aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚίτρινο υποβρύχιο βύθισε τη Γιουνάιτεντ σε θρίλερ με 22 πέναλτι! (video)

Κίτρινο υποβρύχιο βύθισε τη Γιουνάιτεντ σε θρίλερ με 22 πέναλτι! (video)

Παραμυθένιο φινάλε στη σεζόν για την ομάδα του… ειδικού στο Europa League, Ουνάι Εμερι, η οποία αν και τερμάτισε 7η στην La Liga παμηγύρισε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της και τη νέα σεζόν θα παίξει στο Champions League. Οι Amarillos προηγήθηκαν, χειρίστηκαν άψογα την κατάσταση ότι ισοφαρίστηκαν χωρίς να αγχωθούν και με αδιανόητες εκτελέσεις από τα 11 βήματα τιμώρησαν τους Αγγλους που είχαν καλό βράδυ και κλείνουν τη δική τους χρονιά χωρίς τίτλο και με αρνητικό πρόσημο.

Οπως μπορεί κάποιος να περίμενε, οι ομάδες δεν ξεκίνησαν με φόρα το ματς. Ενα σουτ του ΜακΤόμινεϊ πέρασε άουτ (7’) και ο Τριγέρος από κόρνερ δεν έβαλε καλά το πόδι του (15’). Η Βιγιαρεάλ έδειχνε να έχει εξαιρετική οργάνωση με σύστημα 4-4-2 χωρίς να αφήνει στην Γιουνάιτεντ τους χώρους που τις αρέσουν για να γίνει επικίνδυνη. Στο 20’ η μπάλα πέρασε απ’ όλους αλλά ο Σο δεν βρήκε στόχο για να το κάνει τελικά αυτό η ομάδα του Ουνάι Εμερι στο 29’.

Το φάουλ του Ντάνι Παρέχο βρήκε την κίνηση του Ζεράρ Μορένο και ο Ισπανός επιθετικός νίκησε τον Ντε Χέα με το 7ο γκολ του σε 12 ματς στο φετινό Europa League. Αναγκαστικά, η Γιουνάιτεντ ξύπνησε απότομα, ο φακός έπιασε Σόλσκιερ και Καβάνι να έχουν έντονη αντιπαράθεση, όμως μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους οι Αγγλοι σοβαρή φάση δεν έκαναν κόντρα στους Amarillos.

Στην επανάληψη η Βιγιαρεάλ μπήκε με φάση διαρκείας έπειτα από το λάθος του Μπαγί για να προκαλέσει σοκ στην Γιουνάιτεντ, η οποία όμως ήταν εκείνη που σκόραρε. Στο 55’ μετά το κόρνερ του Σο και απομάκρυνση της άμυνας, ο Ράσφορντ έκανε το σουτ, η μπάλα στρώθηκε στον Καβάνι και εκείνος εκτέλεσε από κοντά για το 1-1. Η συνέχεια ήταν όλη για τους Κόκκινους Διαβόλους, που είχαν κατοχή, έπαιξαν μόνο στο αντίπαλο μισό και είχαν κάποιες ευκαιρίες να κλείσουν το ματς στα 90 λεπτά.

Στο 71’ το σουτ του Σο έγινε σέντρα για τον Καβάνι που προσπάθησε με κεφαλιά αλλά ο Πάου Τόρες έκοψε και στο 81’ ο Ράσφορντ μπήκε από αριστερά αλλά δεν έκανε καλό σουτ. Στο 90’ ο Πογκμπά πήδηξε ψηλά αλλά η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο για να παραμείνει το 1-1 και να οδηγηθούν οι ομάδες στην παράταση. Στο έξτρα 30λεπτο, δεν έδειξαν διάθεση να ρισκάρουν για κάτι, η Βιγιαρεάλ είχε περισσότερη ώρα την κατοχή και αφού τίποτα δεν άλλαξε, τα πάντα κρίθηκαν στην ψυχοφθόρο διαδικασία…

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ζεράρ Μορένο. Γκολ. 1-0 η Βιγιαρεάλ
Χουάν Μάτα. Γκολ. 1-1 η Γιουνάιτεντ
Ντάνι Ράμπα. Γκολ. 2-1 η Βιγιαρεάλ
Αλεξ Τέλες. Γκολ. 2-2 η Γιουνάιτεντ
Πάκο Αλκάθερ. Γκολ. 3-2 η Βιγιαρεάλ
Μπρούνο Φερνάντες. Γκολ. 3-3 η Γιουνάιτεντ
Αλμπέρτο Μορένο. Γκολ. 4-3 η Βιγιαρεάλ
Ράσφορντ. Γκολ. 4-4 η Γιουνάιτεντ
Ντάνι Παρέχο. Γκολ. 5-4 η Βιγιαρεάλ
Καβάνι. Γκολ. 5-5 η Γιουνάιτεντ
Μόι Γκόμεθ. Γκολ. 6-5 η Βιγιαρεάλ
Φρεντ. Γκολ. Γκολ. 6-6 η Γιουνάιτεντ
Ραούλ Αλμπιόλ. Γκολ. 7-6 η Βιγιαρεάλ
Ντάνιελ Τζέιμς. Γκολ. 7-7 η Γιουνάιτεντ
Κοκλέν. Γκολ. 8-7η. Βιγιαρεάλ
Σο. Γκολ. 8-8 η Γιουνάιτεντ
Μάριο Γκασπάρ. Γκολ. 9-8 η Βιγιαρεάλ
Τουανζέμπε. Γκολ. 9-9 η Γιουνάιτεντ
Πάου Τόρες. Γκολ. 10-9 η Βιγιαρεάλ
Λίντελοφ. Γκολ. 10-10 η Γιουνάιτεντ
Ρούλι. Γκολ. 11-10 η Γιουνάιτεντ
Ντε Χέα. Αποκρούει ο Ρούλι, το σήκωσε η Βιγιαρεάλ…

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Φόιτ (88′ Γκασπάρ), Αλμπιόλ, Τόρες, Πεδράθα (87′ Α. Μορένο), Παρέχο, Τριγκέρος (77′ Γκόμεθ), Καπού (120+4′ Ράμπα), Πίνο (77′ Αλκάθερ), Μπάκα (60′ Κοκλέν), Ζ. Μορένο.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουαν Μπισάκα (120+3′ Τέλες), Μπεγί (116′ Τουανζέμπε), Λίντελεφ, Σο, Μακτόμινεϊ (120+3′ Μάτα), Πογκμπά (116′ Τζέιμς), Γκρίνγουντ (100′ Φρεντ), Φερνάντες, Ράσφορντ, Καβάνι.


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ