aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚλοπ: «Δεν υπάρχει μυστικό για να νικήσεις την Σίτι»

Κλοπ: «Δεν υπάρχει μυστικό για να νικήσεις την Σίτι»

Την πίστη του για την νίκη εξέφρασε ο Γιούργκεν Κλοπ, στη συνέντευξη Τύπου πριν το ντέρμπι κορυφής με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε πως δεν ανησυχεί μετά την ήττα με τη Νάπολι, και πιστεύει πως οι παίκτες του θα αντιδράσουν.

«Η πίστη μου στην ομάδα είναι τεράστια και πρέπει, θέλουμε, να δείξουμε αντίδραση» δήλωσε ο τεχνικός της Λίβερπουλ. 

«Δεν ήθελα να χάσω στη Νάπολι, όμως αν με ρωτήσεις ποια είναι η καλύτερη προετοιμασία όσον αφορά την διάθεση, θα σου απαντήσω πως είναι η ήττα. Το νιώσαμε τώρα και δεν θέλουμε να αναβιώσουμε το συναίσθημα, οπότε θα παλέψουμε με ότι έχουμε για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα».

Ο 51χρονος, έκανε παράλληλα ειδική μνεία στον Τζέιμς Μίλνερ, που την Κυριακή θα αντιμετωπίσει ξανά την παλιά του ομάδα και εξήρε την εξέλιξη του κατά την διάρκεια των τριών χρόνων που βρίσκεται συς «Reds».

«Όταν οι άνθρωποι λένε πως είναι προϊόν δουλειάς, εγώ το εκλαμβάνω ως κομπλιμέντο. Είναι προικισμένος με φυσικά αθλητικά προσόντα. Εκπλήρωσε τις προσδοκίες που είχα θέσει μέσα σε δύο βδομάδες και κατάφερε μάλιστα να τις ξεπεράσει», είπε ο Κλοπ όσον αφορά τις πρώτες του εντυπώσεις, από έναν παίκτη που παρακολουθούσε καιρό πριν αναλάβει τα ηνία της Λίβερπουλ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην θετική παράδοση που έχει δημιουργήσει η ομάδα του κόντρα στους πολίτες τονίζοντας πως: 

«Νικήσαμε τα τρία τελευταία παιχνίδια κόντρα στη Σίτι, δύο φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ και μια φορά στο πρωτάθλημα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πάμε στα αποδυτήρια μετά από οποιοδήποτε από αυτά τα παιχνίδια και σκεφτόμαστε πως τώρα ξέρουμε πώς να νικήσουμε την Σίτι. Δεν υπάρχει μυστικό, ούτε κάποια συγκεκριμένη τακτική που πρέπει να εκτελέσεις για να τους νικήσεις. Απλά δεν υπάρχει. Πρέπει να είσαι έτοιμος. Χρειάζεσαι μια φανταστική ποδοσφαιρική ομάδα – την οποία, δόξα τον θεό διαθέτω – και με εκπληκτικό χαρακτήρα, έτοιμη να φανεί γενναία, έτοιμη να κάνει λάθη σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε έναν εκπληκτικό αντίπαλο. Αυτό είναι όλο και στη συνέχεια μπορεί να δουλέψει, αυτό είναι το μόνο που πρέπει να ξέρουμε».

Τέλος, στάθηκε στο ψυχαγωγικό κομμάτι του ματς και εξήγησε γιατί πάντα προσπαθεί να κάνει τις ομάδες του να παίζουν θελκτικό ποδόσφαιρο.

«Το έχω πει αρκετές φορές και θα το ξαναπώ: Πραγματικά πιστεύω πως το σημαντικότερο πράγμα, η πλέον σημαντική δουλειά του ποδοσφαίρου, είναι να διασκεδάζει τον κόσμο, επειδή είναι απλά ποδόσφαιρο και τίποτε άλλο. Δεν σώζουμε ζωές, δεν φυτεύουμε η δημιουργούμε οτιδήποτε, δεν είμαστε καλοί χειρούργοι. Είμαστε απλά καλοί στο ποδόσφαιρο και αν δεν ψυχαγωγούμε το πλήθος τότε γιατί να παίζουμε; Δυστυχώς, δεν είναι πάντα εφικτό. Και πάντα είναι δύσκολη δουλειά – ακόμα και αν διασκεδάζεις τον κόσμο, είναι εξαιρετικά δύσκολη δουλειά. Είναι άκρως σημαντικό και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να το προσπαθούμε συνεχώς, η όσο πιο συχνά γίνεται».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ