aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚόπα Αμέρικα: Αποσύρθηκαν Αυστραλία και Κατάρ

Κόπα Αμέρικα: Αποσύρθηκαν Αυστραλία και Κατάρ

Η Αυστραλία και το Κατάρ, οι δύο χώρες εκτός Νοτίου Αμερικής που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο εφετινό Κόπα Αμέρικα, ως «συμπληρωματικές, αποχώρησαν από το τουρνουά, δήλωσε την Τρίτη (23/02) ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL).

Οι δύο χώρες ήταν έτοιμες να συμμετάσχουν στη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο από την Αργεντινή και την Κολομβία, μαζί με άλλες 10 απ’ τη Νότια Αμερική, όμως αποσύρθηκαν. «Το Κατάρ και η Αυστραλία δεν θα έρθουν να παίξουν στο Κόπα Αμέρικα», δήλωσε ο Γκονζάλο Μπελόσο στο ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής, «Radio Red».

Η ομοσπονδία του Κατάρ ζήτησε συγγνώμη για την αποχώρηση, η οποία όπως ανέφερε έγινε λόγω της απόφασης της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να αναβάλει τον κοινό προκριματικό γύρο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 και το Ασιατικό Κύπελλο 2023 (AFC), που θα διεξαχθεί τελικά τον Ιούνιο του 2021. Με αποτέλεσμα όλο αυτό να «τρακάρει» πάνω στο πρόγραμμα των αγώνων του Κόπα Αμέρικα.

Η Αυστραλία «συνδέεται» επίσης με την ασιατική συνομοσπονδία κι επηρεάζεται αντίστοιχα απ’ τις συγκεκριμένες αλλαγές. Το Κόπα Αμέρικα, το παλαιότερο τουρνουά στο διεθνές ποδόσφαιρο, αναβλήθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας της Covid-19 και πρόκειται να φιλοξενηθεί σε δύο χώρες για πρώτη φορά.

Οι 12 ομάδες θα χωρίζονταν σε βόρεια και νότια γκρουπ, με το Κατάρ να παίζει στους «βόρειους» ενάντια στη Βραζιλία, τον Ισημερινό, τη Βενεζουέλα, το Περού και την οικοδέσποινα Κολομβία. Η Αυστραλία ήταν στο «νότιο» γκρουπ με τη Βολιβία, την Ουρουγουάη, την Παραγουάη, τη Χιλή και την έτερη διοργανώτρια, Αργεντινή.

Πηγή της CONMEBOL ανέφερε στο Reuters ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα να προσκαλέσει δύο άλλες χώρες για να αντικαταστήσουν την Αυστραλία και το Κατάρ, αλλά το τουρνουά θα προχωρήσει είτε γίνει με 10, είτε γίνει με 12 ομάδες.

«Τίποτα δεν θα αλλάξει, θα παίξουμε με 10 αν χρειαστεί. Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί, θα διατηρηθεί η ίδια μορφή, τα ίδια χρηματικά έπαθλα κι όλα παραμένουν ίδια». Το Κόπα Αμέρικα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Μπουένος Άιρες στις 11 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί με τον τελικό στο Μπαρανκουίλα της Κολομβίας στις 10 Ιουλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ