aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚλειστά τα χαρτιά του κόουτς

Κλειστά τα χαρτιά του κόουτς

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με τις κινήσεις που θέλει να γίνουν τον Ιανουάριο για να παρουσιαστεί πιο δυνατή η ΑΕΛ στη συνέχεια της σεζόν. Στους παίκτες ανέφερε και χθες πως είναι ευχαριστημένος μαζί τους, τονίζοντας τους πως τίποτε δεν τέλειωσε και πως τους περιμένει ακόμη πολλή δουλειά και προσπάθεια. Βέβαια, αυτό που θεωρείται σίγουρο είναι πως θα αξιοποιηθεί η δεύτερη μετεγγραφική περίοδος, για να ενισχυθεί η ομάδα της Λεμεσού. Μένει να γνωστοποιήσει στη διοίκηση του συλλόγου ο Πορτογάλος προπονητής, τις θέσεις των παικτών που θα αναζητηθούν.

Αυτό το θέμα, όμως, δεν είναι το κυρίαρχο για τους γαλαζοκίτρινους, για τους οποίους προέχει το βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί. Από την ερχόμενη Κυριακή μέχρι τη μεθεπόμενη Δευτέρα θα δώσουν τρία παιχνίδια. Σε διάστημα οκτώ ημερών θα αντιμετωπίσουν τον Άρη (3/12), τρεις ημέρες μετά θα αγωνιστούν στο ΓΣΖ με την Αγία Νάπα (6/12) για το κύπελλο και τέσσερις ημέρες αργότερα θα φιλοξενήσουν τον ΑΠΟΕΛ (11/12). Ως τη διακοπή του πρωταθλήματος, που θα γίνει λόγω των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η ΑΕΛ θα δώσει άλλα δύο παιχνίδια. Θα ταξιδέψει στο Μακάρειο για να αντιμετωπίσει τη Δόξα (17/12) και θα έπειτα θα υποδεχτεί στις 20 Δεκεμβρίου την ΑΕΚ στο Τσίρειο.

Από εκεί και πέρα, οι τέσσερις σερί νίκες και το 1-1 στον «Αντώνης Παπαδόπουλος» με την Ανόρθωση, πιο πολύ είναι δείγματα της αυτοπεποίθησης που έχει ως δυνατό όπλο της η ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι μετά από δύο χαμένα εκτός έδρας ντέρμπι με την Ομόνοια και την ΑΕΚ (ηττήθηκαν και στα δύο με 0-1) κατάφεραν να πάρουν τον ένα βαθμό και να διατηρηθούν στην τρίτη θέση. Η εμφάνιση του περασμένου Σαββάτου ανέδειξε και θετικά και αρνητικά.

Οι ποδοσφαιριστές του Μπρούνο Μπαλταζάρ έβγαλαν ταυτότητα, στάθηκαν πολύ καλά στην άμυνα, δεν φοβήθηκαν όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κάτι που δείχνει και τον χαρακτήρα της ομάδας. Η ΑΕΛ διατηρεί την καλύτερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος και είναι χαρακτηριστικό, πως δεν έχει δεχθεί σε κανένα παιχνίδι πέραν τους ενός γκολ. Χρειάζεται όμως περισσότερη δραστηριότητα στην οργάνωση και κυρίως όταν έχει την μπάλα στην κατοχή της. Εκεί είναι η αδυναμία της ομάδας του Μπρούνο Μπαλταζάρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ