aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚετσπάγια: Έξι «καμπάνες» για πέντε λόγους σε τέσσερις μήνες

Κετσπάγια: Έξι «καμπάνες» για πέντε λόγους σε τέσσερις μήνες

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η ποινή που επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής στον Τιμούρ Κετσπάγια το βράδυ της Πέμπτης, μετά την καταγγελία του Βασίλη Δημητρίου στο ντέρμπι με την Ομόνοια (για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε στο 28′ και 34′ του αγώνα προς ποδοσφαιριστή της ομάδας του) ήταν η έκτη του Αριστοτέλη Βρυωνίδη προς τον τεχνικό της Ανόρθωσης, κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Παρόμοιο περιστατικό, καταγράφηκε και στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, με αντίπαλο τον Εθνικό, όταν ο Τιμούρ Κετσπάγια φώναξε «Χριστοφή κοιμάσαι» και μάλιστα τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα από το διαιτητή Μάριο Χριστοφόρου.

Η… αρχή έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου, όταν ο Τιμούρ Κετσπάγια τιμωρήθηκε αναφορικά με δηλώσεις που προέβη σε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ομόνοια, καθώς κρίθηκαν ότι «ήταν εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και του τιμίου παιχνιδιού» και ότι «θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και το κύρος οποιουδήποτε ατόμου που ενέχεται στο άθλημα του ποδοσφαίρου».

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 30 Σεπτεμβρίου, του επιβλήθηκε νέο πρόστιμο για την άρνησή του να προβεί σε δηλώσεις μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Απόλλωνα, αναφέροντας μόνο τη φράση «no comment».

Στις 15 και 28 Οκτωβρίου τιμωρήθηκε εκ νέου, αρχικά με πρόστιμο για το «όλα καλά» μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό αλλά και με επίπληξη για τη φράση «όλα πολύ καλά πήραμε το ζητούμενο», μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας.

Για τελείως διαφορετικό λόγο ο Γεωργιανός προπονητής είχε δεχθεί ποινή από τον  κ. Βρυωνίδη στις 4 Νοεμβρίου, και συγκεκριμένα για επεισόδιο με το συμπατριώτη του Τορνίκε Οκριασβίλι, όταν οι δύο τους κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια στο τέλος του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ.

Πέντε πρόστιμα και μία επίπληξη είναι ο απολογισμός του Τιμούρ Κετσπάγια και κανείς δεν βάζει το χέρι του στη… φωτιά πως δεν θα υπάρξει και συνέχεια. Ο αυθορμητισμός του Γεωργιανού και η ευαισθησία του Αθλητικού Δικαστή προς το πρόσωπό του δεν αφήνουν και πολλές ελπίδες για το αντίθετο. Άλλωστε, δεν φωνάζει μόνο ο Κετσπάγια, ούτε βρίζει μόνο αυτός. Η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα και η παρουσία μικρόφωνων κοντά στους πάγκους φέρνει στους δέκτες της τελεόρασης (σχεδόν) τα πάντα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ