aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαKωστή: Τα 2 εμπόδια που ξεπεράστηκαν και οι τελικοί όροι της συμφωνίας

Kωστή: Τα 2 εμπόδια που ξεπεράστηκαν και οι τελικοί όροι της συμφωνίας

Από το ναυάγιο του περασμένου μήνα, στην ανατροπή και την προφορική συμφωνία της Νέας Σαλαμίνας για την παραχώρηση του Ιωάννη Κωστή στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, χρειάστηκε να μπει νερό στο κρασί για να παρακαμφθούν τα εμπόδια, που παρουσιάστηκαν στις προηγούμενες επαφές. 

Όπως είχε επιβεβαιώσει στις 5 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του συλλόγου της Αμμοχώστου, Θουκής Θουκυδίδης, τότε δεν έπεσαν οι υπογραφές λόγω διαφωνίας σε δύο σημεία: 1) Στο πώς μετριέται ο χρόνος συμμετοχής, που θα έπρεπε να κλείσει ο Κωστή στον Ολυμπιακό για να δικαιούται χρήματα η Νέα Σαλαμίνα. 2) Στο αν θα έπρεπε να δικαιούται χρήματα ο κυπριακός σύλλογος βάσει χρόνου συμμετοχής, σε περίπτωση που ο 19χρονος μέσος παραχωρηθεί δανεικός σε άλλη ομάδα.

Διαβάστε επίσης: «Διαβάζω αυτά που γράφουν για Κωστή και γελάω. Θυμίζει Φορτούνη!»

Τελικά, οι όροι σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής του αφαιρέθηκαν από τη συμφωνία. Γεγονός που άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για να τα βρουν οι δύο πλευρές και να καταλήξουν σε συμφωνία: Η Νέα Σαλαμίνα θα εισπράξει ποσό €500.000 σε τρεις δόσεις εντός ενός χρόνου, θα διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 15% και θα δικαιούται €50.000 σε περίπτωση παραχώρησής του σε άλλη κυπριακή ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Πουρσαϊτίδης για Κωστή: «Δεν του χαρίστηκα, έχει μεγάλο θράσος»

Από εκεί και πέρα, ο Κύπριος διεθνής θα παραμείνει στις τάξεις των ερυθρόλευκων της Αμμοχώστου ώς το τέλος της σεζόν και το καλοκαίρι του 2020 θα φορέσει τα ίδια χρώματα, με έμβλημα τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο του Ολυμπιακού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ