aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚοιμήθηκε, αλλά ξύπνησε… ο θεός!

Κοιμήθηκε, αλλά ξύπνησε… ο θεός!

Κοιμήθηκε ο… θεός και βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ διαφορά, αλλά ξύπνησε και ισοφάρισε σε 2-2 στο 90’! Ο Απόλλων πήρε τον πρώτο του βαθμό στον 8ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας για ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Εμίλιο Ζελάγια, ο οποίος πέτυχε το χρυσό γκολ απέναντι στη Μαρσέιγ και έτσι, δόθηκε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα των κυπριακών ομάδων απέναντι στις γαλλικές.

Ομολογουμένως, τα βρήκε μπαστούνια από τη φιναλίστ της περασμένης σεζόν στη διοργάνωση, πέρασε από χίλια, μύρια κύματα, αλλά στο τέλος ισοφάρισε και αν μη τι άλλο, δικαιούται να ονειρεύεται, παρά το ότι οι πιθανότητες για την έκπληξη παραμένουν εις βάρος του.

Διαβάστε επίσης: Μαρσέιγ, τον Απόλλωνα θα τον σέβεσαι! (vids & pics)

Αναμφιβόλως, η Μαρσέιγ μπήκε πιο καλά στο παιχνίδι και ώς το 35’ είχε την υπεροχή. Ήταν πιο απειλητική, ήλεγχε περισσότερο το ματς κερδίζοντας τη μάχη του κέντρου και δεν επέτρεπε στον Απόλλωνα να μπει επικίνδυνα στην περιοχή της. Έφτασε μάλιστα σε αυτό το διάστημα δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ με τους Μήτρογλου (2’) και Γκουστάβο (21’). Καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας της Λεμεσού σε αυτό το διάστημα ήταν ο Βαλεντίν Ρομπέρζ, ο οποίος με σωστές τοποθετήσεις και έγκαιρες παρεμβάσεις φρέναρε τους Γάλλους προτού γίνουν απειλητικοί.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου, όμως, η ομάδα της Λεμεσού ισορρόπησε το παιχνίδι, έγινε πιο πιεστική και έχασε τις πρώτες ευκαιρίες της με τους Ζελάγια (38’) και Περέιρα (40’).

Διαβάστε επίσης: Αυγουστή: «Θα ήταν πιο δίκαιο αν…»

Ωστόσο, παρά το ελπιδοφόρο κλείσιμο του πρώτου 45λέπτου, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Ρούντι Γκαρσία έκανε δύο αλλαγές βγάζοντας τους Μήτρογλου και Σακάι, ρίχνοντας στη θέση τους τον Ζερμάν και Σαρ. Ωστόσο βρήκε τη λύση από έναν ενδεκαδάτο. Ο Ντιμιτρί Πογιέ με υπέροχη ενέργεια άδειασε τον Σουμά και άνοιξε το σκορ στο 50’. Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Σωφρόνη Αυγουστή να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή της ομάδας του, αρχικά με τον Φώτη Παπουλή (54’) και έπειτα με τον Άντον Μάγκλιτσα (65’). Αμφότεροι ήταν πρωταγωνιστές στην ευκαιρία που έχασε ο Κροάτης στο 66’ και ένα λεπτό αργότερα ήρθε η τιμωρία από τον Λουίς Γκουστάβο.

Ωστόσο, οι κυανόλευκοι δεν το έβαλαν κάτω και όταν ο Μάρκοβιτς μείωσε στο 74’, πίστεψαν ότι δεν ήταν χαμένοι. Δεν πτοήθηκαν όταν έχασε την ευκαιρία ο Παπουλής στο 77’, συνέχισαν και δικαιώθηκαν στο 90’ με τον Ζελάγια. Πλέον, όσον αφορά στο Γιουρόπα Λιγκ, ο Απόλλων έχει μπροστά του τις δύο μάχες με την πρωτοπόρο και αλάνθαστη του 8ου ομίλου Άιντραχτ, πρώτα στη Φραγκφούρτη (25/10) και έπειτα στη Λευκωσία (8/11).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ