aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚλειδώνει την παραμονή η Μπέρνλι, χαμένη ευκαιρία για Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Κλειδώνει την παραμονή η Μπέρνλι, χαμένη ευκαιρία για Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Φρένο στην ξέφρενη κούρσα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έβαλε η Μπράιτον, που απέσπασε την ισοπαλία (1-1) στο «Μπράμαλ Λέιν» και δεν επέτρεψε στην ομάδα του Γουάιλντερ να ανέβει στην 5η θέση.

Αγκαλιά με την παραμονή βρίσκεται πλέον η Μπέρνλι, η οποία «πάτησε» την Μπόρνμουθ (3-0 εντός έδρας) και συμπλήρωσε 5 αγώνες δίχως ήττα (4-1-0), που είναι το καλύτερο σερί της εδώ και ένα χρόνο!

Βαθιά βαθμολογική ανάσα για τη Σαουθάμπτον και την Κρίσταλ Πάλας, που λύγισαν την Άστον Βίλα και τη Νιουκάστλ αντίστοιχα (2-0 και 1-0 εντός έδρας).

Στο Σέφιλντ, η τοπική Γιουνάιτεντ κυριάρχησε, αλλά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ντεφορμέ Μπράιτον. Οι «λεπίδες» ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν στο 26’ με πανέμορφο σουτ του Στίφενς, ωστόσο το χάρηκαν μόνο για 4 λεπτά, αφού στο 30’ απάντησε με κεφαλιά ο Μοπέ.

Από ‘κει και πέρα, οι γηπεδούχοι επέβαλαν το ρυθμό τους, όμως δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση στην τελική ενέργεια. Έτσι, απώλεσαν μια χρυσή ευκαιρία για να μείνουν μόνοι στην 5η θέση. Από την άλλη, οι «γλάροι» συμπλήρωσαν 7 αγώνες δίχως νίκη (0-5-2).

Στο «Τερφ Μουρ», η Μπέρνλι συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα και συνέτριψε 3-0 την Μπόρνμουθ. Η ομάδα του Ντάιτς ήταν πιο αποτελεσματική και μπήκε μπροστά στο 53’ με τον Βίντρα, ενώ διπλασίασε τα τέρματά της στο 61’ με πέναλτι του Ροντρίγκες, σε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι σκόραραν, αλλά το τέρμα τους ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR και δόθηκε η «εσχάτη των ποινών» στους γηπεδούχους!

Στο 81’, ο εξαιρετικός ΜακΝιλ είχε δοκάρι, ενώ 6 λεπτά αργότερα έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα και σφράγισε την 4η νίκη για τους «clarets» στα 5 τελευταία (4-1-0), απολογισμός που τους έχει φέρει στην 8η θέση. Από την άλλη, τα «κεράσια» υπέστησαν την 7η ήττα στα 10 πιο πρόσφατα (2-1-7).

Πολύτιμο τρίποντο για τη Σαουθάμπτον, η οποία επιβλήθηκε 2-0 εντός έδρας της Άστον Βίλα. Οι «άγιοι» ευτύχησαν να προηγηθούν στο 8’ με τον Λονγκ, ενώ δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και καθάρισαν στο 95’ με τον Άρμστρονγκ.

Βαθιά βαθμολογική ανάσα για την Κρίσταλ Πάλας, που επικράτησε 1-0 της Νιουκάστλ και πανηγύρισε την πρώτη νίκη μετά από 9 αγωνιστικές και 2 μήνες! Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Χόντγκσον ο Φαν Άανχολτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 44’, ενώ στο 48’ ο Αγιού είχε δοκάρι.

Από την άλλη, οι «καρακάξες» δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου, ενώ ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λάζαρο στο 95’. Τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι δίχως τρίποντο (0-2-2) για την ομάδα του Μπρους, που υποχωρεί.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο (22/02)

Τσέλσι-Τότεναμ 2-1
(15′ Ζιρού, 48′ Αλόνσο – 89′ αυτ. Ρούντιγκερ)

Μπέρνλι-Μπόρνμουθ 3-0
(53′ Βίντρα, 61′ πεν. Ροντρίγκες, 87′ ΜακΝιλ)

Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ 1-0
(44′ Φαν Άανχολτ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Μπράιτον 1-1
(26′ Στίφενς – 30′ Μοπέ)

Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα 2-0
(8′ Λονγκ, 95′ Άρμστρονγκ)

Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή (23/02)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουότφορντ (16:00)
Γουλβς-Νόριτς

Άρσεναλ-Έβερτον (18:30)

Δευτέρα (24/02)
Λίβερπουλ-Γουεστ Χαμ (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ