aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚετσπάγια, Πουλλαΐδης και Χαμπουλλάς ένωσαν δυνάμεις για νέους τίτλους

Κετσπάγια, Πουλλαΐδης και Χαμπουλλάς ένωσαν δυνάμεις για νέους τίτλους

Σύνθημα ενότητας και σκληρής δουλειάς με στόχο η Ανόρθωση να πετύχει κι άλλες επιτυχίες και να πανηγυρίσει ακόμα περισσότερους τίτλους έστειλαν οι Χρίστος Πουλλαΐδης, Ευγένιος Χαμπουλλάς και Τιμούρ Κετσπάγια.

Μεγαλομέτοχος, πρόεδρος και προπονητής της «Κυρίας» σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι του Σαββάτου που διήρκησε μία ώρα και οκτώ λεπτά έκαναν απολογισμό της διετίας, μίλησαν για τις δυσκολίες και τις φορτούνες που πέρασαν χωρίς να κρύψουν ότι υπήρχαν δύσκολες στιγμές και εντάσεις, όμως διαβεβαίωσαν πως όλοι μαζί δουλεύουν για να οδηγήσουν την Ανόρθωση σε ακόμα καλύτερες μέρες.

Ευγένιος Χαμπουλλάς και Τιμούρ Κετσπάγια αναφερθηκαν στις περιπτώσεις των Τορνίκε Οκρθασβίλι, Γκιόργκι Κβιλιτάια και τις μετεγγραφές που θα γίνουν με τον Γεωργιανό προπονητή να κρατά κλειστά χαρτιά.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συνέντευξη Τύπου και αναλυτικά πιο κάτω τις σημαντικότερες αναφορές

Η αρχική τοποθέτηση του Ευγένιου Χαμπουλλά

«Σήμερα είναι μία αποφράδα μέρα για τον Ελληνισμό. Η μέρα που έπεσε η Πόλις. Επίσης είναι η μέρα που γιορτάζει η Αγία Υπομονή. Μετά από δύο χρόνια καταφέραμε να πανηγυρίσουμε το πρώτο μας τρόπαιο και μπορούμε σήμερα, μετά την χθεσινή συμφωνία με τον προπονητή μας, να δούμε το μέλλον της Ανόρθωσης με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Στόχος της Ανόρθωσης είναι επί μονίμου βάσεως να πρωταγωνιστεί. Πριν από δύο χρόνια δέχτηκα το αίτημα του κυρίου Πουλλαΐδη. Στη πρώτη μου επίσκεψη στα γραφεία αντίκρισα ένα θέαμα καταθλιπτικό. Ήταν ο Μαρίνος Μήτρου και έκανε τα διαδικαστικά. Έκατσα μόνος μου στο γραφείο και δεν ήξερα από πού θα αρχίσω. Γνώρισα κάποιο κύριο, κάτοικο εκεί δίπλα στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” με χαιρέτησε και μου είπε “είμαι φίλαθλος της ομάδας, συνταξιούχος και το μόνο που μπορώ να σου δώσω είναι η εικόνα της Αγίας Υπομονής”. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι τα αγαθά και επιτυχίες έρχονται με συνεργασία, σκληρή δουλειά και υπομονή στα δύσκολα. Αυτή την εικόνα της Αγίας Υπομονής έχω πίσω από το γραφείο μου.

Ως διοίκηση θέσαμε ξεκάθαρους στόχους από την αρχή. Μας παρέσυρε φυσικά και ο Τιμούρ, ο οποίος δεν συμβιβάζεται με τίποτα άλλο πέραν των επιτυχιών. Με την στήριξη φυσικά του μεγαλομετόχου αλλά και του Σωματείου καταφέραμε να ανατρέψουμε τα οικονομικά προβλήματα και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε. Μπορούμε να κοιτάζουμε σήμερα με περισσότερη αισιοδοξία το οικονομικό μέλλον της εταιρείας που έχει άμεσο αντίκτυπο στη δυναμική της ομάδας. Η οικονομική ευρωστία είναι το Α και το Ω και επιτυγχάνεται μέσα από σκληρή δουλειά. Εργαστήκαμε σκληρά για να αναβαθμίσουμε στο μέτρο του δυνατού εγκαταστάσεις, να οργανώσουμε ακαδημίες να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σύνολο και δικαιωματικά αυτή η ομάδα έκλεισε τη διετία κατακτώντας το κύπελλο. Δεν θέλω να αναφερθώ σε γεγονότα που έλαβαν χώρα πέρσι, όμως θεωρώ ότι η προσπάθεια των δύο χρόνων είχε θετική κατάληξη. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα είναι βασισμένη στην έντονη αγάπη που έχουμε για την Ανόρθωση και την Αμμόχωστο. Ασφαλέστατα κατά καιρούς θα προκύπτουν διαφωνίες, είμαστε ένας ζωντανός οργανισμός με έντονες προσωπικότητες, όμως μπορώ μετά βεβαιότητας να πιστοποιήσω ότι όλοι στο οικοδόμημα της Ανόρθωσης εργάζονται μόνο προς το καλό της Ανόρθωσης. Δεν έχουμε επιλογές, αυτή θα είναι η φιλοσοφία μας την επόμενη διετία και θέλω να πιστεύω ότι ο χορός που άρχισε με την κατάκτηση του κυπέλλου θα έχει και συνέχεια».

Η αρχική τοποθέτηση Τιμούρ Κετσπάγια

«Δύο χρόνια που είμαστε στην ομάδα προσπαθήσαμε, όλοι ξέρουν τι έγινε πέρσι. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι ότι πήραμε τον τίτλο. Αυτό είπαμε από την πρώτη μέρα, ότι θέλουμε τίτλους. Συνεχίζουμε για δύο χρόνια, η ομάδα θα είναι εκεί, πρωταγωνίστρια και εμείς θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κι άλλες επιτυχίες στον κόσμο της Ανόρθωσης. Για μένα αυτό το ξενοδοχείο είναι ιδιαίτερο, γιατί εδώ μου έδωσε την ευκαιρία ο Κυριάκος Θεοχάρους και άρχισε την προπονητική μου. Πετύχαμε αρκετά πράγματα, αλλά σημασία για εμάς έχει η συνέχεια. Φάνηκε η απουσία του κόσμου, διότι στον τελικό είδαμε ότι η ομάδα είναι πιο καλή. Ελπίζω ότι τα προβλήματα είναι πίσω μας και βλέπουμε το μέλλον. Ευχαριστώ τον κ. Πουλλαΐδη που μου εμπιστεύθηκε την ομάδα για ακόμα δύο χρόνια και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τίτλους».

Αρχική τοποθέτηση Χρίστου Πουλλαΐδη: «Συγχαρητήρια σε όλους μας που έχουμε κατακτήσει ένα τρόπαιο μετά από πολλά χρόνια. Συγχαρητήρια στους οπαδούς που μας έδειξαν τον τρόπο. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Πανηγύριζαν δύο μέρες πριν το τελικό κυπέλου. Ο Τιμούρ μού έλεγε δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Έχουμε κρατήσει τους τρεις βασικούς πυλώνες της Ανόρθωσης. Πιστή διαχείριση, την επαγγελματικότητα και τη διαφάνεια. Αυτό είναι το DNA της Ανόρθωσης. O κύριος Χαμπουλάς έχει βάλει αυτές τις αξίες για να μπορέσουμε να κτίσουμε σωστά κάποια πράγματα. Δεν είναι εύκολο να είσαι πρόεδρος της Ανόρθωσης. Οι απαιτήσεις και υποχρεώσεις είναι πολλές. Το DNA της Ανόρθωσης είναι DNA πρωταθλητή. Είναι μια διετία που είχε τα πάνω και τα κάτω της. Είχαμε την πανδημία. Είχαμε την απουσία του κόσμου μας. Όμως με πίστη στο στόχο καταφέραμε να φέρουμε τίτλο. Δεν θα αναφερθώ στη προηγούμενη χρονιά. Η επιλογή Τιμούρ ήταν μια συνειδητή επιλογή. Θα σταθούμε δίπλα στην ομάδα μας και στην ένδοξη ιστορία μας. Ο Τιμούρ είναι άνθρωπος δικός μας και θα έχει ότι χρειαστεί για να φέρει επιτυχίες. Αν δεν του τα δώσουμε θα βγει στα ΜΜΕ και θα σας τα πει. Είναι ένας στρατηγός, ο ηγέτης μας. Το συμβούλιο έχει ξοδέψει αρκετές ώρες και έχει βάλει πολύ προσπάθεια. Ο Ευγένιος μου είπε χαρακτηριστικά προχθές ότι πρώτη φορά πήγε σπίτι του και είχε φως. Συνήθως μεσάνυκτα πάει σπίτι. Το μήνυμα μου είναι ότι όλοι μαζί θα είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί θα είμαστε πετυχημένοι».

Για τη φημολογία που είχε δημιουργηθεί πριν τους ημιτελικούς αγώνες κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ ότι δεν ήταν «ζεστός» για ανανέωση της συνεργασίας του Τιμούρ Κετσπάγια κλήθηκε να απαντήσει ο μεγαλομέτοχος, Χρίστος Πουλλαΐδης. «Πρώτη φορά ακούω αυτό το πράγμα. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε τι ισχύει».

Ακολούθως πήρε το λόγο ο Ευγένιος Χαμπουλλάς: «Έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα. Η ανανέωση ή όχι του Τιμούρ Κετσπάγια καθυστέρησε. Όχι επειδή αμφισβήτησε ο οποιοσδήποτε το έργο και τις αποδόσεις της ομάδας και σε καμία περίπτωση αυτή δεν οφειλόταν σε διαφορές που προέκυπταν για να υπογραφεί ένα συμβόλαιο. Δεν ήταν θέμα αριθμών ή απολαβών, αυτό θα μπορούσε να τελειώσει σε πέντε λεπτά. Εμείς ως διοίκηση είχε σημασία να διασφαλίσουμε ότι την όποια συμφωνία κάνουμε με τον Τιμούρ να είμαστε σε θέση να την υποστηρίξουμε και να υλοποιηθεί. Και επειδή είχαμε βαριά οικονομική κληρονομιά και αρκετές ζημιές τον τελευταίο ένα χρόνο, σε συνεννόηση με τον κ. Πουλλαΐδη και το διοικητικό μου συμβούλιο θέλαμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο προϋπολογισμός για να συντηρήσουμε ένα ισχυρό τμήμα θα ήταν υλοποιήσιμος. Να προσθέσω ακόμα κάτι γιατί μερικές φορές μου τα χαλάει ο κ. Πουλλαΐδης.

Όντως είναι ένα γεγονός αυτό και είμαστε όλοι ευγνώμονες. Όμως, δεν πρέπει να πάει το μήνυμα ότι οι υπόλοιποι από εμάς ανώνυμοι και επώνυμοι δεν έχουμε υποχρεώσεις και να προσπαθούμε να βοηθούμε την Ανόρθωση. Εγώ προσωπικά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και θα αρχίσω κύκλο επαφών για ενίσχυση της Ανόρθωσης. Δεν μπορώ πάντοτε όταν υπάρχει ένα πρόβλημα να επικαλούμαι ένα άτομο. Υπάρχουν στιγμές που με πιάνει το παράπονο. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος της Ανόρθωσης απογοητεύθηκε τα προηγούμενα χρόνια όμως είναι η ώρα όλων, ακόμα και του τελευταίου Ανορθωσιάτη, για να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την ομάδα».

H απάντηση του Κετσπάγια για το εάν ένιωσε να απειλείται η θέση του εφόσον δεν ερχόταν η κατάκτηση του κυπέλλου: «Δεν είναι θέμα να παραμείνω εγώ ή όχι. Είμαι σε μια μεγάλη ομάδα και όταν μια μεγάλη ομάδα δεν παίρνει τίτλους υπάρχουν διάφορα πράγματα. Αυτά τα δύο χρόνια που δουλέψαμε δείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε τίτλους. Και εγώ πρώτη φορά το ακούω, αλλά δεν αποκλείω τίποτα στο ποδόσφαιρο, είδαμε κάποιους να παίρνουν πρωταθλήματα και να φεύγουν. Το θέμα είναι η δουλειά που κάνεις και τι δείχνεις. Και πέρσι δείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και ήμασταν στους 4 του κυπέλλου. Φέτος πήραμε το κύπελλο. Στο πρωτάθλημα έγιναν αρκετά πράγματα που δεν μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Σίγουρα το κύπελλο μετά από 13 χρόνια δεν είναι λίγο πράγμα. Πριν να έρθουμε εμείς η ομάδα δεν πλησίασε ούτε στο πρωτάθλημα ούτε στο κυπέλλου. Αυτό σημαίνει ότι εγώ και οι συνεργάτες μου κάναμε καλή δουλειά και θα προσπαθήσουμε για το πρωτάθλημα».

Τοποθέτηση Ευγένιου Χαμπουλλά για τον Τορνίκε Οκριασβίλι: «Με τον κύριο Οκριασβίλι είχα συνάντηση δύο μέρες μετά τον τελικό κυπέλλου. Μου ανέφερε ότι δέχθηκε δύο προτάσεις από κυπριακές ομάδες, μου το είχε πει και τον Φεβρουάριο αυτό, αλλά μου ξεκαθάρισε ότι επιθυμία του είναι να συνεχίσει σε ομάδα του εξωτερικού. Μάλιστα, μου εκμυστηρεύτηκε από πού έχει προτάσεις και τα ποσά τα οποία είναι εκτός κυπριακών δυνατοτήτων. Εγώ του είπα, ότι εάν δεν συμφωνήσει με ομάδα του εξωτερικού να μας δώσει πρώτα εμάς το δικαίωμα να συζητήσουμε μαζί του και προς αυτή την κατεύθυνση δεσμεύτηκε. Η Ανόρθωση δεν θα μπει σε ποδοσφαιρικούς πλειστηριασμούς. Υπάρχουν για όλες τις θέσεις αρκετοί παίκτες που θέλουν να έρθουν στην Ανόρθωση. Σεβόμαστε όλους όσοι έχουν προσφέρει στην Ανόρθωση, σεβόμαστε τον ιδρώτα τους, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η Ανόρθωση, η βιωσιμότητα της και το μέλλον της».

Για την πρόθεση πρόσληψης Αθλητικού Διευθυντή απάντησε ο Ευγένιος Χαμπουλλάς: «Εδώ και μερικές αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην πρόσληψή Αθλητικού Διευθυντή, έχουμε ήδη κοιτάξει κάποιες περιπτώσεις και αναμένεται ότι εντός Ιουνίου θα πάρουμε την τελική μας απόφαση. Είναι μια πολύ απαιτητική θέση και θέλουμε να την πάρει κάποιος επαγγελματίας. Η όποια επιλογή γίνει θα πρέπει να παντρευτεί με τις ανάγκες της Ανόρθωσης, οι οποίες είναι διαφορετικές από τις υπόλοιπες ομάδες. Πρέπει να βλέπει τις ακαδημίες, να ενημερώνει για θέματα εγκαταστάσεων, να μιλά με τον προπονητή και τη διοίκηση».

Για το διαθέσιμο μπάτζετ και τους μετεγγταφικούς στόχους που έχουν ακουστεί, απάντησε ο Τιμούρ Κετσπάγια: «Πάντα είχαμε τη στήριξη από τη διοίκηση. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε. Σημασία έχει να φτιάξουμε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Έχουμε τη στήριξη από τους ανθρώπους γύρω από την ομάδα. Τώρα πρέπει να φτιάξουμε ομάδα. Έφυγαν αρκετοί παίκτες, πρέπει να τους αναπληρώσουμε. Μιλάμε με ποδοσφαιριστές και σύντομα θα πέσουν και υπογραφές. Σημασία δεν έχει το μπάτζετ. Όταν έχουμε σίγουρα πράγματα θα μιλήσουμε. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που θέλουν να έρθουν, έχουμε και εμείς κάποιους στόχους».

Για τους λόγους που η Ανόρθωση βγήκε εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, απάντησε ο Τιμούτ Κετσπάγια: «Δεν θα πω ότι οι άλλοι έπαιζαν καλύτερα από εμάς. Απλά σε κάποια παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι και δεν πήραμε τη νίκη. Χρειάζεσαι και τύχη. Θα έλεγα πως δεν χωνέψαμε και τι έγινε πέρσι, επηρέασε και αυτό. Στο τέλος πήραμε το κύπελλο. Τα παιδιά έκαναν ότι μπορούσαν για να δώσουν χαρά στον κόσμο της Ανόρθωσης. Ήμασταν υποχρεωμένοι να τα δώσουμε όλα. Φάνηκε και πόσο μας έλειψε ο κόσμος».

Για τους πιθανούς αντιπάλους της Ανόρθωσης στον τρίτο προκριματικό γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, μίλησε ο Τιμούρ Κετσπάγια: «Είναι δύσκολες ομάδες όλες, αλλά έχουμε δείξει ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ομάδες. Θα προτιμούσα όμως να αρχίζαμε από το δεύτερο προκριματικό για να έχουμε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μας. Θα κάνουμε όμως τη προσπάθεια μας και πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες για να μπούμε σε κάποιο ευρωπαϊκό όμιλο».

Για την περίπτωση του Κβιλιτάια απάντησε ο Ευγένιος Χαμπουλλάς: «Ο Κβιλιτάια ανήκει στη Γάνδη. Η ομάδα του μας έχει ενημερώσει ότι ο στόχος της είναι να τον πουλήσει στα 2,5 εκ. Ευρώ. Τηλεφώνησα στον κύριο Πουλλαϊδη και μου είπε περίμενε και περιμένω (γέλια). Αντιλαμβάνεστε πως παίκτες σαν τον Κβιλιτάια βγαίνουν στην αγορά προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, πράγμα που έγινε πέρσι. Μια πρόταση του προπονητή μας που μεταφέραμε στη ΚΟΠ είναι να αλλάξουμε την ημερομηνία των μετεγγραφών και να μην συμπίπτει με τα μεγάλα πρωταθλήματα».

Εάν υπάρχουν επαφές με επενδυτές για βοήθεια: «Ναι γίνονται επαφές με κάποιους στη Κύπρο αλλά και από το εξωτερικό. Είχαμε πέρσι και το Championshares. Θέλουμε να κάνουμε την Ανόρθωση μια ελκυστική επένδυση. Μιλώ με τον κύριο Πουλλαΐδη και τον ενημερώνω. Θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι η Ανόρθωση είναι αποκλειστική ευθύνη μιας οικογένειας. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Θέλω να σκέφτομαι πως όταν θα έρθει η ώρα να αποχωρήσω από τα διοικητικά, η Ανόρθωση να είναι διασφαλισμένη για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Για να τα καταφέρουμε πρέπει να είμαστε να συνεργαστούμε με όλες τις δυνάμεις που μπορούν να συνεργαστούν μαζί μας. Προσκαλούμε όλους να έρθουν να μας βοηθήσουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ