aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Κόλλησε» η Έβερτον, νίκες για Γουλβς, Σαουθάμπτον (vids)

«Κόλλησε» η Έβερτον, νίκες για Γουλβς, Σαουθάμπτον (vids)

Η Χάντερσφιλντ κράτησε την Έβερτον στο 1-1, ενώ η Μπράιτον έσωσε στο τέλος την παρτίδα απέναντι στη Φούλαμ. Μεγάλη νίκη στις καθυστερήσεις η Γουλβς, πέρασε από το Λονδίνο η Σαουθάμπτον.

Ένα τρίλεπτο και… τέλος

Παρότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, η Έβερτον έμεινε στο 1-1 μέσα στην έδρα της με τη Χάντερσφιλντ. Η φιλοξενούμενη ξεκίνησε με πολύ αμυντική προσέγγιση, εστιάζοντας στην καταστροφή του παιχνιδιού της Έβερτον, η οποία είχε την κατοχή στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει. Ένα μακρινό σουτ του Ζούμα πέρασε άουτ και στο 20′ ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα στον Τοσούν, το οποίο ωστόσο δεν δόθηκε. Mετά το 30′, το ματς πήρε… φωτιά. Η Χάντερσφιλντ προηγήθηκε στο 33′ με κεφαλιά του Μπίλινγκ, αλλά τα «Ζαχαρωτά» απάντησαν δύο λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Κάλβερτ-Λιούιν. Ο ίδιος παίκτης είχε μια ακόμα ευκαιρία, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Νωρίς στο δεύτερο 45λεπτο η Έβερτον έχασε με τραυματισμό τον Γουόλκοτ. Η ροή του αγώνα ήταν όπως στο πρώτο, πριν το δίλεπτο το γκολ, με τις ευκαιρίες να σπανίζουν και τις δύο ομάδες να πασχίζουν να βρουν χώρους. Η καλύτερη στιγμή ήρθε για την Έβερτον στο 75′ έπειτα από μια ατομική ενέργεια του Λούκμαν, όμως ούτε ο Κάλβερτ-Λιούιν ούτε ο Σίγκουρτσον κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 88′, ο Τσενκ Τοσούν είχε μια κεφαλιά από την περιοχή που πέρασε άουτ, στην τελευταία ευκαιρία της ομάδας του.

Πέρασε από το Λονδίνο η Γουλβς

Συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη η Γουέστ Χαμ, που ηττήθηκε κι από την Γουλβς στην έδρα της με γκολ στο 93′, παραμένοντας στον πάτο της βαθμολογίας. Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, με τους γηπεδούχους να είναι ελαφρώς ανώτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να μπορούν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε και τη νίκη. Η μεγάλη φάση ωστόσο έλειπε από το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο.

Αρχικά ο Αρναούτοβιτς, στο 81′ είχε την ευκαιρία να κερδίσει τον Ρουί Πατρίτσιο με τον Πορτογάλο όμως να σώζει την ομάδα του. Το ίδιο έκανε λίγα λεπτά αργότερα ο Φαμπιάνσκι για την Γουέστ Χαμ, όταν έσωσε στο 87′ το σουτ του Ντοχέρτι.

Τελικά η Γουλβς κατάφερε στο 93′ κι έφυγε με το διπλό από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Ο Κάρλος Σάντσες έχασε την μπάλα στο κέντρο, ο Μπονατίνι πέρασε στον Αντάμα Τραορέ κι αυτός πλάσαρε τον Φαμπιάνσκι για το 0-1, δίνοντάς στη Γουλβς το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «Λύκων» μετά το 2012 στην Premier League.

Πρώτη νίκη για Σαουθάμπτον

Η Σαουθάμπτον πανηγύρισε την πρώτη της νίκη για τη φετινή Premier League, περνώντας με το διπλό από το Λονδίνο χάρη στη νίκη με 2-0 στο «Σέλχαρστ Παρκ» επί της Κρίσταλ Πάλας. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους (47′) ο Ίνγκς έβαλε μπροστά την ομάδα του Χιουζ, για να έρθει στο 90′ ο Χόιμπιεργκ και να «σφραγίζει» το πρώτο τρίποντο για φέτος με 2-0, υποχρεώνοντας την Πάλας στη δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα της.

Ο γερόλυκος Μάρει έσωσε τον βαθμό για την Μπράιτον

Στη Νότια Ακτή της Αγγλίας η Φούλαμ όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε το τρίποντο στην έδρα της Μπράιτον, παίρνοντας ένα πεντακάθαρο προβάδισμα με 2-0 με τα τέρματα των Σίρλε (43′) και Μίτροβιτς (62′). Ωστόσο, οι Κότατζερς, υπολόγιζαν χωρίς τον μεγάλο γκολτζή Γκλεν Μάρεϊ, ο οποίος μίλησε δύο φορές. Αρχικά στο 67′ μείωσε σε 2-1 και στη συνέχεια στο 84′ με πέναλτι έκανε το 2-2, σώζοντας τον βαθμό για τους «Γλάρους».



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ