aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚετσπάγια ο κορυφαίος που έπαιξε στην Ελλάδα, στη λίστα και ο Λόρια

Κετσπάγια ο κορυφαίος που έπαιξε στην Ελλάδα, στη λίστα και ο Λόρια

Με αφορμή την αναμέτρηση μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας, η ελλαδική ιστοσελίδα contra.gr, δημοσίευσε μια λίστα των ένδεκα Γεωργιανών που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Από την εν λόγω λίστα δεν μπορούσε να λείψει ο προπονητής της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται στην κορυφή της. Αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ Αθηνών σε 125 αγώνες και σκόραρε 40 γκολ.

Ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης, Γκιόργκι Λόρια βρίσκεται επίσης στη λίστα, αφού έπαιξε για μια σεζόν στον ΟΦΗ και ακολούθως πήρε μετεγγραφη στον Ολυμπιακό, χωρίς όμως να αγωνιστεί.

Το δημοσίευμα:

Τιμούρ Κετσπάγια

Το καλοκαίρι του ’94 η επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς να φέρει στην ΑΕΚ έναν 26χρονο Γεωργιανό από το κυπριακό πρωτάθλημα είχε αντιμετωπιστεί το λιγότερο με αμφισβήτηση. Τα πρώτα 10 λεπτά του ‘καραφλού’ στα κιτρινόμαυρα υπήρξαν εφιαλτικά, καθώς τραυματίστηκε (στο 2-0 επί της Ρέιντζερς) και έμεινε δύο μήνες εκτός δράσης, ενώ για άλλον έναν ερχόταν σταθερά από τον πάγκο. Μέχρι που συνδύασε το πρώτο 90λεπτό του με γκολ (3-1 τη Δόξα Βύρωνα στο κύπελλο) και από τότε έγινε αναπόσπαστο στέλεχος ενός συστήματος που είχε ανάγκη τα χαρακτηριστικά του.

Στην ποδοσφαιρική τριετία του στην Ελλάδα έφτασε τις 125 συμμετοχές και τα 40 γκολ, αριθμοί που λειτούργησαν ως διαπιστευτήρια για τη μετάβαση στο ανώτατο επίπεδο ποδοσφαιρικής εξέλιξης (Premier League, Νιούκαστλ/Γουλβς). Προπονητικά ήταν πολύ πιο επιφυλακτικός και συντηρητικός τακτικά απ’ όσο ως παίκτης, στοιχεία που του κόστισαν δύο πολύ γρήγορες απολύσεις: μία από τον Ολυμπιακό στην τελευταία σεζόν της εποχής Κόκκαλη (2009-10), ύστερα από 6 παιχνίδια, και μία από την ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη (2016-17) ύστερα από 7.

Γκιόργκι Λορία

Το τότε Νο1 της εθνικής Γεωργίας υπερασπίστηκε την εστία του ΟΦΗ κατά την τραγική σεζόν 2014-15. Από τον υποβιβασμό την ομάδα του Ηρακλείου δεν την έσωσε, καθώς λόγω οφειλών αγωνίστηκε για τελευταία φορά στα μέσα Μαρτίου, πρόλαβε πάντως να λανσάρει στη βιτρίνα τα προσόντα του, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε ‘μήλον της έριδος’ για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Υπέγραψε στους ‘ερυθρόλευκους’ τον Μάιο, ως εφεδρικός του Ρομπέρτο, αλλά δεν πρόλαβε ν’ αγωνιστεί, μια και το διετές συμβόλαιό του λύθηκε εν μέσω προετοιμασίας (Αύγουστος του 2015) γιατί κατάλαβε ότι με τον ερχομό του Καπίνο δεν θα έπαιζε καθόλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ