aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚοιτάζει μπροστά με καθαρό μυαλό ο Απόλλων

Κοιτάζει μπροστά με καθαρό μυαλό ο Απόλλων

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν ήταν κακός ο Απόλλων προψές, μάλλον μεγάλη δόση ατυχίας και αστοχίας είχε γιατί θα μπορούσε να προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο και να έχει μια πιο ήσυχη βραδιά απέναντι στη μαχητική ΑΕΖ. Μια έλλειψη σοβαρότητας υπήρχε, στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο τέλος κατάφερε να φθάσει στην ουσία και να πάρει μεν δύσκολη νίκη, αλλά πολύτιμη για την περίοδο αυτή.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή επανέφερε το 4-4-2 στην επανάληψη και, με τους Μαγκλίτσα και Πίεχ στην κορυφή, κατάφερε να φθάσει στην 9η φετινή νίκη που του ανοίγει τον δρόμο για καλύτερη συνέχεια. Η διαφοροποίηση του τακτικού σχηματισμού άλλαξε  την αγωνιστική του εικόνα και κατά διαστήματα ήταν καταιγιστικός. Το γκολ της ισοφάρισης έφερε μια αναστάτωση, ενώ στο 66’ και στο 70’ τα δοκάρια στάθηκαν εμπόδιο, στους Πίεχ και Ντα Σίλβα, όμως στο 74’ πέτυχε το δεύτερο γκολ με τον Παπουλή που ήταν αρκετό για να του χαρίσει τους τρεις βαθμούς.

Μπορεί το τελικό 2-1 να δείχνει πως συνάντησε δυσκολίες, αυτό που έφταιξε πιο πολύ όμως ήταν η αστοχία. Το σημαντικό είναι πως με τις δύο νίκες σε έξι μέρες, επί του Άρη και της ΑΕΖ, οι κυανόλευκοι ολοκλήρωσαν ιδανικά  τις υποχρεώσεις τους για το 2016 και μπορούν με καθαρό μυαλό να κοιτάξουν μπροστά σε όσα τους περιμένουν το 2017.

Ο Απόλλων πέρασε το εμπόδιο της ΑΕΖ και μαζί τα δικά του προβλήματα -με τις απουσίες- έφθασε στους 31 βαθμούς και αισιοδοξεί. Το θετικό είναι πως παρά τις δυσκολίες που συνάντησε, οι παίκτες, υπό την καθοδήγηση του Σωφρόνη Αυγουστή, είχαν πάθος, δεν εγκατέλειψαν ποτέ τις προσπάθειές τους, ενώ με το τέλος του 2016, υπάρχει το αξιοσημείωτο πως οι κυανόλευκοι με τα 35 τέρματα που έχουν σημειώσει διαθέτουν την πιο παραγωγική επίθεση του πρωταθλήματος.

Είναι ξεκάθαρο πως η γραμμή κρούσης αποτελεί το πιο δυνατό όπλο του Απόλλωνα για τη συνέχεια. Ήδη δύο ποδοσφαιριστές του, ο Παπουλής και ο Ντα Σίλβα, έχουν δείξει πως αποτελούν το βαρύ πυροβολικό της ομάδας τους. Ο πρώτος έφθασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ο Βραζιλιάνος ανέβηκε στα εφτά, και με τους δύο σε κέφια, ο Απόλλων μπορεί να ελπίζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ