aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚορυφαίος παίκτης στην Premier League αναδείχτηκε ο Ρούμπεν Ντίας

Κορυφαίος παίκτης στην Premier League αναδείχτηκε ο Ρούμπεν Ντίας

Παρά το γεγονός ότι ολοκληρώνει την πρώτη χρονιά του στην Premier League, ο Ρούμπεν Ντίας ανακηρύχθηκε από τους Βρετανούς δημοσιογράφους ως ο κορυφαίος παίκτης της σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Πεπ Γκουαρντιόλα, προσαρμόσθηκε άμεσα στις απαιτήσεις του κορυφαίου πρωταθλήματος και ηγήθηκε της αμυντικής λειτουργίας της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο 24χρονος άσος, ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Μπενφίκα, συγκέντρωσε την προτίμηση των περισσοτέρων εκ των 400 μελών της «Football Writers Association», ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι έγινε ο -μόλις- δεύτερος αμυντικός που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο τα τελευταία 32 (!) χρόνια, καθώς προηγήθηκε ο Στιβ Νίκολ, το… μακρυνό 1989.

Επίσης, ο Ντίας «μπήκε» σ’ ένα ιδιαίτερα «κλειστό» κλαμπ, με τους παίκτες που βραβεύθηκαν ως κορυφαίοι του αγγλικού πρωταθλήματος στην παρθενική τους χρονιά, στο οποίο έχουν θέση ο Γιούργκεν Κλίνσμαν (1995) και ο Τζιανφράνκο Τζόλα (1997).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ