aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΚινδυνεύει να γυρίσει 20 χρόνια πίσω η Μπαρτσελόνα… (vids)

Κινδυνεύει να γυρίσει 20 χρόνια πίσω η Μπαρτσελόνα… (vids)

Μόνο νίκη ήθελε η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μπενφίκα για να προκριθεί από χθες στη φάση των «16» του Champions League. Ωστόσο, όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά έμπλεξε κιόλας, με το τελικό 0-0 να κρατά τους «Αετούς» στο -2.

Έτσι, την τελευταία αγωνιστική η ομάδα του Τσάβι θα πάει για το διπλό στο Μόναχο με την Μπάγερν, καθώς σε περίπτωση νίκης των Πορτογάλων με την ουραγό και αδιάφορη Ντιναμό, ακόμη και η ισοπαλία θα την στέλνει στο Europa League.

Ναι, η Μπαρτσελόνα στο Europa League! Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καθώς έχει περάσει μια 20ετία από την τελευταία φορά που οι «μπλαουγκράνα» αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και συνέχισαν στο Europa League, δηλαδή το τότε UEFA Cup.

Η καταλανική ομάδα τότε και συγκεκριμένα τη σεζόν 2000-01 με τον Φερέρ στον πάγκο της και τους Ριβάλντο, Κλάιφερτ και Λουίς Ενρίκε μεταξύ άλλων στο ρόστερ της, είχε τερματίσει στην 3η θέση του 8ου ομίλου, κάτω από τις Μίλαν και Λιντς και πάνω από την Μπεσίκτας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συνεχίσει στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, η οποία τότε δεν είχε ομίλους, αλλά μόνο νοκ άουτ. Ξεπερνώντας τα εμπόδια των Μπριζ, ΑΕΚ και Θέλτα Βίγκο έφτασε στα ημιτελικά του θεσμού, όμως στα ημιτελικά αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ μετά το 0-0 στο «Καμπ Νου» και το 1-0 στο «Άνφιλντ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ