο, ενώ φέτος έμεινε μακριά από τον τίτλο του πρωταθλήματος στην πιο κρίσιμη καμπή: «Όταν μια μεγάλη ομάδα είναι συνηθισμένη στα τρόπαια και κάνει χρόνια να ξανακατακτήσει, δεν είναι θετικό. Ο κόσμος είναι απαιτητικός και θέλει τίτλους, όμως δεν είναι εύκολο να παίρνεις διαχρονικά τίτλους και εκεί που έρχονται τα δύσκολα χρειάζεται προσοχή, καλή διαχείριση και θα έρθουν και τα τρόπαια. Ίσως έφταιξε η αποτελεσματικότητα της Ανόρθωσης σε κάποια παιχνίδια και χάθηκε η μάχη του πρωταθλήματος. Παίζουν ρόλο και οι συγκυρίες. Φέτος ενώ κρατούσε το μηδέν στην άμυνα, δυσκολευόταν να σκοράρει. Είναι μια σφιχτή ομάδα, όμως ήταν κυνική. Οι ευθύνες σε τέτοιες περιπτώσεις και κυρίως στις αποτυχίες είναι από κοινού, παικτών και προπονητή. Ο Τιμούρ αυτός είναι, με τα καλά και τα κακά του. Ίσως κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν να εμπεδώσουν ότι αυτός είναι ο Τιμούρ».

Η πρόβλεψή του για το σημερινό παιχνίδι: «Θα μιλήσω λίγο συναισθηματικά και θα πω ότι η Ανόρθωση θα κερδίσει 1-0».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ