aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Κλειδί» τα δύο σερί ντέρμπι

«Κλειδί» τα δύο σερί ντέρμπι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ευκαιρία ξεκούρασης, αλλά και ανασύνταξης ήταν για την ΑΕΛ η εβδομάδα που πέρασε. Είχαν προηγηθεί τα παιχνίδια με την ΑΕΖ, την Αλκή και την ΑΕΚ, στα οποία είχε κέρδος μόνο την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, όμως οι πέντε βαθμοί που απώλεσε έφεραν την υποχώρηση της ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα. Τίποτε όμως δεν έχει τελειώσει και στην ΑΕΛ βλέπουν με αισιοδοξία τη συνέχεια.

Από τη Δευτέρα θα μπουν στην τελική ευθεία για το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, και η διοίκηση έχει καλέσει τον κόσμο να δώσει μαζικά το «παρών» του. Από χθες μάλιστα έχει αρχίσει και η κυκλοφορία των εισιτηρίων για το ματς με τον ΑΠΟΕΛ. Ποντάρουν πολύ στα δύο ντέρμπι που ακολουθούν, γνωρίζοντας πως θα είναι η ευκαιρία τους να επιστρέψουν στις νίκες.

Με μια συνοπτική εκτίμηση των πρώτων δέκα αγωνιστικών, η ΑΕΛ κέρδισε τους 21 βαθμούς χωρίς να «κλέψει» από κανέναν αντίπαλο βαθμό. Αντίθετα, η ΑΕΛ αδίκησε τον εαυτό της, με τον Εθνικό, την Ανόρθωση και την ΑΕΖ άξιζε να κερδίσει. Χάθηκαν έξι συνολικά βαθμοί, ενώ με την ΑΕΚ στην πρώτη ήττα που δέχθηκε, με λίγη προσοχή τουλάχιστον, δεν θα γνώριζε την ήττα.

Στην ΑΕΛ γνωρίζουν πως θα έχουν πολλές ευκαιρίες στα πόδια τους για να επιστρέψουν δριμύτεροι.  Οι γαλαζοκίτρινοι διαθέτουν πολύ καλή άμυνα, ανεξάρτητα με ό,τι έγινε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με την ΑΕΚ, όμως της λείπουν οι λύσεις στην επίθεση, κυρίως οι πλαγιοκοπήσεις. Ο Μέσκα ξεκίνησε καλά, αλλά χρειάζεται να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις, ενώ ο Γεωργιάδης άργησε να βρει τα πατήματά του.

Ο Ελλαδίτης αποτελεί και την μεγάλη ελπίδα της ΑΕΛ για τη συνέχεια. Ο Πάμπος Χριστοδούλου ποντάρει πολλά στις δυνατότητες του, όπως και στον κεντρικό φορ της ομάδας του, τον Αρουαμπαρένα. Ο τελευταίος έχει τις εμπειρίες να βοηθήσει, αλλά χρειάζεται και στηρίγματα για να βγει κερδισμένος στις μονομαχίες του με τους αντίπαλους αμυντικούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ