aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚορυφή αγνοείται για την Ατλέτικο!

Κορυφή αγνοείται για την Ατλέτικο!

Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, Βιγιαρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στο «Εστάντιο ντε λα Κεράμικα» και πήραν από ένα βαθμό, με τους Μαδριλένους να χάνουν μια καλή ευκαιρία να ανέβουν στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Αυτό ήταν το έκτο συνεχόμενο παιχνίδι στο οποίο η Ατλέτικο δεν καταφέρνει να κερδίσει τη Βιγιαρεάλ (τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις της με τα «κίτρινα υποβρύχια»).

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Γοδίν και εκτός αποστολής τον Ντιέγκο Κόστα, έχοντας στο μυαλό του το παιχνίδι της Τετάρτης (24/10) με την Μπορούσια Ντόρτμουντ για το Champions League. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο καθ’ όλη τη διάρκειά του, με την πρώτη ευκαιρία να δημιουργείται από τους γηπεδούχους στο 13’, με το σουτ του Μορένο από καλή θέση να κόβεται. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο, με την Ατλέτικο να γίνεται έτσι η μοναδική ομάδα στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ σε κανένα πρώτο ημίχρονο.

Τελικά το σκορ «άνοιξε» για τους φιλοξενούμενους στο 51’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκριζμάν, από αμυντικό της Βιγιαρεάλ η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στον Φιλίπε Λουίς, ο οποίος την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα.

Στη συνέχεια η Βιγιαρεάλ ανέβηκε, έχασε καλή ευκαιρία με τον Μορένο στο 58’ και 65’ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με τον Μάριο Γκασπάρ να κσοράρει με το εξωτερικό του ποδιού του, μετά από φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ του Ομπλάκ. Μάλιστα στο 75΄λίγο έλειψε να γίνει η ανατροπή από τους γηπεδούχους, αλλά ο Μπάκα νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Σλοβένο τερματοφύλακα.

Το τελικό 1-1 άφησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς, στο -1 από την κορυφή, ενώ η Βιγιαρεάλ έμεινε στους 9 βαθμούς, μόλις δύο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ