aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαKετσπάγια: «Εκτόξευσε» τον Πιέρο, έστειλε το μήνυμα στον Κωνσταντίνο

Kετσπάγια: «Εκτόξευσε» τον Πιέρο, έστειλε το μήνυμα στον Κωνσταντίνο

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η ποδοσφαιρική εκτόξευση του Πιέρου Σωτηρίου τη σεζόν 2015/16 οφείλεται (και) στον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός ήταν ο άνθρωπος που πίστεψε όσο κανείς άλλος στο ταλέντο και τη δουλειά του διεθνούς επιθετικού και τόλμησε να αφήσει στον πάγκο τον πολυδιαφημισμένο Φερνάντο Καβενάγκι για χάρη του 23χρονου, τότε, Πιέρου Σωτηρίου.

Ο επιθετικός της Κοπεγχάγης άρπαξε την ευκαιρία από τα… μαλλιά και σε 26 συμμετοχές πέτυχε δέκα γκολ βοηθώντας τα μέγιστα τον ΑΠΟΕΛ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την επόμενη σεζόν ήταν εκ των πρωταγωνιστών της πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ με το εκπληκτικό τακουνάκι στον επαναληπτικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο να αποτελεί το highlight της παρουσίας του στην γραμμή κρούσης του ΑΠΟΕΛ.

Η συνέχεια γνωστή…

Ο Πιέρος Σωτηρίου πήρε… σπίτι τη φανέλα του βασικού επιθετικού του ΑΠΟΕΛ, έκανε πράγματα και θαύματα με τη γαλαζοκίτρινη την περίοδο 2016/17 (21 γκολ στο πρωτάθλημα σε 32 εμφανίσεις) στο πρωτάθλημα, σκόραρε σημαντικά γκολ στην Ευρώπη και το Καλοκαίρι του 2017 πωλήθηκε στην Κοπεγχάγη έναντι 2.500.000 ευρώ, ποσό ρεκόρ για κυπριακή ομάδα, το οποίο καταρρίφθηκε ένα χρόνο αργότερα από τον Ρόλαντ Σάλαϊ.

Διαβάστε επίσης: Ελευθερόπουλος στο «Goal» για Σελίν: «Νικητής και στόπερ υψηλού επιπέδου»

Ο Τιμούρ Κετσπάγια επέστρεψε στον πάγκο της Ανόρθωσης μετά από 11 χρόνια και θα συναντήσει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», έναν… άλλο Σωτηρίου. Τον Κωνσταντίνο. Ο μικρότερος αδελφός του Πιέρου αποκτήθηκε από την Ανόρθωση το Καλοκαίρι του 2018 από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Έπαιξε βασικός στα δύο παιχνίδια με την Λάτσι και ακολούθως παραχωρήθηκε δανεικός στην Δόξα. Με την ομάδα της Κατωκοπιάς κατέγραψε 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι 10 στο αρχικό σχήμα.

Ο Γεωργιανός τεχνικός έστειλε ήδη το μήνυμα στον Κωνσταντίνο Σωτηρίου ότι τον θέλει στο ρόστερ της νέας περιόδου. Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός έχει μια δεύτερη ευκαιρία και ξέρει από… πρώτο χέρι πως ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι δίκαιος. Στα πόδια του είναι ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα του αδελφού του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ