aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Κι άλλο γκολ, κι άλλο γκολ»

«Κι άλλο γκολ, κι άλλο γκολ»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ 

Πικρία επικρατεί στο στρατόπεδο της ΑΕΚ μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με την Ανόρθωση (1-1), μιας και η νίκη χάθηκε στις καθυστερήσεις. Το γκολ του Καμαρά της στέρησε την ευκαιρία να πανηγυρίσει τους τρεις βαθμούς μετά από δύο σερί ήττες (από την Ομόνοια και τη Νέα Σαλαμίνα). Ωστόσο, η ομάδα της Λάρνακας αντέδρασε, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα επανέλθει από την ερχόμενη αγωνιστική στις νίκες απέναντι στον Άρη (14/10, Τσίρειο).

Η απόδοση της ΑΕΚ μπορεί να χωριστεί σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος αφορά το πρώτο ημίχρονο του αγώνα, κατά το οποίο οι παίκτες του Ιμανόλ Ιδιάκεθ δεν ήταν αυτοί που έπρεπε και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Ούτε ένα σουτ στο τέρμα δεν «έγραψαν». Στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν, η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησε φάσεις για γκολ, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει στο βαθμό που έπρεπε.

Σκόραρε μία φορά, όμως είχε άλλες δύο ευκαιρίες για να «σκοτώσει» το ματς και από τη στιγμή που δεν τα κατάφερε στο τέλος την πλήρωσε. Εκεί που χρειάζεται δουλειά είναι στην υπόθεση σκοράρισμα. Δυσκολεύεται σε πολλά παιχνίδια να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, ενώ δύσκολα βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Μπορεί να πέτυχε 10 γκολ σε έξι αγώνες, όμως οι αριθμοί ξεγελούν. Τα τέσσερα ήταν απέναντι στον Ερμή που η ΑΕΚ έκανε ό,τι ήθελε, ενώ δυο σκόραρε στη βαριά ήττα με την Ομόνοια με 5-2.

Σε γενικές γραμμές σε σχέση με άλλες χρονιές δεν έχει το εύκολο γκολ στο αίμα της. Δεν «σκοτώνει» τον αντίπαλο και αυτό της στοιχίζει βαθμούς. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά στις προπονήσεις στο επιθετικό κομμάτι. Στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν πολύ σε αυτό το κομμάτι και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ανέβουν και θα αρχίσουν να ρολάρουν.

Το ότι ο Τρισκόφσκι ακόμη δεν έχει αρχίσει να «πυροβολεί» είναι κάτι που επηρεάζει, ενώ παίκτες όπως οι Ακοράν, Τέτε και Τομάς είναι σε θέση να δώσουν περισσότερα. Ειδικά ο Τομάς είναι απογοητευτικός σε μεγάλα διαστήματα και αν δεν ανέβει ψυχολογικά και αγωνιστικά, σύντομα θα χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ