aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚετσπάγια για όλα: Οι ανταγωνιστές για τον τίτλο και οι μετεγγραφές Ιανουαρίου

Κετσπάγια για όλα: Οι ανταγωνιστές για τον τίτλο και οι μετεγγραφές Ιανουαρίου

Απόλυτα ευχαριστημένος με τη μέχρι τώρα πορεία της Ανόρθωσης και δικαιωμένος για τις επιλογές παικτών που έγιναν το Καλοκαίρι, δήλωσε ο Τιμούρ Κετσπάγια. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Super Sport FM (104.0) ο Γεωργιανός τεχνικός έσταξε… μέλι για τον κόσμο της «Κυρίας» και τους συνεργάτες του, ενώ αναφέρθηκε και στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την πορεία της Ανόρθωσης: «Είμαστε η καλύτερη ομάδα. Δείξαμε ότι είμαστε εκεί γιατί μας αξίζει να είμαστε εκεί. Ακόμα δώσαμε μόλις έντεκα παιχνίδια, θα έρθουν ακόμα πιο δύσκολα και πρέπει να δείχνουμε συνεχώς ότι το αξίζουμε».

Για τον κόσμο της Ανόρθωσης που επέστρεψε στα γήπεδα: «Είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός ο κόσμος μας είναι δίπλα μας».

Τι κάνει την Ανόρθωση να ξεχωρίζει: «Αυτό που έχουμε το δείχνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι κανένας αντίπαλος μας μέχρι τώρα ήταν καλύτερος από εμάς. Πιστεύω μας αξίζει που είμαστε εκεί. Έχουμε σοβαρότητα, φτιάξαμε μια καλή ομάδα με πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. Κάθε νέος παίκτης που μπαίνει στην ομάδα δίνει τον καλύτερο του εαυτό».

Για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί παίκτες σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που τους έχουμε συνηθίσει: «Καθένας περιμένει την ευκαιρία. Εμείς δίνουμε σε όλους την ευκαιρία να παίξουν. Κάποιες φορές υπάρχουν δυσκολίες, γιατί δεν είναι εύκολο να παίξουν κάποιοι σε μερικές θέσεις. Ο καθένας περιμένει την ευκαιρία του και κάποιοι κάνουν θυσίες να παίζουν σε άλλες θέσεις για να πετύχουμε τον στόχο μας. Σημασία έχει να ανταποκρίνονται ανεξάρτητα από τη θέση και την αρέσκεια στη θέση που θα παίξουν. Αυτό θέλουμε και να συνεχίσουν με αυτό τον τρόπο».

Αρκετοί παίκτες βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό. Πώς το καταφέρνει αυτό ο Τιμούρ: «Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά. Από την προετοιμασία φάνηκε ότι έχει η ομάδα δυνατότητες. Ξέρουμε ότι υπάρχει ταλέντο και θέληση. Αυτά τα παιδιά το δείχνουν και στις προπονήσεις και αυτό θέλουμε για να έχουμε τη δυνατότητα να βγάζουμε το μάξιμουμ από τον καθένα. Κάποιοι δεν ήταν έτοιμοι στην αρχή, όμως σιγά-σιγά όλοι μπήκαν και βοηθάνε την ομάδα».

Το καλοκαίρι κάποιοι έλεγαν ότι δεν είναι καλή η Ανόρθωση, πώς το αντιμετώπισες: «Εμείς ξέραμε τι έχουμε και τι μπορούμε να κάνουμε. Τα φιλικά ήταν απλά για να προετοιμαστούμε. Κάναμε πολλά φιλικά για να δούμε και εμείς τι παίκτες έχουμε. Όταν δεν παίζεις καλά και κερδίζεις, σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα παίξεις και καλά. Ξέραμε πως όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα είμαστε έτοιμοι. Κάναμε πολλά φιλικά, δεν μας ένοιαζε το αποτέλεσμα, αλλά να ετοιμαστούμε για το πρωτάθλημα».

Είναι κίνητρο για τους αντιπάλους το γεγονός ότι η Ανόρθωση είναι αήττητοι: «Πάντα είναι δύσκολο, δεν είναι θέμα επειδή είμαστε αήττητοι. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Ειδικά που είμαστε στην πρώτη θέση όλοι θα προσπαθούν να μας κερδίσουν. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε το ίδιο καλοί».

Για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα: «Ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ο Απόλλων πάντα είναι καλή ομάδα, έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό δεν υπάρχει κακή και άσχημη κατάσταση, είναι ένα ντέρμπι».

Για τα πειθαρχικά παραπτώματα Κατσαράβα-Λόρια: «Πρέπει να υπάρχει πειθαρχία και σεβασμός στην ομάδα. Είναι λογικό αυτό. Το καλό είναι ότι τώρα η ομάδα ανταποκρίνεται. Παίρνουν κι άλλοι ευκαιρίες δείχνουν πως είναι έτοιμοι να μπουν στην ομάδα και ανταποκρίνονται».

Για τους Αρτυματά-Μαργκάσα που «έδεσαν» στη μεσαία γραμμή: «Επιμέναμε γι αυτούς και πληρώσαμε καλά λεφτά για να τους φέρουμε. Ανταποκρίνονται, είναι ανάλογα του παιχνιδιού. Είναι ευκαιρία να δώσουμε λεπτά και σε άλλους. Ο δρόμος είναι μακρύς και θέλουμε να τους έχουμε όλους δίπλα μας».

Για τον πιο σοβαρό αντίπαλο στη μάχη του πρωταθλήματος: «Παραδοσιακά οι μεγάλες ομάδες δείχνουν πως έχουν τις αντοχές. ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Απόλλωνας, που μπορεί να είναι μακριά όμως ξέρει να πρωταγωνιστεί. Έμειναν πίσω η ΑΕΛ και η ΑΕΚ όμως θα παίξουν μέχρι το τέλος, θα υπάρχουν 2-3 ομάδες που θα πρωταγωνιστούν. Δεν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες. Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα είναι ενδιαφέρον».

Για τα παιχνίδια με τις μικρότερες ομάδες: «Πιστεύω πως η ομάδα που θα έχει καλύτερη συγκομιδή με τις μικρές ομάδες, θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες για το πρωτάθλημα. Ξέρουμε πως ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να μην είχε την καλύτερη συγκομιδή αλλά πήρε το πρωτάθλημα. Πρέπει να έχεις καλή συγκομιδή με τις ομάδες του δευτέρου γκρουπ».

Για το πρωτάθλημα: «Είναι ανταγωνιστικό, ενδιαφέρον. Θα είναι δύσκολα παιχνίδια. Μικρές ομάδες παίρνουν βαθμούς από τις μεγάλες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον ανταγωνισμό. Μπορεί η ποιότητα να ήταν καλύτερη, αλλά βλέποντας που έφτασε το κυπριακό πρωτάθλημα είναι καλό. Δεν είναι εύκολο η Κύπρος να είναι στην 16η. Οι άνθρωποι εδώ πρέπει να δώσουν περισσότερη σημασία στο πρωτάθλημα. Δεν είναι γήπεδα αυτά για το επίπεδο του πρωταθλήματος. Είναι απίστευτα που είδαμε. Αξίζουμε περισσότερη σημασία. Χρειαζόμαστε γήπεδα. Δεν γίνεται να παίζουμε σε τέτοια γήπεδα. Εκτός από την Αρένα, Παπαδόπουλος, ΓΣΠ, δεν τηρούν τις προδιαγραφές. Δεν γίνεται η Λεμεσός θα μην έχει ποδοσφαιρικό γήπεδο. Εμείς εδώ στην Λάρνακα έχει 4 γήπεδα».

Για τις μετεγγραφές: «Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Δεν θα κάνουμε μετεγγραφή απλά για να κάνουμε. Θα γίνει μόνο αν βρεθεί κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τους παίκτες που έχουμε. Παρακολουθούμε όλα τα παιχνίδια, και Κύπριους παίκτες. Ελπίζουμε πως θα κάνουμε κίνηση και με άλλα παιδιά εκτός από τον Ιωάννου, έχουμε πολλή ταλέντο».

Για το προπονητικό τιμ: «Ο Χριστοδούλου είναι ο βοηθός μου, δουλεύει πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι μαζί μου. φέραμε τον Λάμπρο, τον Κυριάκο που μας βοηθάει πάρα πολύ με το σκάουτινγκ. Φαίνεται και μέσα και έξω πως γίνεται καλή δουλειά. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα».

Για το αν είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του: «Ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ομάδα και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Χαιρόμαστε για τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη, εκεί είναι όλα τα λεφτά, κακά τα ψέματα».

Για την αναβολή του ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση της 5ης αγωνιστικής: «Το είπα πολλές φορές. Εμείς παίξαμε φιλικά και δυσκολευτήκαμε, σκεφτείτε σε επίσημα. Θα προτιμούσα να άρχιζε το πρωτάθλημα Σεπτέμβρη για να τελειώνουν οι προκριματικοί στην Ευρώπη για να μην έχουμε αναβολές».

Αν θα αποχωρήσει από την ομάδα εφόσον κατακτήσει το πρωτάθλημα όπως στην πρώτη του θητεία: «Έχουμε πλάνο. Δεν θέλω να πετύχω κάτι και να φύγω. Μου αρέσει να είμαι σε μια ομάδα για χρόνια. Βλέποντας αυτό που κάθε 2-3 μήνες φεύγουν προπονητές, δεν είναι καλό αυτό για το ποδόσφαιρο και τις ομάδες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ