aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚίνητρο η Ευρώπη και το αήττητο για την ΑΕΚ

Κίνητρο η Ευρώπη και το αήττητο για την ΑΕΚ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Νίκη που θα την φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη διασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω του πρωταθλήματος, θέλει η ΑΕΚ στο σημερινό ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Η ομάδα της Λάρνακας μπορεί να απέχει πολύ από την κορυφή, όμως έχει τα δικά της κίνητρα και λόγους για να διεκδικήσει με μανία το τρίποντο.

Διαβάστε επίσης: Xωρίς Φλοριάν και Γιωργαλλίδη στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα

Αρχικά, θέλει να παίξει ξανά στην Ευρώπη και αυτό θα το πετύχει σίγουρα αν τερματίσει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ή ακόμη και την τέταρτη θέση υπό προϋποθέσεις. Ένα άλλο σημαντικό κίνητρο είναι το αήττητο της έδρας. Η ομάδα του Ιδιάκεθ είναι η μοναδική στο πρωτάθλημα, που εντός έδρας δεν έχει χάσει κανένα παιχνίδι. Το γεγονός ότι, ο Απόλλων είναι η μοναδική ομάδα που κέρδισε την ΑΕΚ στο «ΑΕΚ Αρένα» σε αγώνα πρωταθλήματος, πέρσι, αποτελεί επιπλέον λόγο για να μην του το επιτρέψει ξανά.

Διαβάστε επίσης: Αναστασίου στο ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ, Δημητρίου στο ΑΕΚ-Απόλλων

Πώς θα παρατάξει όμως την ομάδα του ο Ιδιάκεθ; Αυτό είναι ένα ερώτημα, καθώς και ο Νέλσον δεν είναι απόλυτα έτοιμος αν και είναι στην αποστολή. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Πάμπλο, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΠΑΣΠ ανέφερε ότι ακόμη έχει τη ψυχολογία και τη διάθεση να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Τι λέει αλήθεια ο Ρόκα;

Στο δεξί άκρο της άμυνας ίσως δούμε τον Σόρια αν δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Νέλσον που ακόμη κι έτσι έχει το προβάδισμα, αριστερά θα είναι ο Αντωνιάδης, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα το αποτελέσουν οι Καταλά και Μοϊσόφ. Στη μεσαία γραμμή, η επιστροφή του Λαμπάν δίνει έξτρα επιλογή στον Ιδιάκεθ, όμως ίσως τον κρατήσει στον πάγκο. Έτσι, Κάσες, Λαρένα και Χέφελ έχουν τον πρώτο λόγο. Στα δυο άκρα της επίθεσης, θα κινούνται οι Τρισκόφσκι και Ακοράν και στην κορυφή ο Γιάννου, καθώς ο Τολεμές ακόμη δεν είναι σε θέση να βοηθήσει. Έτοιμος είναι ο Τρουγιόλς, όμως δύσκολα θα πάρει φανέλα βασικού.

Περίπου 3.000 Αεκτζήδες

Τα πακέτα εισιτηρίων για τα πλέι οφ που ανακοίνωσε η διοίκηση της ΑΕΚ αποτελούν για τον κόσμο της ομάδας ένα ξεχωριστό δέλεαρ για τα εναπομείναντα εντός έδρας παιχνίδια αφού οι τιμές κρίνονται ελκυστικές. Όσον αφορά όμως στην προσέλευση του κόσμου στο σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα, εκτίμηση για την παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ είναι δύσκολο να γίνει, με τη διοίκηση να απευθύνει έκκληση στον κόσμο να πάει στο γήπεδο. Και αυτό γιατί, οι φίλοι της ΑΕΚ είναι απρόβλεπτοι. Από τη μια είδαν την ομάδα τους να κερδίζει εκτός την Ομόνοια και να παίρνει ισοπαλία από τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, από την άλλη όμως υπάρχει απογοήτευση για την απώλεια του πρωταθλήματος. Εκτιμάται ότι, στο «ΑΕΚ Αρένα» θα βρεθούν περίπου 3.000 φίλοι της ΑΕΚ. Ο κόσμος θέλει να δει την ομάδα του να παίζει καλή μπάλα με στόχο να κερδίσει και να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ