aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚομπανί: «Ο αρχηγός πρέπει να βάζει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του»

Κομπανί: «Ο αρχηγός πρέπει να βάζει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του»

Να βάζουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους, συμβούλευσε ο Βινσέντ Κομπανί όσους θέλουν να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους στα κλαμπ τους.

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι παραχώρησε δηλώσεις στο περιθώριο του φιλικού (μεταξύ των βετεράνων των «σίτιζενς» και εκείνων της Premier League) που διοργάνωσαν προς τιμήν του οι πρωταθλητές Αγγλίας.

Εκεί του ζητήθηκε η γνώμη για το τι χαρακτηριστικά γνωρίσματα πρέπει να φέρει ένας αρχηγός. «Θεωρώ ότι ο καλός καθοδηγητής ή ο καλός αρχηγός, σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο, είναι αυτός που νοιάζεται για την ομάδα λίγο περισσότερο από τον εαυτό του. Κι αυτό διαρκεί για πολύ καιρό», τόνισε αρχικά ο Κομπανί.

Ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος θυσίασε μία σειρά από πράγματα στη ζωή του, προκειμένου να φτάσει να θεωρείται «θρύλος» της Μάντσεστερ Σίτι. «Πρέπει να θυσιάζεις συγκεκριμένα πράγματα μερικές φορές, επειδή βάζεις τους άλλους ανθρώπους πάνω από σένα. Όμως, τελικά, αυτό πρέπει να κάνεις, αν θες να είσαι ένας καλός αρχηγός. Αυτή είναι η συμβουλή μου προς όσους θέλουν αναλάβουν ηγετικούς ρόλους», ανέφερε ολοκληρώνοντας το δωρεάν «μάθημα» του ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός και νυν προπονητής της Άντερλεχτ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ