aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚοντά στην πρόκριση η Ελβετία! (pics & vids)

Κοντά στην πρόκριση η Ελβετία! (pics & vids)

Ήταν, σαφώς, ανώτερη (με συντριπτική κατοχή μπάλας και… καμιά 250αριά περισσότερες πάσες), αλλά «της βγήκε το λάδι» μέχρι να ισοφαρίσει τους Ρουμάνους!

Με μια «φωτοβολίδα» του Μεχμέντι, όμως, στο 57’, η Ελβετία πήρε έστω τον βαθμό (1-1) απέναντι στην ομάδα του Άνχελ Ιορντανέσκου και φτάνοντας τους 4 βαθμούς στον 1ο όμιλο, είναι, πλέον, με το ένα πόδι στους «16» του EURO της Γαλλίας.

Ο Στάνκου είχε ανοίξει το σκορ -πάλι- με πέναλτι στο 18’, ενώ οι Βαλκάνιοι είχαν και δοκάρι δέκα λεπτά αργότερα.

Το ματς

Αφού ο Σεφέροβιτς είπε να το παίξει… μοιραίος, χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες στο 7’ (εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά και φαλτσαριστό σουτ μόλις άουτ) και στο 16’ (ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, μεγάλη απόκρουση από τον Ταταρουσάνου), επιβεβαιώθηκε ο γνωστός νόμος του ποδοσφαίρου.

Έστω και αν χρειάστηκε μια χαζομάρα του Λιχτστάινερ… Ο αμυντικός της Γιουβέντους, στο 17’, τράβηξε παρατεταμένα -και αδικαιολόγητα για την κλάση του- τη φανέλα του Στάνκου, με τον 28χρονο επιθετικό να στήνει ξανά την μπάλα στην άσπρη βούλα και, όπως με τη Γαλλία, να ευστοχεί, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του Άνχελ Ιορντανέσκου!

Ο Στάνκου, μάλιστα, έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των EURO που πετυχαίνει δύο γκολ με πέναλτι, στην ίδια διοργάνωση -μετά τους Άρνεσεν (του ΠΑΟΚ) το 1984 και Μεντιέτα το 2000.

Προσπαθώντας να ξεπεράσει το σοκ, η Ελβετία συνέχισε να έχει την υπεροχή και την κατοχή μπάλας (66%-34% στο πρώτο 45λεπτο), η Ρουμανία ήταν αυτή, ωστόσο, που στη δεύτερη… επίσκεψή της στον Ζόμερ, είχε ακόμη και δοκάρι, με τον Σαπουνάρου! Σε μία φάση, πάντως, που κακώς συνεχίστηκε, καθώς ο αμυντικός της Παντούρι ήταν οφσάιντ.1Στη συνέχεια, η ομάδα του Πέτκοβιτς σπατάλησε και νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν η κεφαλιά του Τζεμαϊλί, στο 38’, από τη μικρή περιοχή, «έγλυψε» το δεξί δοκάρι του Ρουμάνου γκολκίπερ της Φιορεντίνα, για να φτάσουμε, χωρίς άλλη φάση, στο τελευταίο σφύριγμα του Ρώσου ρέφερι, Σεργκέι Καράσεφ, για το πρώτο ημίχρονο.

Παρότι μπροστά στο σκορ, η Ρουμανία μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε, με τον Χόμπαν, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, μια πολύ καλή στιγμή, μόλις στο 46’, για να διπλασιάσει τα τέρματά της, το σουτ του 33χρονου, όμως, πέρασε άουτ.2Στο 53’, ο… κίνδυνος-θάνατος, Γιοχάν Ντζουρού, παραλίγο να βάλει αυτογκόλ (πολλές «γκέλες» από τον 29χρονο αμυντικό του Αμβούργου), για να φτάσουμε, όμως, λίγα λεπτά αργότερα, στο 57’, στη «φωτοβολίδα» του Μεχμέντι! Ο 25χρονος επιθετικός της Λεβερκούζεν έπιασε έναν «κεραυνός» μέσα από τη μεγάλη περιοχή και έφερε το ματς στα ίσα!

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, αλλά και πολλά νεύρα, με… ομηρικές μάχες και φάουλ στη μεσαία γραμμή. Η Ελβετία είχε μία καλή στιγμή στο 68’, αλλά ο Εμπολό δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, ενώ και οι Ρουμάνοι φώναξαν «παρών», με το φάουλ-οβίδα του Τόρζε στο 70’, που λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Ζόμερ. Μέχρι το τέλος, ωστόσο, δεν υπήρξε άλλη φάση, με το 1-1 να μένει ως το φινάλε.4Live…

1′ Έναρξη του αγώνα.

7′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ελβετία! Ο Σεφέροβιτς έκανε μία εξαιρετική προσποίηση από αριστερά, έπιασε ένα πανέμορφο πλασέ, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ!413′ Πολλά λάθη από τους Ρουμάνους στη μεσαία γραμμή, είναι πολύ καλύτερη η Ελβετία προς το παρόν. Βρίσκεται συνεχώς γύρω από την περιοχή του Ταταρουσάνου.

16′ Νέα τεράστια ευκαιρία, πάλι με τον Σεφέροβιτς, ο οποίος πλασάρει από κοντά, αλλά ο Ταταρουσάνου διώχνει με τα πόδια.

18′ Πέναλτι για την Ρουμανία! Παρατεταμένο και… χαζό, για την κλάση του, τράβηγμα φανέλας του Λιχτστάινερ στον Στάνκου, που δέχεται αδιαμαρτύρητα την απόφαση του ρέφερι.

18′ ΓΚΟΛ 1-0: Ο Στάνκου ευστοχεί και ανοίγει το σκορ για την Ρουμανία.

20′ «Κεραυνός» του Σχαρ, τρομερή επέμβαση από τον Ταταρουσάνου!

22′ Κίτρινη κάρτα στον Πρεπελίτα.34825

24′ Κίτρινη κάρτα στον Τσίπτσιου.

26′ Ο Τσίπτσιου ξέφυγε ωραία από αριστερά, έκανε το σουτ, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, όμως, τον Ζόμερ.

28′ ΔΟΚΑΡΙ για τη Ρουμανία! Ο βοηθός δεν βλέπει ότι ο Σαπουνάρου είναι οφσάιντ και ο αμυντικός της Παντούρι κάνει το πλασέ, αλλά η μπάλα χτυπάει στο αριστερό δοκάρι και φεύγει έξω!

29′ Δυο γκολ με πέναλτι έχει μέχρι στιγμής η Ρουμανία στη Γαλλία, με τον Στάνκου να γίνεται ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των EURO που πετυχαίνει δύο τέρματα από την άσπρη βούλα, σε ένα τουρνουά. Οι άλλοι δύο ήταν ο Άρνεσεν (του ΠΑΟΚ) το 1984 και ο Μεντιέτα το 2000.

33′ Καλή εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκες από 25 μέτρα, στην αγκαλιά του Ταταρουσάνου η μπάλα.

37′ Κίτρινη κάρτα στον Κεσέρου.

38′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ελβετία. Γύρισμα από δεξιά, κεφαλιά του Τζεμαϊλί από τη μικρή περιοχή, άουτ η μπάλα!

43′ 66%-34% η κατοχή της μπάλας υπέρ των Ελβετών.

45′ Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

45’+1 Τέλος ημιχρόνου.1346′ Αρχίζει το δεύτερο μέρος.

46′ Αλλαγή για την Ρουμανία. Στη θέση του Πιντίλι, ο Χόμπαν.

46′ Πρώτη επαφή με την μπάλα για τον Χόμπαν και φάση για τη Ρουμανία! Ο 33χρονος μέσος κέρδισε δύο κόντρες, έκανε το σουτ από αριστερά, άουτ η μπάλα!

50′ Κίτρινη κάρτα στον Τσάκα.

53′ Κίνδυνος… θάνατος ο Ντζουρού. Παραλίγο αυτογκόλ για τον αμυντικό του Αμβούργου!

57′ ΓΚΟΛ για την Ελβετία, 1-1! «Φωτοβολίδα» από τον Μεχμέντι μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Ρουμανίας, και ο επιθετικός της Λεβερκούζεν φέρνει το ματς στα ίσα!

62′ Αλλαγή για τη Ρουμανία. Στη θέση του Ρατς, ο Φίλιπ.

63′ Αλλαγή και για την Ελβετία, πρώτη. Στη θέση του Σεφέροβιτς, ο Εμπολό.

3

68′ Καλή στιγμή για την Ελβετία Ωραία σέντρα του Λιχτστάινερ από δεξιά, κεφαλιά του Εμπολό, δεν βρήκε σωστά την μπάλα, άουτ.

70′ Εκτέλεση φάουλ του Τόρζε από πολύ μακριά, λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Ζόμερ!

76′ Κίτρινη κάρτα στον Γκριγκόρε.

83′ Από μία αλλαγή για κάθε ομάδα. Ο Λανγκ στη θέση του Τζεμαϊλί για την Ελβετία και ο Αντόνε περνάει στο ματς στη θέση του Στάνκου για τους Ρουμάνους.

90’+1 Αλλαγή για την Ελβετία. Ο Ταρισάι στη θέση του Σακίρι.

90’+3 Κίτρινη στον Εμπολό

90’+4 Τέλος του αγώνα.ClAplg7XIAAUm5YΡουμανία (Άνχελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Ρατς, Κίρικες, Τσίπτσιου, Τόρζε, Κεσέρου, Στάνκου, Γκριγκόρε, Σαπουνάρου.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σεφέροβιτς, Τσάκα, Μπεχράμι, Ροντρίγκες, Τζεμαϊλί, Μεχμέντι, Ντζουρού, Σχαρ, Σακίρι.

 

ClAC3yAWgAECeGq

Πατήστε πάνω στο ματς για να δείτε τα πάντα που αφορούν στο παιχνίδι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ