aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚίρζης: «Κλάπηκε το πρωτάθλημα, ξέρουμε τι έγινε στα πλέι οφ»

Κίρζης: «Κλάπηκε το πρωτάθλημα, ξέρουμε τι έγινε στα πλέι οφ»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΡΙΚ, «Γκολ και Θέαμα», ήταν ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης. Ο διοικητικός ηγέτης των κυανόλευκων εμφανώς χαρούμενος μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Δόξας με 0-1 μίλησε για όλους και για όλα.

Αναφέρθηκε στην αναστάτωση που υπήρχε στον Απόλλωνα, το φετινό πρωτάθλημα και τη θέση του Απόλλωνα για τους ξένους διαιτητές. Επίσης, στάθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν, αποθέωσε τον… ευρωπαϊκό ΑΠΟΕΛ και έβγαλε το καπέλο στον Πιέρο Σωτηρίου.

Μάλιστα, προς το τέλος της συζήτησης, στάθηκε στο γεγονός πως ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή εκφράζοντας την άποψη ότι κλάπηκε το προ πέρσινο πρωτάθλημα.

Αρχικά ανέφερε: «Δεν ήταν το πρώτο παιχνίδι που χάνουμε τόσες ευκαιρίες. Μπορεί να είναι αγχωμένοι, είναι ο προπονητής υπεύθυνος γι’ αυτά».

Για την αναστάτωση που υπήρχε στον Απόλλωνα: «Υπήρχε αναστάτωση. Αυτό που παίζει πάντα ρόλο είναι τα αποτελέσματα. Ήταν από τις πιο δύσκολες περιόδου, όχι όμως η πιο δύσκολη. Νομίζω η πιο μεγάλη δυσκολία ήταν η απομάκρυνση του Σωφρόνη, ήταν παιδί δικό μας και ήταν δύσκολη απόφαση για την αποδέσμευση του. Μετά φυσικά επανήλθε, ήταν και το θέμα με τον Κονναφή. Ήταν δύσκολες αποφάσεις».

Πόσα πέναλτι έχετε κερδίσει; «Ένα, ήταν και πολλή μας. Αυτά στις εκπομπές δεν μετράνε».

Έχετε γυναίκα στο συμβούλιο; «Όχι δυστυχώς, δίνουν άλλο χρώμα οι γυναίκες».

Θα κερδίσει ο ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη; «Θα κερδίσει ο ΑΠΟΕΛ. Έχει φοβερές εμπειρίες από την Ευρώπη».

Ποια η γνώμη σου για το πρωτάθλημα; «Μας χαροποιά το γεγονός πως υπάρχει ανταγωνισμός. Ανόρθωση και Ομόνοια είναι εκεί και παρουσιάζονται καλές. Είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και με πολύ ενδιαφέρον. Δεν μπορούμε στον Απόλλωνα να μιλάμε για πρωτάθλημα, βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Νομίζω η απόδοση μας βελτιώθηκε. Θέλουμε να βλέπουμε ένα προς ένα τα παιχνίδια».

Για τους ξένους διαιτητές: «Το θέμα ξεκίνησε εδώ και λίγες αγωνισιτκής εκεί που προσέξαμε πως είχε πολλά λάθη. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δήλωσε ότι φέτος είχε πολλά λάθη που στατιστικά γίνονται το Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Εμείς βλέποντας πως δεν υπήρχε βελτίωση, στείλαμε και στην Ομοσπονδία και στα άλλα σωματεία την εισήγηση τη δική μας. Είπαμε να έρθουν οι ξένοι σε κάποια παιχνίδια όχι σε όλα, ούτως ώστε να βοηθήσουν και τους Κύπριους. Να φύγει η προκατάληψη γιατί μετράει, ο κόσμος στην Ελλάδα επέστρεψε στα γήπεδα επειδή ήρθε πίσω η εμπιστοσύνη στη διαιτησία. Εμείς ζήσαμε τους ξένους διαιτητές σε δύο τελικούς κυπέλλου, ειδικά ο ένας έκανε χοντρά λάθη αλλά ο αγώνας τελείωσε και δεν είχε κανένα θέμα. Μίλησα με όλους κάποιοι το σκέφτονται ακόμα . Εμείς βλέπουμε το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου. Δύσκολο να προχωρήσει, αλλά εμείς είπαμε τη θέση μας. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους Κύπριους, του χρόνου θα έρθει το VAR θα χρειάζονται έτσι κι αλλιώς βοήθεια».

Για το VAR: «Το VAR δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά θα βοηθήσει τη κατάσταση».

Για τον κόσμο του Απόλλωνα: «Είναι απογοητευμένοι γιατί τα τελευταία χρόνια ήμασταν τόσο καλοί αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο δεύτερος λόγος είναι το Τσίρειο, είναι το χειρότερο γήπεδο στη Κύπρο και δεν είναι για τον Απόλλωνα Λεμεσού. Με μεγάλη χαρά βλέπουμε το γήπεδο να ετοιμάζεται το περιμένουμε με το τέλος του 2021 ή αρχές του 2022. Παίρνουμε ελάχιστη ενημέρωση από τον ΚΟΑ δυστηχώς… Δεν αναγνωρίζουν τις προσπάθειες μας».

Για το αν σταμάτησαν τα έργα: «Δεν σταμάτησαν τα έργα. Δεν πάω κάθε μέρα στο Κολόσσι αλλά βλέπω με χαρά τα έργα να συνεχίζονται».

Για τις ώρες των αγώνων: «Το Απόλλων ΑΠΟΕΛ ήταν την ίδια ώρα με τη Σίτι. Αν είναι δυνατόν, μας είπαν ότι έγινε λάθος. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από την Αγγλία που όλα τα παιχνίδια εδώ και καιρό γίνονται τα παιχνίδια στις 15:00».

Για τη κάρτα φιλάθλου και τι πρέπει να βελτιωθεί: «Πριν πέντε χρόνια είπα στον Κουτσοκούμνη ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα είμαστε μόνοι μας στα γήπεδα. Έπρεπε να αλλάξουν κάποια πράγματα. Το πρώτο ήταν οι ομάδες που θα είναι στη πρώτη κατηγορία. Βελτιώθηκε αλλά θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα. Αν έχουμε πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια θα αλλάξουν κι άλλα. Τα γήπεδα; Φωνάζουμε για τη κάρτα φιλάθλου, που εφαρμόστηκε χωρίς να έχουμε τις υποδομές. Δεν γίνεται να είμαστε στο Τσίρειο και να θέλω κιάλια για να δω τον αγώνα. Πρέπει να προστατέψουμε το προϊόν. Δεν είναι δουλειά μας η κάρτα φιλάθλου. Εμείς ζητάμε κατάργηση, δεν θέλουμε ημίμετρα».

Η Εθνική θα μπορούσε να ήταν καλύτερή; «Μπορούσε να ήταν καλύτερη. Δεν είμαι από αυτούς που μηδενίζω τα πάντα. Δεν είμαστε Βραζιλία και δεν περιμένω να τα κερδίζουμε όλα. Αλλά, κάποια παιχνίδια περιμένεις να πας καλύτερα. Το θέμα με τους προπονητές είναι μεγάλο κεφάλαιο. Είναι καλός προπονητής το Μπεν Σιμόν, τα αποτελέσματα όμως δεν το δικαιώνουν. Υπάρχουν όμως και οι κατευθυντήριες γραμμές που πήρε από την Ομοσπονδία. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση».

Αν μείνει ελεύθερος θα σας ενδιέφερε; «Αλίμονο! Το μέλλον του όμως δεν είναι στη Κύπρο. Όσο λίγο τον ξέρω είναι εξαιρετικό παιδί. Όσο δουλεύει σκληρά, δεν θα είναι η Κύπρος ο επόμενος τους σταθμός».

Ποιος φταίει για την απομάκρυνση Σωφρόνη Αυγουστή; «Το παιχνίδι με τη PSV στο ΓΣΠ ήταν το όγδοο, κάποια πράματα βλέπαμε που ζητήσαμε με τον Σωφρόνη και έπρεπε να αλλάξουν, δεν άλλαξαν και γι’ αυτό πήρα αυτή την απόφαση. Από την άλλη χαίρομαι γιατί ο κόσμος του Απόλλωνα ήρθε σε σημείο να απογοητεύεται όταν χάνουμε από μία ομάδα όπως είναι η Αϊντχόφεν. Δεν αλλάζει κάποιος σε 30 μέρες, αλλά αυτές οι μέρες έδωσαν τον χρόνο σε όλους να δουν κάποια πράματα διαφορετικά ούτως ώστε να διορθωθούν στη συνέχεια».

Για τον Βασιλείου: «Όλες οι σημαντικές στιγμές μας στα επτά χρόνια, ο Γιώργος ήταν εκεί. Δεν θα πω τίποτα άλλο».

Για την ομάδα: «Μου αρέσει που η ομάδα βρήκε ξανά την ταυτότητα της. Αυτό το επιθετικό ποδόσφαιρο. Αδίκως υπήρχε η πίεση στον Πέτρο τότε. Υπάρχουν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ μας».

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί: «Πάντοτε περνά από το μυαλό σου. Μας πνίγει το παράπονο στον Απόλλωνα. Νιώθουμε ότι δικαιούμαστε κάτι περισσότερο και δεν το πήραμε σε κάποιες στιγμές γιατί δεν φταίγαμε εμείς».

Αν υπάρχει αντιπολίτευση; «Ναι υπάρχει. Η καρέκλα είναι εκεί. Αυτό που κτίσαμε εμείς δεν θα έρθει κανείς να το πάρει τζάμπα. Έχουμε ελάχιστη στήριξη. Βάλαμε αρκετά εκατομμύρια και είναι εκεί γραμμένα. Πολλές φορές ο κόσμος δεν αναγνωρίζει κάποια πράμαα. Απόλλων – ΑΠΟΕΛ είχαμε καθαρή είσπραξη 4-5 χιλιάδες ευρώ. Παίρνουμε Ευρώπη εδώ και επτά χρόνια. Ότι κάναμε το κάναμε από μόνοι μας και το κτίσαμε με αυτούς τους λίγους».

Για τον προϋπολογισμό: «Είναι αρκετά ψηλός. Θα δούμε αν θα πάρουμε παίκτες τον Ιανουάριο».

Είστε ικανοποιημένος από τη προπονητική και την ιατρική ομάδα; «Ανοίξατε ένα θέμα που μπορούμε να μιλάμε για ώρες. Δεν τους διαλέγω εγώ αλλά ο προπονητής. Είναι άδικο, υπάρχουν πολύ καλά παιδιά που δουλεύουν στο Κολόσσι και είναι άδικο να τους φορτώνονται οι τραυματισμοί».

Για τη διαιτησία στο ματς με τη Δόξα: «Αν ισοφαριζόμασταν από τη Δόξα, τι θα έπρεπε να κάνουμε;»

Για το αν νιώθει αδικημένος: «Πέρσι χάσαμε δίκαια στο πρωτάθλημα, χάσαμε 4 παιχνίδια από τον ΑΠΟΕΛ και πρέπει να τον συγχαρούμε. Αλλά, το προπέρσινο πρωτάθλημα νομίζω ότι κλάπηκε. Έτσι νιώθω, δεν κρύβομαι. Όλοι ξέρουμε τι έγινε στα πλέι οφς, εκείνο το πρωτάθλημα κλάπηκε, αυτό νιώθω».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ