aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚετσπάγια: «Ξέρω τον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Κετσπάγια: «Ξέρω τον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Ώρα για μπάλα» στην Cytavision ήταν το βράδυ της Δευτέρας (21/10) ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο τεχνικός της Ανόρθωσης ανάλυσε το ντέρμπι με την Ομόνοια, την μέχρι τώρα πορεία της «Κυρίας» στο πρωτάθλημα, ενώ όπως πάντα οι τοποθετήσεις του ήταν ενδιαφέροντες και αφορούσαν όλες τις ομάδες του κυπριακού πρωταθλήματος.

Είναι καλό το αποτέλεσμα μεταξύ της ΑΕΛ και της ΑΕΚ για την Ανόρθωση; «Πιστεύω είναι καλό το αποτέλεσμα. Έγινε το λογικό, αυτά δώσανε και αυτά πήρανε. Έλειπαν πολλοί ποδοσφαιριστές από τις δύο ομάδες. Κάποιοι έπαιξαν με τις Εθνικές και αποφάσισε ο προπονητής τους να μην τους ξεκινήσει. Παρά τα προβλήματα η ΑΕΚ κατάφερε να μην χάσει και είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους».

Για τις δηλώσεις του Κέρκεζ, ο οποίος είπε μετά τον αγώνα με την Νέα Σαλαμίνα ότι οι παίκτες του δεν έκαναν όσα έπρεπε: «Δεν είναι κακό να λες κάποτε μερικά πράγματα για τους παίκτες. Αν ο Κέρκεζ είπε κάποια πράγματα για τους παίκτες δεν είναι κακό. Όπως λένε και για εμάς ότι δεν κάναμε τη δουλειά μας δεν είναι κακό να πεις ότι και κάποιοι παίκτες δεν έκαναν τη δουλειά τους, ώστε να ξυπνήσουν και αυτοί. Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό αυτό που λένε ότι δεν γίνεται ένας προπονητής να μιλάει δημόσια για τους παίκτες».

Εσύ θα έκανες κάτι παρόμοιο: «Για να είμαι ειλικρινής δεν μου έτυχε να πω κάτι δημόσια, το έκανα στα αποδυτήρια, αλλά δεν είναι κάτι κακό. Όταν τελειώνει ένα παιχνίδι και δεν σου άρεσε κάτι δεν είναι κακό να το πεις. Όχι ονομαστικά, αλλά να πεις ότι δεν σου άρεσε η ομάδα, δεν παίξαμε καλά».

Για το Ανόρθωση – Ομόνοια: «Βοήθησε ο παλμός για να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είδαμε γεμάτο γήπεδο. Έδειξε ο κόσμος της Ανόρθωσης ότι είναι εκεί, τους ευχαριστούμε και τους θέλουμε δίπλα μας. Ήθελαν και δύο ομάδες να κερδίσουν το παιχνίδι, καμία ομάδα δεν ήθελε να αμυνθεί. Και οι δύο ομάδες έφεραν καλούς παίκτες και εμένα με ικανοποιεί πως παίξαμε πέντε παιχνίδια και στα πέντε ήμασταν καλύτεροι. Δεν είναι ότι παίζουμε κάθε εβδομάδα, εμείς είχαμε 3 εβδομάδες διακοπή. Αυτό εμάς νομίζω μας ωφέλησε, επειδή είμαστε μία ομάδα καινούργια, δεν ήταν όλα αρνητικά. Και Απόλλων και ΑΕΛ, παίξαμε με έτοιμες ομάδες. Κάποια πράγματα ήρθαν ευνοϊκά για μας. Η ομάδα πλέον μπήκε σε ρυθμό και δεν θέλουμε να σπάσει ο ρυθμός».

Γενικότερα για το κυπριακό πρωτάθλημα: «Αν μου έλεγαν ότι μετά από πέντε αγώνες με τρία ντέρμπι θα είχαμε 11 βαθμούς θα τον σήκωνα πάνω και με τα δύο χέρια ψηλά. Καμία ομάδα δεν θα έχει εύκολα παιχνίδια. Πιστεύω ότι η εξάδα θα είναι η Ανόρθωση, Ομόνοια, ΑΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ. Η Πάφος έχει καλή ομάδα, έχασε έδαφος, έχουν παίκτες με μεγάλη εμπειρία. Τέτοιες ομάδες χρειάζονται περισσότερο χρόνο, ακόμη δεν έχουν δείξει τίποτα στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να λες πως έχουν πλεονέκτημα απέναντι σε ομάδες που πρωταγωνιστούν για πολλά χρόνια. Δυστυχώς θέλουμε δεν θέλουμε αν δεν έχεις χρήματα δεν μπορείς».

Για την ομάδα του και την προετοιμασία: «Είχα τον χρόνο να φτιάξω αυτή την ομάδα διότι εμείς ξεκινήσαμε δουλειά από τον Απρίλιο. Δύο ή τρεις ποδοσφαιριστές δεν ήρθαν από την αρχή στην ομάδα. Αυτό βοήθησε. Δεν είχαμε ούτε Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κάναμε καλή επιλογή που πήγαμε στις Πλάτρες. Ήταν πολύ καλό, του χρόνου θα περάσουμε περισσότερο χρόνο προετοιμασίας στην Κύπρο. Εμείς δεν έχουμε φέρει κάποιο που δεν ξέραμε. Φέραμε από την Ελλάδα παίκτες και πληρώσαμε για να φέρουμε Κύπριους και κάποιους Γεωργιανούς που τους ήξερα εγώ».

Για το ρόστερ: «Έχουμε μεγάλο ρόστερ και είμαι πλήρως ευχαριστημένος. Το πρόβλημα είναι ποιους να αφήσω έξω κάθε φορά. Αφαιρέσαν τρεις γιατί οι μικρές ομάδες δεν ήθελαν να πλερώνουν πριν νίκες. Δεν γίνονται αυτά. Ξέρει μπάλα ο Αρτυματάς και ο Μαργκάσα, δεν είναι ότι πρέπει να παίζουν. Πρέπει να τους δώσουμε κίνητρο. Κάποια κράτη τους πληρώνουν για να παίζουν. Δεν είναι μόνο ο Αρτυματάς, είναι ο αδερφός του, ο Πηλέας, ο Χατζηβασίλης, ο Ιωάννου, έχουν μέλλον».

Για το πρωτάθλημα μας: «Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Έχουμε 4-5 γήπεδα και τα άλλα δεν είναι για να παίξεις ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα να παίζουν δύο κυπριακές ομάδες και να μην μπορούν να παίξουν εκτός έδρας. Είναι δυνατόν να μην έχει γήπεδο στην Λεμεσό;».

Για το ότι δεν σκοράρουν οι επιθετικοί της Ανόρθωσης: «Με προβληματίζει που δεν βάλανε γκολ. Αλλά συμμετείχαν στα γκολ, έχουν πίεση είναι όμως έμπειροι, πρέπει να το ξεπεράσουν. Θα είναι καλό για την ομάδα, ελπίζω ότι θα σκοράρουν στο μέλλον (γέλια)».

Για το αν η ομάδα του πάει για πρωτάθλημα: «Έχει και το ρόστερ. Το λέμε και το δείχνουμε, παίξαμε με μεγάλες ομάδες. Ομόνοια, ΑΕΛ, Απόλλων, Πάφος, ήμασταν σε όλα καλύτεροι και διακαιόμασταν και περισσότερους πόντους. Πιστεύουμε και το δείχνουμε ότι θέλουμε για το πρωτάθλημα. Το πιστεύω γιατί το ξέρω πολύ καλά το κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν αναλάβαμε μικρή ομάδα, όσα προβλήματα και να έχει η ομάδα. Είναι όπως το 2004 και το 2005 σ’ αυτό το σημείο είμαστε».

Για τον κόσμο: «Αυτό είναι πολύ καλό. Έχουμε κόσμο απλώς ήθελαν να δουν την ομάδα να προσπαθεί . Δεν θέλαμε από το καλοκαίρι να πετάμε, μας βοήθησε και η διακοπή το είπα και πριν, μας έδωσαν χρόνο. Το δείξαμε από την πρώτη αγωνιστική παρόλο που δεν κερδίσαμε την ΑΕΛ στην Λεμεσό».

Για την Ομόνοια: «Είναι πολύ καλή ομάδα. Έχουν φέρει πολύ καλούς παίκτες. Είναι για μεγάλα πράγματα, δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι για εμάς. Σε τέτοιο παιχνίδι είναι να μην χάσεις. Είμαι ευχαριστημένος που δεν χάσαμε, είχε απ’ όλα το παιχνίδι είχε όλο το πακέτο. Δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν. Υπάρχει οργάνωση στην Ομόνοια, υπάρχει ηρεμία. Ήρθε και ο κόσμος κοντά, είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Αυτό θέλουμε και αυτό έγινε στο παιχνίδι μεταξύ μας».

Τι είπες στους παίκτες σου να προσέξουν απέναντι στην Ομόνοια; «Θέλαμε να πιέσουμε. Να μην έχουν την μπάλα συνέχεια στα πόδια τους. Είχαμε τις περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Όπως είπα και πριν είμαι ευχαριστημένος που πήραμε τον βαθμό. Παίζαμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα».

Για τον ΑΠΟΕΛ: «Πάντα υπάρχει μουρμούρα. Δεν είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, θέλουν να παίζουν μπάλα. Έτσι είναι η μοίρα των μεγάλων ομάδων και των προπονητών. Δεν βοηθά η μουρμούρα. Ακούν οι παίκτες και δεν βοηθά η μουρμούρα στην εξέδρα. Πολύ καλός παίκτης ο Τάαμαρι. Όλοι περνάνε μία περίοδο ντεφορμαρίσματος, το έχει δείξει την περασμένη σεζόν, ήταν ο MVP».

Πώς και δεν κρατήσατε τον Ουζόχο; «Τα πράματα που έγιναν. Εγώ ήδη συμφώνησα με τον Λόρια. Κάποια πράγματα που έγιναν ήταν καλό και γι’ αυτόν να φύγει. Ήταν κρίμα δεν ήταν γραφτό για τον ίδιο να παίξει στην Κύπρο. Του εύχομαι να επιστρέψει γρήγορα πίσω όπως και στον Παναγή».

Για το ρόστερ και την επιλογή της αποστολής και της ενδεκάδας: «Είναι μεγάλο θέμα για τον προπονητή. Έχω πολλούς παίκτες που διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα. Μιλώ μαζί τους δεν με ενδιαφέρει, αν κερδίζουμε ή όχι και να θα διαλέξω την ίδια ενδεκάδα. Βλέπεις αν αυτός είναι καλύτερος από τον άλλο και να θα σε βοηθήσει να πάρεις το αποτέλεσμα που θες. Αυτό είναι το σημαντικό. Αυτός που δεν παίζει πάντα θα είναι στεναχωρημένος και έτσι θέλω και εγώ, να είναι στεναχωρημένοι όταν δεν παίζουν».

Για το Εθνικός – Απόλλων σχολίασε: «Αν δεις τις ευκαιρίες λες ότι αδικείται ο Απόλλωνας. Έχοντας δει τα παιχνίδια δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο μεγάλη έκπληξη. Ο Εθνικός το έδειξε σε όλα τα παιχνίδια εκτός από αυτό με την ΑΕΚ και εκεί πάλι έδειξαν καλά στοιχεία. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες ο Απόλλωνας αλλά δεν είναι οι ευκαιρίες, αν δεν βάλεις γκολ».

Για τον Απόλλωνα και τον Αυγουστή: «Έφυγε, ήρθε έγιναν κάποια παράξενα πράγματα. Ειδικά με την αυστριακή ομάδα που παίζανε και την κέρδισαν. Έγινε αλλαγή, ξανά, μπέρδεμα, χρειάζονται χρόνο το ίδιο και οι παίκτες. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν έπαιξαν καλά, έκανα ευκαιρίες αλλά δεν έβαλαν γκολ. Έδειξε ο Εθνικός ότι είχε καλή ομάδα».

Αν θα επέστρεφε εκείνος αν ήταν στην θέση του Αυγουστή; «Δεν ξέρω πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να μπω σ’ αυτή την θέση».

Για τον Γιαννιώτα: «Μου είπε ήθελε να σκεφτεί. Μου είπε να του δώσω χρόνο και του είπα ότι είχα χρόνο. Πριν πάει στον Απόλλωνα με πήρε και μου είπε ότι επέλεξε να πάει στον Απόλλωνα λόγω Ευρώπης».

Για τον Κωστή και τον Ολυμπιακό Πειραιώς: «Υπάρχει ο ρατσισμός σίγουρα. Εντάξει μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός, δεν θα είναι εύκολο. Είναι παρόμοια περίπτωση με τον Λαΐφη, τότε ήμουν στην ΑΕΚ και τον ήθελα και εγώ. Δεν πιστεύω ότι είχαν καλύτερο παίκτη τότε από τον Λαΐφη τότε αλλά τον έδωσαν δανεικό. Δεν θα είναι εύκολο, δεν βοηθάει που ακούω ότι θα πάει εκεί και θα κάνει παπάδες. Είναι καλό για τον Κωστή, θα πάρει και ψυχολογία. Είναι καλός παίκτης, τώρα πόσο καλός είναι για τον Ολυμπιακό δεν ξέρω. Είναι καλό τώρα που παίζει στη Νέα Σαλαμίνα. Έχουμε και εμείς νέα παιδιά. Άκουσα και σχόλιο ότι ο Ιωάννου αδικείται, κι άλλοι αδικούνται δεν είναι μόνο αυτός».

Πες ότι είχες μία μετεγγραφή διαθέσιμή για τον Ιανούαριο; Τι ποδοσφαιριστή θα έπαιρνες; «Δεν σκέφτομαι τι θα γίνει. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και να μην χρειαστούμε να κάνουμε μετεγγραφή. Έχουμε παίκτες που έχουν δύο και τρία χρόνια συμβόλαιο. Δεν έφερα κάποιον που δεν τον ξέρω τους ξέρω όλους και γι’ αυτό κάναμε τουλάχιστον δύο χρόνια. Εγώ έχω δύο χρόνια και σχεδόν έχουν όλοι δύο χρόνια συμβόλαιο».

Για το πότε άρχισε να δουλεύει για την Ανόρθωση: «Δύο μήνες πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Έγινε συζήτηση να έρθω από τα πέρσι. Δεν ήθελα να μπω σ’ αυτή την διαδικασία. Ήθελα να τελειώσει ο προπονητής, να φτιάξουμε κάτι δικό μας από την αρχή. Φέραμε και προσωπικό, στο σκάουτινγκ, είμαι ενθουσιασμένος από αυτούς τους ανθρώπους που φέραμε. Φαίνεται η δουλειά τους. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή, με τον Πρόεδρο, δίπλα μας είναι και ο Πουλλαΐδης. Δεν είναι τυχαίο. Αυτά φαίνονται στο γήπεδο».

Για το σχόλιο του Μαλέκκου στο Goal.com.cy ότι θα αγόραζε κάρτα διαρκείας της Ανόρθωσης: «Να του δώσουμε εμείς. Δεν χρειάζεται να αγοράσει (γέλια)».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ